18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Chelsea wedden, tips en quotes 24 januari 2017

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Arsenal – Chelsea, League Cup
Aanvang: woensdag 24 januari 2017, 21.00 uur
Beste wedtip: minder dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.91

Arsenal en Chelsea gaan onderling uitmaken wie de League Cup-finale tegen Manchester City mag spelen.

Druk (beker)programma, veel onderlinge ontmoetingen

Het is voor de Engelse clubs die in deze fase nog op verschillende fronten meestrijden een erg drukke periode. Tussen alle Premier League-wedstrijden door, wisselen de duels in de FA Cup en League Cup elkaar namelijk in rap tempo af. Zowel voor Chelsea als Arsenal is deze halve finale de negende wedstrijd in ietsje meer dan een maand tijd.
Chelsea-trainer Antonio Conte moet helemaal zorgvuldig de krachten van zijn ploeg verdelen, want The Blues spelen zondag alweer hun laatste zestien-wedstrijd in de FA Cup, tegen Newcastle United. Over drie weken komen voor beide clubs ook de Europese duels weer om de hoek kijken.

Chelsea en Arsenal zijn elkaar de laatste tijd erg vaak tegengekomen. Dit is bijvoorbeeld al de derde woensdagavond van deze maand waarin er een wedstrijd tussen de twee teams op het programma staat. In minder dan een jaar tijd, wordt dit zelfs al de achtste keer dat de Londense ploegen elkaar treffen.

Van de eerste drie duels uit de reeks van zeven ontmoetingen won Chelsea er twee, waarvan één oefenduel in China. Daarnaast won Chelsea vorig seizoen met 3-1 de thuiswedstrijd in de Premier League. Arsenal won juist weer de finale van de FA Cup.

De laatste vier duels tussen de twee ploegen leverden geen winnaar op, althans niet in negentig minuten. Beide competitieduels dit seizoen resulteerden in een gelijkspel, Arsenal won de strijd om het Community Shield na verlenging en op 10 januari jl. eindigde de heenwedstrijd in deze halve finale om de League Cup op Stamford Bridge in een 0-0 eindstand.
In totaal werd er slechts zes keer gescoord door beide teams samen in de laatste vier onderlinge ontmoetingen.

Geen favoriet

Er is door de vele gelijke spelen tussen Arsenal en Chelsea van de laatste tijd op voorhand geen favoriet aan te wijzen. Het zal dan ook geen verbazing wekken dat de quoteringen op beide teams elkaar nauwelijks ontlopen. Arsenal staat bij Toto op 2.67 voor de winst, terwijl Chelsea een 2.38 quotering krijgt. Het gelijkspel staat met 3.24 zoals te doen gebruikelijk het hoogst, en is met de recente historie in het achterhoofd ook zeker niet zuinig geprijsd.

Vorm

Arsenal staat zesde in de Premier League, met bijvoorbeeld nu al acht punten achterstand op nummer drie Chelsea. Buiten de al genoemde wedstrijden tegen Chelsea, ging het de afgelopen weken onderuit tegen AFC Bournemouth en werd er gelijkgespeeld tegen AFC Bournemouth. Afgelopen weekend herpakte de ploeg zich met een klinkende 4-1 op Crystal Palace voor eigen publiek.

Chelsea deed afgelopen weekend iets soortgelijks: uit bij Brighton & Hove Albion werd een 0-4 zege neergezet, de ploeg die het een paar weken eerder voor eigen publiek al met 2-0 had verslagen. Er was recentelijk ook een ruime 5-0 zege op Stoke en een 0-0 gelijkspel tegen Leicester.

Kans op weinig goals

Hoewel beide ploegen afgelopen weekend uitpakten met een ruime zege, lijkt de kans voor deze halve finale juist groot dat er niet veel gescoord gaat worden. Niet alleen op basis van de recente onderlingen resultaten, maar ook omdat er een 0-0 tussenstand uit de eerste halve finale op het scorebord staat, en ieder doelpunt dus cruciaal kan zijn.
Typisch een wedstrijd waarin vaak een voorzichtige tactiek wordt gehanteerd die erop is gericht niet veel weg te geven. Zo ging het overigens ook al in de heenwedstrijd.

Afwezigen

Arsenal mag nieuwe aanwinst Henrikh Mkhitaryan nog niet inzetten voor deze wedstrijd, aangezien hij al voor Manchester United speelde in de kwartfinales tegen Bristol City. Alexis Sánchez, die als onderdeel van een ruildeal de omgekeerde weg bewandelde, is uiteraard ook niet meer inzetbaar.
Olivier Giroud en Danny Welbeck zijn er door blessures daarnaast zeker niet bij, terwijl Aaron Ramsey en Nacho Monreal twijfelgevallen zijn.

Chelsea kan geen beroep doen op Álvaro Morata and Cesc Fàbregas, die allebei geblesseerd zijn.

Arsenal – Chelsea tip

Deze teams kennen elkaar door en door en er staat een finaleticket op het spel. Bovendien ontbreken aan beide kanten doelpuntenmakers en waren de laatste vier ontmoetingen (allen recent) niet doelpuntrijk. Tip: minder dan 2.5 goals, bij Toto te vinden met een 1.98 quotering.

Arsenal – Chelsea League Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Arsenal: 2.67
Gelijkspel: 3.24
Winst Chelsea: 2.38