18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – PEC Zwolle voorspelling – wedden, quotes en tip 21 oktober 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: Feyenoord – PEC Zwolle, Eredivisie
Aanvang: zondag 21 oktober 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 1.26

Feyenoord ontvangt in de eigen Kuip PEC Zwolle. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij voor de wedstrijd Feyenoord – PEC Zwolle.

Derde plaats

Feyenoord staat momenteel op de derde plaats in de Eredivisie. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst won tot dusver vijf keer. Daarnaast verloor het pas één keer en speelde het twee keer gelijk. In de vorige wedstrijd traden de Rotterdammers aan tegen Willem II in Tilburg. Het was geen beste pot van beide kanten en het eindigde dan ook een logisch 1-1 gelijkspel.

Met name in de thuiswedstrijden is Feyenoord erg sterk. De laatste acht thuisduels werden allemaal winnend afgesloten. Een extra Feyenoord – PEC Zwolle tip is dat je bij de dubbele kans voor de optie ‘Feyenoord of X’ kiest. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.04.

Feyenoord is dan wel de nummer drie van de Eredivisie, maar het kijkt al wel tegen een achterstand van zeven punten aan op koploper PSV. Feyenoord zal dan ook, met het oog op aankomende Klassieker, geen steken willen laten vallen tegen de ploeg uit Zwolle. Volgens de bookmakers is de kans klein dat de Rotterdammers punten gaan morsen tegen de Blauwvingers. Een overwinning van Feyenoord staat namelijk gequoteerd op 1.26. Verder krijg je voor een gelijkspel 6.35 keer je inzet terug en voor een overwinning van PEC 10.50.

Wisselvallig seizoen

PEC Zwolle beleeft een erg wisselvallig seizoen. Het begon ronduit slecht aan de competitie. De eerste drie wedstrijden werden allemaal verloren en dat betekende nul punten. De goede weg leek ingeslagen na de 0-1 overwinning in Groningen, echter moest PEC in de wedstrijd die daarop volgde buigen voor Vitesse (0-2). Na de nederlaag tegen de Arnhemmers verloren de Zwollenaren niet meer. Eerst was er de overwinning op FC Emmen (0-1) daarna het knappe 2-2 gelijkspel tegen AZ en als laatste de 2-0 thuisoverwinning op Excelsior.

Hierdoor vinden we PEC Zwolle met tien punten terug op de tiende plaats in de competitie. Het staat in schril contrast met de klassering van vorig seizoen rond deze tijd. De blauwvingers hadden toen al 16 punten bij elkaar gevoetbald en aan het begin van de winterstop stond de teller zelfs op 33 punten. Ze gingen toen als de nummer vier van de Eredivisie de winterstop in. Dit seizoen zal het dus anders moeten in Zwolle.

Onderlinge resultaten

Feyenoord – PEC Zwolle staat voor de 18e keer op het programma. De Rotterdammers wonnen maar liefst 13 keer en PEC Zwolle slechts één keer. Die zege dateert van 1987, het werd toen 0-1 in Rotterdam-Zuid.

Vorig seizoen eindigde het in Rotterdam in een 0-0 gelijkspel en in Zwolle in een benauwde 3-4 overwinning voor Feyenoord. Van de laatste vijf ontmoetingen won Feyenoord er drie en PEC Zwolle één.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Feyenoord zijn Ridgeciano Haps (beenblessure) en Jeremiah St. Juste (heupblessure) niet inzetbaar.

Bij PEC Zwolle kan er geen beroep gedaan worden op Dico Koppers (operatie aan de achillespees) en Diederik Boer (knieblessure).

Feyenoord – PEC Zwolle tip

Feyenoord draait goed op het moment en zal zeker in het spoor van koploper PSV willen blijven. Daarbij hebben ze de laatste acht thuisduels allemaal gewonnen. PEC wist ook pas één keer te winnen in De Kuip. De beste Feyenoord – PEC Zwolle tip is dat Feyenoord wint met een quotering van 1.26 bij Toto.

Feyenoord – PEC Zwolle Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.26
Gelijkspel: 6.35
Winst PEC Zwolle: 10.50