18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – sc Heerenveen voorspelling – wedden, quotes en tip 2 februari 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Vitesse – sc Heerenveen, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 2 februari 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.75

Vitesse ontvangt in de eigen Gelredome sc Heerenveen. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Vitesse – sc Heerenveen.

Uitzicht op de vierde plaats

Vitesse doet het dit seizoen relatief goed. De Arnhemmers staan na 19 wedstrijden op de 5e plek in de Eredivisie. Er werd 8 keer gewonnen, 5 keer gelijkgespeeld en 6 keer verloren. Dit brengt ze op een puntentotaal van 29. Het verschil met nummer 4 AZ bedraagt slechts twee punten en dat betekent dat verliezen tegen het kwakkelende sc Heerenveen dus geen optie is. De bookmakers zien dat ook niet zo snel gebeuren. Een overwinning van de Arnhemmers heeft namelijk een lage quotering van 1.75. De overige quoteringen voor de wedstrijd Vitesse – sc Heerenveen zijn als volgt: 3.75 bij een gelijkspel en 4.15 bij een Friese zege.

Afgelopen wedstrijd liep slecht af voor Vitesse. Het reisde af naar Limburg voor het duel met Fortuna Sittard. Vitesse leek een gemakkelijke middag tegemoet te gaan want na zeven minuten stond het al 0-1. Niets bleek minder waar want Fortuna knokte zich terug in de wedstrijd en kwamen op gelijke hoogte via Lars Hutten. In de blessuretijd zorgde Finn Stokkers er met een prachtige goal voor dat de punten in Sittard bleven.

Matig seizoen

Sc Heerenveen is een ploeg die normaal gesproken te vinden is in de subtop van de Eredivisie. Dit seizoen is alles anders in het Friesland. De Friezen staan namelijk op een teleurstellende 11e plaats. In totaal werden er 21 punten behaald. Er werd 5 keer gewonnen, 6 keer gelijkgespeeld en 8 keer verloren. De afstand tot de gevarenzone (plaats 16) bedraagt slechts drie punten, dus een overwinning is noodzakelijk voor de Friezen.

Afgelopen wedstrijd ontvingen de Friezen in eigen huis AZ. Heerenveen won dit seizoen pas één thuisduel en ook in het duel met de Alkmaarders verliep het stroef. Dit resulteerde uiteindelijk in een vrij eenvoudige 0-2 overwinning voor AZ.

Hoewel het allemaal dicht op elkaar staat in het rechterrijtje, komt de degradatiestreep voor Heerenveen toch angstvallig dichtbij. Een overwinning in Arnhem zou wonderen doen voor de Friezen. Een extra Vitesse – sc Heerenveen tip is de ‘dubbele kans’. De optie ‘X of sc Heerenveen’ heeft een quotering van 1.84.

Onderlinge resultaten

Vitesse – sc Heerenveen stond 26 keer eerder op het programma. Volgens de onderlinge statistieken ontlopen beide ploegen elkaar niet veel. Vitesse won namelijk 8 keer en Heerenveen 7 keer. 11 keer eindigde het in een gelijkspel.

Eerder dit seizoen in het Abe Lenstra Stadion eindigde het in een 1-1 gelijkspel. Voor Heerenveen trof Michel Vlap doel en Tim Matavž (nu geblesseerd) deed dit namens de Arnhemmers.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Vitesse zijn de volgende spelers niet inzetbaar: Hilary Gong (knieblessure), Arnold Kruiswijk (rugblessure), Charly Musonda (knieblessure), Tim Matavž (beenbreuk), Matus Bero (geschorst) en Navarone Foor (geschorst).

Bij sc Heerenveen kan men geen beroep doen op Morten Thorsby (voetblessure), Jan Bekkema (blessure onbekend) en Dave Bulthuis (knieblessure).

Vitesse – sc Heerenveen tip

Heerenveen presteert dit seizoen onder zijn niveau en staat behoorlijk laag op de ranglijst. Vitesse doet het redelijk dit seizoen. Beide teams kunnen het zich niet permitteren om punten te laten liggen. De beste Vitesse – sc Heerenveen tip is een gelijkspel met een quotering van 3.75 bij Toto.

Vitesse – sc Heerenveen Eredvisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 1.75
Gelijkspel: 3.75
Winst sc Heerenveen: 4.15