18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sparta Rotterdam – FC Emmen wedden, tips en quotes 20 mei 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Sparta Rotterdam – FC Emmen, play-offs promotie/degradatie
Aanvang: zondag 20 mei 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 4.60

Sparta hield stand in Emmen, maar weet dat een tegengoal fataal kan zijn in de return. De statistieken van de Rotterdammers in play-offduels op Het Kasteel zijn niet echt bemoedigend te noemen.

‘VARraderlijke’ beslissing

Een herhaling van de overdonderende 4-0 tegen NEC zat er niet in voor Emmen in de thuiswedstrijd met Sparta. De Drenthenaren kwamen niet tot scoren, maar hielden wel de nul op De Oude Meerdijk.

Het doelpuntloze duel was een redelijk goede weerspiegeling van de kansenverhoudingen. Michael Charcon, Anco Jansen en met name Nick Bakker hadden mogelijkheden om te scoren namens Emmen. Voor de bezoekers waren er kansen voor Fred Friday en Robert Mühren.

Het meest besproken moment van de wedstrijd was de situatie waarin Spartaan Stijn Spierings naar de grond werd getrokken. Scheidsrechter Allard Lindhout ontging het en de videoscheidsrechter, de ‘VAR’, durfde na het zien van de beelden geen beslissing te nemen. Lindhout hervatte daarop het spel door een doeltrap te laten nemen. Na afloop gaf de arbiter toe dat hij de verkeerde beslissing had genomen.

Koning van de remises op Het Kasteel

Dat Sparta het uitduel zonder tegentreffers doorkwam, is een positieve uitkomst voor de Rotterdammers. Geruststellend is de uitgangspositie allerminst, zeker gezien de povere resultaten die Sparta in thuisduels van play-offduels op de mat legt.

Tot aan dit seizoen nam Sparta vier keer deel aan de play-offs. In totaal speelden de Rotterdammers in die vier seizoenen acht thuisduels. Daarvan werden er slechts twee in winst omgezet. Zes keer eindigde een play-offduel op het Kasteel in een gelijkspel. De 2-2 tegen FC Dordrecht van afgelopen zondag zette de traditie van remises voort. Alarmerend voor Sparta is dat maar één van die zeven gelijke spelen zonder goals was.

Blessures en schorsingen

Sparta miste afgelopen donderdag doelman Roy Kortsmit en de verdedigers Miquel Nelom en Jeffrey Chabot. Kortsmit, die al enkele maanden aan de kant staat, is op zijn vroegst eind mei hersteld. Hij lijkt het duel tegen Emmen aan zich voorbij te moeten laten gaan. Chabot is waarschijnlijk ook niet op tijd hersteld. Nelom, die klachten aan de lies heeft, is een vraagteken. Bart Vriends keert terug van een schorsing.

Bij Emmen ontbreekt verdediger Stef Gronsveld. Hij kreeg in het eerste duel van de finale een gele kaart, zijn tweede in de play-offs. Daardoor is hij voor één duel geschorst. Hilal Ben Moussa speelde in 36 van Emmens 38 Eerste Divisie-duels, maar raakte geblesseerd aan het einde van de competitie. Hij speelde nog geen minuut in de play-offs. Of hij mee kan doen tegen Sparta is twijfelachtig.

Historie Sparta – Emmen

Sinds 2002, toen Sparta voor het eerst degradeerde uit de Eredivisie, vond er negen keer een Sparta-Emmen in competitieverband plaats. Daarvan won Sparta er vier. Emmen zegevierde drie keer, voor het laatst in 2014.

Sparta Rotterdam – FC Emmen tip

Sparta won recentelijk thuisduels tegen VVV en NAC in de Eredivisie. Thuiswedstrijden in de play-offs zijn echter een ander verhaal: die eindigen vaak in een gelijkspel. Dordrecht bracht Sparta onlangs al aan het wankelen. Tip: gelijkspel, bij Toto qequoteerd op 4.60.

Sparta Rotterdam – FC Emmen play-offs promotie/degradatie wedden

Quotes bij Toto

Winst Sparta: 1.42
Gelijkspel: 4.60
Winst Emmen: 6.31