18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Willem II – PSV Eredivisie wedden, tips en quotes 10 maart 2018

Daniël van Bokhoven

Wedstrijd: Willem II – PSV, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 10 maart 2018, 19.45 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.70

Willem II ontvangt PSV in het Koning Willem II Stadion.

Willem II moet nog volop aan de bak voor handhaving

Willem II kent vooralsnog een redelijk matig seizoen. De Tilburgers staan acht wedstrijden voor het einde van de competitie op een teleurstellende vijftiende plek, met slechts vijf punten ‘boven de streep’ voorsprong op achtervolgers FC Twente en Sparta. De Tricolores werden vorige week in de halve finale van de KNVB-Beker uitgeschakeld door Feyenoord, waardoor de focus nu volledig op de competitie kan liggen.

Na de bekeruitschakeling ging ook de laatste competitiewedstrijd, buitenshuis, verloren. Op bezoek in Friesland won sc Heerenveen met 2-0 en dus is de ploeg van trainer Erwin van de Looi op zoek naar punten om de degradatiezone zo snel mogelijk te ontlopen. PSV-thuis is daarvoor de eerstvolgende uitdaging.

PSV koerst af op de landstitel

Langzaam maar zeker mag de platte kar uit de schuur geworden gehaald in Eindhoven. PSV staat met nog acht wedstrijden te gaan tien punten voor op concurrent Ajax en het moet wel heel gek gaan lopen om naast de 24e landstitel in de clubhistorie te grijpen.

De laatste wedstrijd was kenmerkend voor PSV dit seizoen, thuis tegen FC Utrecht. De bezoekers uit de Domstad verzuimden in de beginfase te scoren en vervolgens sloeg de ploeg van trainer Phillip Cocu genadeloos toe met de eerste kansen die het kreeg, met onder meer een fantastische omhaal van spits Luuk de Jong. PSV kende een fantastisch weekend, want het won zelf met 3-0 en zag achtervolger Ajax een dag later verliezen bij Vitesse.

Head to head

Eerder dit seizoen had PSV weinig problemen met Willem II. Ondanks dat het bij rust nog 0-0 stond, won PSV de wedstrijd uiteindelijk met 4-0. Hirving Lozano, die tegen de blauw-wit-roden zijn laatste wedstrijd schorsing uitzit, was de grote man met twee doelpunten aan Eindhovense zijde. De twee laatste ontmoetingen in Tilburg verliepen een stuk stroever voor PSV; deze eindigden in 2-2 (2015) en 0-0 (2016). De laatste PSV-overwinning bij Willem II was in 2014 (1-3) en met diezelfde cijfers wist Willem II in 2004 voor het laatst in eigen huis te winnen van PSV.

Willem II – PSV tip

PSV heeft het in uitwedstrijden vaak lastiger dan in het eigen Philips Stadion en daarnaast moet Willem II ook punten pakken om zich te verzekeren van (direct) lijfsbehoud in de Eredivisie. In het Koning Willem II stadion wint PSV niet vaak eenvoudig en ook nu is niet de verwachting dat de (vermoedelijk) aanstaande kampioen eenvoudig gaat winnen. Tip: Beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 1.70.

Willem II – PSV wedden

Quotes bij Toto

Winst Willem II: 7.96
Gelijkspel: 4.83
Winst PSV: 1.33