18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – Heerenveen Eredivisie wedden, tips en quotes 20 januari 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Vitesse – Heerenveen, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 20 januari 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Meer dan 3,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.80

Ze begonnen het seizoen goed, maar zakten daarna weg. Vitesse en Heerenveen willen bij de hervatting van de competitie weer aanknopen bij de start van de eerste seizoenshelft.

Vitesse presteert niet naar verwachting

Vitesse heeft het voordeel dat het dit jaar reeds een competitieduel in de benen heeft. Het spel tegen Sparta in de midweekse inhaalwedstrijd was lang niet overtuigend, maar de Arnhemmers kwamen het duel op Het Kasteel zonder kleerscheuren door. Op aangeven van Milot Rashica legde Mason Mount de 0-1 eindstand vast.
Daarmee steeg de ploeg van Henk Fräser naar de zevende plek. Die klassering is wat aan de lage kant voor een ploeg die jaarlijks meedoet om Europees voetbal. In de laatste vijf seizoenen eindigde Vitesse drie keer in de top vijf.

Vitesse startte deze jaargang sterk met onder meer een uitzege bij Ajax. Na zes duels vonden de Arnhemmers zich terug op de derde plaats. Wat volgde, was een minder tweede deel van de eerste seizoenshelft. Na de 0-4 overwinning in Heerenveen eind oktober boekte Vitesse in zijn acht resterende duels in 2017 nog maar één zege.

In duels op vreemde bodem is Vitesse vooralsnog succesvoller: tien uitwedstrijden leverden zeventien punten op. In het GelreDome behaalde de geel-zwarten tien punten uit acht duels. Matt Miazga ontbrak tegen Sparta wegens een schorsing, maar hij keert waarschijnlijk terug in de basis. Dit gaat ten koste van Thomas Oude Kotte. Navarone Foor is onvoldoende hersteld van zijn arm uit de kom-blessure.

De vrije val van Heerenveen

Evenals Vitesse kende Heerenveen een vliegende start van het seizoen. Na zes speelrondes waren de Friezen de enige club zonder nederlaag. Onder die zes duels bevond zich een zeer fraaie thuisoverwinning op PSV. Daarna kwam de klad erin bij Heerenveen. In de daaropvolgende twaalf duels in 2017 kon de ploeg van Jurgen Streppel slechts twee keer een driepunter bijschrijven. Daardoor is Heerenveen afgezakt naar de negende plaats.

Rechtsback Denzel Dumfries en middenvelder Morten Thorsby vonden elkaar in het begin van de competitie blindelings. Drie keer fungeerde Dumfries als aangever van Thorsby. De rol van succesvul duo werd aan het eind 2017 overgenomen door aanvallers Henk Veerman en Michel Vlap. Veerman scoorde twee keer op aangeven van Vlap. Dit kwartet is het vaakst betrokken bij een Heerenveen-goal.

In de winterstop oefende Heerenveen tegen Anderlecht. Het duel eindigde doelpuntloos, maar belangrijker was de terugkeer van Arber Zeneli. De linksbuiten scoorde in de eerste zes competitiewedstrijden twee keer. Vanwege een enkelblessure miste hij de rest van de duels in 2017.
Slecht nieuws was er ook: doelman Warner Hahn is waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld. Martin Hansson is – net als als in de eerste helft van het seizoen – op huurbasis als zijn vervanger aangetrokken.

Head to head

Het gaat te ver om te zeggen dat Vitesse – Heerenveen een garantie is voor veel doelpunten. De laatste jaren was er echter aan goals geen gebrek in het GelreDome. Zo won Vitesse vorig seizoen met 4-2 en het jaar daarvoor met 3-0.

In 2014/2015 eindigde het duel in de reguliere competitie in 1-1, maar deelde Vitesse in de play-offs voor Europees voetbal een 5-2 dreun uit aan Heerenveen. De laatste keer dat Heerenveen een competietieduel won in het GelreDome dateert van maart 2010.

Vitesse – Heerenveen tip

Op basis van de recente historie ligt een doelpuntrijk duel voor de hand. Vitesse en Heerenveen scoren gemakkelijk, maar krijgen net zo vlot veel goals om de oren. De doelsaldi van Vitesse (31-22) en Heerenveen (25-30) tonen dat aan. De weddenschap ‘Meer dan 3,5 goals’ wordt door Toto aangeboden met een quotering van 2.80.

Vitesse – Heerenveen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst Vitesse: 1.91
Gelijkspel: 3.53
Winst Heerenveen: 3.60