18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Utrecht – Feyenoord wedden, tips en quotes 24 januari 2017

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: FC Utrecht – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: woensdag 24 januari 2017, 20.00 uur
Beste wedtip: Winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 2.10

Een midweekse ontmoeting tussen FC Utrecht en Feyenoord.

Inhaalwedstrijd

Er is geen sprake van een midweekse speelronde. Dit duel tussen Utrecht en Feyenoord betreft een inhaalwedstrijd. Oorspronkelijk stond deze ontmoeting voor 10 december jl. op het programma, maar door hevige sneeuwval kon het toen geen doorgang vinden.

Feyenoord weer verloren

Het leek er voor de winterstop op dat Feyenoord overtuigend uit het dal aan het klimmen was. Er waren in de competitie eclatante overwinningen op Sparta (0-7) en Roda JC (5-1), terwijl Heracles met 3-1 uit de beker werd gekegeld.
De winterse onderbreking leek de Rotterdammers afgelopen weekend bij de competitiehervatting echter geen goed te hebben gedaan. Ajax was met 2-0 te sterk in een wedstrijd waarin de Rotterdammers nauwelijks kansen kregen om iets terug te doen. Bovendien pakte spits Nicolai Jørgensen een rode kaart, waardoor hij er tegen Utrecht niet bij is.

Van Persie bij selectie

In principe zou trainer Giovanni van Bronckhorst woensdag de weer teruggekeerde Robin van Persie op de plek van Jørgensen neer kunnen zetten. De 34-jarige aanvaller zit voor het eerst bij de selectie, maar lijkt evenwel nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. Gio zal daarom voor de basisopstelling een beroep doen op Dylan Vente in de spitspositie, zoals hij ook voor de winterstop al een aantal keer deed. Michiel Kramer lijkt geen serieuze optie: hij mag van Feyenoord nog altijd vertrekken.

Utrecht

Voor FC Utrecht belooft dit een zware week te worden. Aankomend weekend komt namelijk ook Ajax op bezoek, de club van de vertrokken trainer Erik ten Hag. De eerste wedstrijd onder diens opvolger Jean-Paul de Jong eindigde afgelopen speelronde voor eigen publiek tegen AZ in een 1-1 gelijkspel. Utrecht kwam een kwartier voor tijd via Cyriel Dessers terug van een achterstand en de uitslag voelde dan ook als een ‘gewonnen punt’.

Op de ranglijst zien we Utrecht slechts drie punten achter Feyenoord terug, op de zesde plaats. De Domstedelingen kunnen woensdag met een zege dus langszij komen, al zal Feyenoord ze ook dan nog voorblijven. De Rotterdammers hebben namelijk een veel beter doelsaldo: +19 tegenover -1 van Utrecht.

Onderlinge historie

Feyenoord is ongeslagen over de laatste zes ontmoetingen met Utrecht. Vorig seizoen eindigde dit affiche in De Galgenwaard op spectaculaire wijze in een gelijkgespel, waarbij Nicolai Jørgensen en Michiel Kramer in de absolute slotfase een 3-1 achterstand goedmaakten. De wedstrijd in Rotterdam werd door Feyenoord met 2-0 gewonnen.

Een seizoen eerder wist Feyenoord in Utrecht met 1-2 te winnen, maar nog een jaargang verder terug hielden de ploegen elkaar op 0-0.

FC Utrecht – Feyenoord tip

De terugkeer van een speler van het kaliber Van Persie – ook al begint hij dan op de bank – kan Feyenoord de impuls geven die het nodig heeft om de vorm van net voor de winterstop terug te vinden. Tip: Feyenoord wint, bij Toto aantrekkelijk geprijsd op 2.10.

FC Utrecht – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Utrecht: 3.14
Gelijkspel: 3.45
Winst Feyenoord: 2.10