18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sevilla – Barcelona voorspelling – wedden, quotes en tip 23 februari 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Sevilla – Barcelona, Primera Division wedden
Aanvang: zaterdag 23 februari 2019, 16.15 uur
Beste wedtip: Draw no Bet Sevilla
Bookmaker: Toto
Quote: 2.60

Zowel Sevilla als Barcelona worstelen met hun vorm in de Primera Division. Dit topduel wordt een wedstrijd tussen de ploeg die dit seizoen thuis imponeert en een club die deze jaargang zelden uitduels verliest. Dit zijn de tips en quotes bij het wedden op Sevilla – Barcelona.

Sevilla voelt zich beter thuis in de Europa League

De Europa League is het domein van Sevilla. De Andalusiërs wonnen dat toernooi dit decennium drie keer. Afgelopen woensdag (20 februari) plaatste Sevilla zich ten koste van Lazio voor de achtste finale van de Europa League.

De Spanjaarden zegevierden thuis met 2-0 nadat de uitwedstrijd al een 0-1 zege had opgeleverd. Die twee overwinningen evenaren het aantal zeges dat Sevilla in zijn laatste 11 La Liga-duels boekte. Daar staat tegenover dat Sevilla op 16 september 2018 voor het laatst een thuiswedstrijd in de competitie verloor.

Wissam Ben Yedder is met 11 goals clubtopscorer bij Sevilla. De aanvaller scoorde telkens in Sevilla’s laatste vier thuisduels. Wedden op een goal van Ben Yedder tijdens Sevilla – Barcelona heeft een quotering van 2.30. Spitsenbroeder Pablo Sarabia evenaarde Ben Yedders prestatie in Sevilla’s laatste 4 wedstrijden. Voorspellen dat Sarabia tegen Barcelona scoort, is gequoteerd op 3.20.

Ontmoeting nummer 5 dit seizoen

Dat Sevilla de nummer 4 van de huidige ranglijst is, dankt de ploeg aan een sterke seizoensstart waarin 8 van de eerste 13 competitieduels in winst werden omgezet. De Rojiblancos moeten het tegen Barcelona zonder Roque Mesa stellen. De middenvelder is geschorst.

Het meespelen van linksback Sergio Escudero en middenvelder Jesus Navas is twijfelachtig. Beide spelers kwamen niet ongeschonden uit het duel met Lazio. Het duel in Estadio Ramon Sanchez Pizjuan wordt de vijfde match tussen Sevilla en Barcelona in 2018/19.

Barcelona won in augustus het duel om de Spaanse Supercup met 2-1. In oktober was er een 4-2 competitiezege voor de Blaugranas in Camp Nou. Het heenduel in de kwartfinale van de Copa del Rey leverde een 2-0 zege voor Sevilla op. Barcelona poetste die achterstand een week later op eigen terrein weg met een klinkende 6-1 overwinning. In 3 van de laatste 6 officiële duels vielen er minimaal meer dan 3.5 goals. Voorspellen dat er meer dan 3.5 goals vallen bij Sevilla – Barcelona is gequoteerd op 2.15.

Krachten sparen met het oog op de duels in Madrid

Gezien de recente vorm van beide clubs lijkt een nieuw doelpuntenfestijn niet waarschijnlijk. Vooral Barcelona weet het net amper nog te vinden. In zijn laatste 5 officiële wedstrijden scoorde de Catalaanse ploeg slechts 4 keer. De Blaugranas scoorden niet in hun laatste twee uitduels.

Een wedoptie is daarom Sevilla wint met handicap +1, gequoteerd op 1.82. Omdat Barcelona de best presterende Primera Division-ploeg in uitduels is dit seizoen (slechts 1 nederlaag in 10 uitduels) en Sevilla dit decennium maar 1 keer een thuisduel in La Liga won van Barcelona is wedden op ‘Barcelona wint en minder dan 3.5 goals’, gequoteerd op 3.20, een optie.

Barcelona hield de nul in zijn 3 laatste officiële wedstrijden en zag 4 van zijn laatste 5 duels in een remise eindigen. Voorspellen dat Barcelona ook tegen Sevilla de netten schoon houdt, is gequoteerd op 3.30.

Vanwege het recente puntenverlies van Real en Atletico Madrid heeft Barcelona een redelijke marge opgebouwd van respectievelijk 9 en 7 punten op beide Madrileense clubs. Volgende week wachten 2 duels in Madrid tegen Real (beker en competitie). Met een niet geheel fitte Messi (hij speelt wel tegen Sevilla) zouden de Catalanen genoegen kunnen nemen met een gelijkspel. In zo’n geval is de wedoptie ‘Draw no Bet Sevilla’ (quotering van 2.60) er één om op te letten.

Sevilla – Barcelona tip

Sevilla verloor in september 2018 voor het laatst een thuisduel in de competitie. Barcelona bleef in 4 van zijn laatste 5 officiële duels steken op een gelijkspel. Wedtip bij Sevilla – Barcelona: Draw no Bet Sevilla, gequoteerd op 2.60.

Sevilla – Barcelona Primera Division wedden

Quotes bij Toto

Winst Sevilla: 3.40
Gelijkspel: 3.75
Winst Barcelona: 1.92