18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Villarreal – Barcelona, voorspelling – wedden, quotes en tip, 25 april 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Villarreal – Barcelona, La Liga
Aanvang: Zondag 25 april 2021, 16.15 uur
Beste wedtip: Barcelona wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.66

Het einde van La Liga nadert en de gehele top vier kan nog kampioen worden. Er zitten zes punten tussen deze vier teams. Barcelona heeft het nog helemaal in eigen hand. Toch moet Ronald Koeman niet op de zaken vooruit lopen, de eerstvolgende wedstrijd tegen Villarreal moet worden gewonnen. Hier lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op Villarreal – Barcelona.

Twee fronten

Unai Emery, de trainer van Villarreal, staat zevende in La Liga op de rand van Europees voetbal. Eigenlijk kan de ploeg het zich niet veroorloven om ergens punten te laten liggen. Naast La Liga staat Villarreal ook in de halve finale van de Europa League tegen Arsenal. Het is niet ondenkbaar dat Emery een paar mensen tegen Barcelona gaat sparen of eerder naar de kant haalt om topfit tegen Arsenal aan te treden.

Villarreal en Emery gaan dus bepalen hoe spannend deze wedstrijd tegen Barcelona gaat worden. In de ploeg zitten veel topvoetballers. Neem Gerard Moreno, Dani Parejo en Pau Torres. Er is genoeg kwaliteit om het Barcelona met de beste elf lastig te maken. Toch is Villarreal vrij wisselvallig. Zo werd er met 1-5 van Levante gewonnen, maar met 2-1 verloren van Alavés.

Gerard Moreno is met afstand de belangrijkste aanvaller van Villarreal. De spits heeft dit seizoen twintig doelpunten gemaakt voor de club. Na hem is Paco Alcácer met zes doelpunten de nummer twee van de ploeg. Moreno is mede door zijn snelheid een wapen in de counter voor Villarreal.

Niet struikelen

Ronald Koeman won afgelopen week zijn eerste prijs als trainer van Barcelona: de Copa del Rey. Veel tijd voor een feestje was er niet, want de competitie blijft belangrijk. Barcelona heeft in principe alles in eigen hand. De club heeft nog een wedstrijd tegoed vergeleken met de concurrenten en zou met die overwinning twee punten achter koploper Atlético Madrid staan. Die twee ploegen treffen elkaar begin mei, en dan kan Barcelona de titel veiligstellen. Als de club alles wint wordt het kampioen van Spanje.

Het is belangrijk om de focus niet te verliezen in deze laatste wedstrijden van het seizoen. Dat ging nog maar net goed tegen Getafe op donderdag. De ploeg won weliswaar met 5-2, maar na rust werd het toch nog spannend. In de rust stond Barcelona 3-1 voor en leek er geen vuiltje aan de lucht. Koeman haalde Gerard Piqué en Clément Lenglet eruit en de organisatie achterin zakte in elkaar. Hier wist Getafe van te profiteren en ze maakte de 3-2. Uiteindelijk wist Barcelona nog twee keer te scoren aan het eind van de wedstrijd waardoor 5-2 op een simpele overwinning lijkt, maar dat was zeker niet zo.

Moreno is bij Villarreal de grote man, bij Barcelona is dat natuurlijk Lionel Messi. De Argentijn begon wat stroef aan het begin van dit seizoen, maar is sinds de jaarwisseling in topvorm. Hij heeft in La Liga al 25 goals en 11 assists gegeven in 29 wedstrijden. Daarmee is hij de topscorer en persoon met meeste assist in Spanje.  

Vorige ontmoeting

Eerder dit seizoen wist Barcelona met 4-0 te winnen van Villarreal. Mede door een indrukwekkende Ansu Fati. De jonge aanvaller wist twee keer te scoren. Verder maakte Messi natuurlijk nog een doelpunt en de 4-0 was een eigen doelpunt van Pau Torres. Uiteindelijk was het een eenvoudige overwinning voor Barcelona, waar Koeman weer op zal hopen.

Villarreal – Barcelona tip

Villarreal is in theorie een erg moeilijke tegenstander voor Barcelona. Door de Europese verplichtingen van de club in de Europa League kan het zo zijn dat Emery met een mindere ploeg start. Dat is natuurlijk een voordeel voor Barcelona, dat sowieso al in een uitstekende vorm steekt. De tip: inzetten op de weddenschap ‘Barcelona wint’ met een quote van 1.66 bij Toto.

Villarreal – Barcelona La Liga wedden

Quotes bij Toto:
Winst Villarreal: 4.35
Gelijkspel: 4.05
Winst Barcelona: 1.66