18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Shakhtar Donetsk – Feyenoord wedden, tips en quotes 1 november 2017

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Shakhtar Donetsk – Feyenoord, Champions League
Aanvang: woensdag 1 november 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: Winst Shakhtar/Meer dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.68

Feyenoord gaat in de Champions League op bezoek bij Shakhtar Donetsk.

Laatste kans

Dit is de laatste kans voor Feyenoord om nog iets van dit Europese avontuur te maken. De eerste drie duels in de Champions League gingen allemaal verloren. Daarbij is een stijgende lijn dat het telkens ietsje beter ging: thuis tegen City (0-4) was Feyenoord kansloos, bij Napoli werd de eerste goal gemaakt (3-1), en thuis tegen Shakhtar Donetstk (1-2) had Feyenoord kans op een gelijkspel of meer.

Feyenoord heeft inmiddels tien Champions League-duels op rij verloren. In negen van die tien duels kreeg het tenminste twee goals tegen.

Voor Shakhtar zijn er nog reële kansen om de volgende ronde te halen. Het elftal van trainer Paulo Fonseca versloeg Napoli in eigen huis (2-1), en won dus ook van Feyenoord. Ondanks een verlies op bezoek bij Manchester City, staat Shakhtar op de tweede plaats. Het kan in deze ronde een grote slag slaan door van Feyenoord te winnen, en zo eventueel verder uit te lopen op Napoli, dat drie punten heeft en deze ronde tegen Manchester City speelt.

Tapia en Nelom terug

Renato Tapia en Miquel Nelom zijn weer fit teruggekeerd in de Feyenoord-selectie. Dat geeft Giovanni van Bronckhorst extra mogelijkheden in de defensie. Die linie is dit seizoen het probleemkind van Feyenoord. Jan-Arie van der Heijden, Eric Botteghin en ook Sven van Beek reizen niet mee naar Oekraïne.

Bij Shakhtar ontbreekt Yaroslav Rakitskiy, de verdediger die rood pakte in het duel in De Kuip. Middenvelder Bernard, die tegen Feyenoord beide doelpunten maakte, speelt wegens een armblessure ook niet.

Weer puntverlies Feyenoord

Feyenoord kende een slechte generale repetitie voor dit duel. Het bleef afgelopen weekend steken op een 1-1 gelijkspel bij hekkensluiter Roda JC. Dat was al het vijfde puntverlies dit seizoen.

Aan kansen was geen gebrek in het duel in Kerkrade. Feyenoord lijkt er alleen maar niet in te slagen die te verzilveren.

Shakhtar heeft ook niet de allermakkelijkste weken achter de rug. Sinds de zege op Feyenoord, speelde het twee keer gelijk in de Premier League van Oekraïne: 0-0 bij Dinamo Kiev en 1-1 thuis tegen Stal Dniprodzerzhynsk, de hekkensluiter van het land. Een week geleden had het een verlenging nodig om Zarja Loegansk uit te schakelen in het bekertoernooi.

Toch is Shakhtar in eigen land nog wel altijd comfortabel koploper, waardoor het zich puntverlies ook kan permitteren.

Shakhtar Donetsk – Feyenoord tip

Shakhtar is de favoriet voor dit duel, waarin het zeer goede zaken kan doen. Omdat Feyenoord ook voor de zege moet gaan, zou dit wel eens een doelpuntrijke ontmoeting kunnen worden waarin de thuisploeg aan het langste eind trekt. Tip: ‘Winst Shakhtar/Meer dan 2.5 goals’, bij Toto te vinden met een 1.68 quotering.

Shakhtar Donetsk – Feyenoord Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Shakhtar Donetsk: 1.32
Gelijkspel: 4.79
Winst Feyenoord: 7.40