18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Zweden – Engeland voorspelling – wedden, quotes en tip – WK 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Zweden – Engeland, WK 2018
Aanvang: zaterdag 7 juli 2018, 16.00 uur
Beste wedtip: minder dan 0.5 goals in de 1e helft
Bookmaker: Toto
Quote: 2.20

Engeland doorbrak een vloek en Zweden was wederom solide. Beide landen treffen elkaar in de kwartfinale. Diverse voorspellingen, quotes en tips komen aan de orde bij het wedden op dit duel.

Afrekening met het verleden

Voor het eerst sinds 2006 haalde Engeland de kwartfinale van een WK. Een zege op Colombia, na penalty’s nota bene, verschafte de Three Lions toegang tot de laatste acht. Drie keer eerder vlogen de Engelsen er na strafschoppen uit op een WK, maar tegen Colombia werd er afgerekend met die dramatische reeks.

Aangezien Engeland zich aan de relatief gemakkelijkere kant van het schema bevindt, is de voorspelling dat de kansen op een wereldtitel van Engeland groot zijn. Wedden op Engeland als wereldkampioen heeft een quotering van 5.00 bij Toto. Engeland is samen met Rusland het enige land dat als nummer twee van de poule de laatste acht haalde. Wedden op Groep G (België en Engeland) als de poule waaruit de WK-winnaar voortkomt, heeft een quotering van 2.70.

Penaltyspecialisten

Nog voordat de kwartfinales zijn begonnen, is er een recordaantal penalty’s toegekend. In 56 duels werden er 28 strafschoppen gegeven. Als dat gemiddelde zich doorzet, is de voorspelling dat er in de kwartfinales minimaal twee penalty’s worden gegeven te billijken.

Harry Kane is de succesvolste schutter vanaf de stip. Hij schoot drie keer raak vanaf elf meter. Wedden op Kane scoort een penalty tegen Zweden heeft een quotering van 4.33. Kane staat op zes WK-goals en hij stevent daarmee af op de topscorerstitel. Wedden op Kane als WK-topscorer heeft een quotering van 1.25.

Andreas Granqvist is de specialist bij Zweden. Hij benutte twee penalty’s dit WK. Wedden op Granqvist scoort een penalty tegen Engeland heeft een quotering van 7.50.

Koning van de clean sheets

Balbezit zegt lang niet alles. Tegen Zwitserland had Zweden slechts 37 procent balbezit, maar de Zwitsers konden weinig uitrichten met dat overwicht. De 1-0 zege op het Alpenland betekende dat de Scandinaviërs voor de derde keer de nul hielden dit WK. De enige twee tegengoals slikte Zweden tegen Duitsland. In hun laatste 15 duels hielden de Zweden 10 keer de nul. Met die wetenschap in het achterhoofd is Zweden een tegenstander die lastig is te verslaan. Wedden op Zweden als WK-finalist heeft een quotering van 7.00.

Zweden zal zich gesterkt voelen door het feit dat het in elk WK 2018-duel tot nu toe minimaal één keer scoorde. Engeland daarentegen is de enige kwartfinalist die geen enkele keer de nul hield. Op basis van bovenstaande gegevens kan de voorspelling worden gedaan dat Zweden opnieuw de nul houdt. Wedden op Zweden wint en houdt de nul heeft een quotering van 6.13 bij Toto.

Opvallend is dat drie van de vier WK 2018-duels van beide landen na 45 minuten een gelijke stand hadden. Bij Zweden was er drie keer een 0-0 stand bij rust, bij Engeland was er twee keer een 0-0 ruststand. Aannemelijk is de voorspelling dat er in de eerste helft van Zweden – Engeland nauwelijks wordt gescoord. Wedden op 0 doelpunten in de eerste helft heeft een quotering van 2.20.

Gelijkenissen en gelijke spelen

Engeland en Zweden leden de afgelopen twee jaar amper een nederlaag in competitieve duels. Engeland bleef ongeslagen in de WK-kwalificatie en incasseerde één verliesbeurt tijdens het WK. Zweden verloor twee keer in de WK-kwalificatie en leed één WK 2018-nederlaag. De route naar het WK was voor Zweden aanmerkelijk zwaarder met opponenten als Frankrijk en Italië. Van beide landen wonnen de Scandinaviërs één maal.

De onderlinge historie toont aan dat beide landen elkaar nauwelijks ontlopen. Op een WK troffen Zweden en Engeland elkaar twee keer. In 2002 eindigde dat treffen in 1-1, vier jaar later was er opnieuw een gelijkspel, dit keer werd het 2-2. Bij een EK stond er twee keer Zweden – Engeland op het programma. In 1992 zegevierde Zweden met 2-1 en in 2012 won Engeland met 3-2. Daarnaast speelden beide landen vier keer tegen elkaar in een kwalificatiereeks voor EK en WK. Drie van die vier wedstrijden eindigden in 0-0.

Een winnaar lijkt op voorhand lastig te voorspellen. Engeland is bij Toto favoriet om door te gaan. Wedden op Engeland bereikt de halve finale heeft een quotering van 1.38, terwijl Zweden voor diezelfde weddenschap gequoteerd is op 2.80. Gezien de vele remises tussen Zweden en Engeland is de voorspelling dat er verlengingen of strafschoppen aan te pas moeten komen te rechtvaardigen. Wedden op een winnaar na verlenging heeft een quotering van 6.50, terwijl wedden op een winnaar na penalty’s qequoteerd is op 5.00.

Teamnieuws

Rechtsback Mikael Lustig ontbreekt vanwege een schorsing. Zijn waarschijnlijke vervanger is Bologna-speler Emil Krafth. Middenvelder Sebastian Larsson keert terug na een schorsing.

Een aantal spelers van Engeland kwam niet ongeschonden uit de strijd met Colombia, onder wie Kyle Walker, Jamie Vardy, Deli Alli en Ashley Young. Alli is het grootste zorgenkind. Hij kampt met de naweeën van een liesblessure. De Tottenham-middenvelder kwam niet goed uit de verf tegen Colombia. Wellicht wordt hij vervangen door Ruben Loftus-Cheek.

Zweden – Engeland tip

Een opvallend kenmerk dat beide landen bij dit WK delen is het geringe aantal goals in de eerste helft: drie keer een 0-0 ruststand bij WK 2018-duels van Zweden en twee maal een 0-0 ruststand bij WK 2018-wedstrijden van Engeland. De voorspelling dat er een 0-0 ruststand bij dit duel op het bord staat, is niet onlogisch. Daarom luidt de tip: minder dan 0.5 goals in de 1e helft, bij Toto gequoteerd op 2.20.

Zweden – Engeland WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Zweden: 4.69
Gelijkspel: 3.19
Winst Engeland: 1.91