18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sevilla – Atlético Madrid voorspelling – wedden, quotes en tip 6 januari 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: Sevilla – Atlético Madrid, La Liga
Aanvang: Zondag 6 januari 2019, 16.15 uur
Beste wedtip: Winst Atlético Madrid, Draw no bet
Bookmaker: Toto
Quote: 1.90

De nummers twee en drie van de Spaanse competitie staan zondag tegenover elkaar. Wie deze wedstrijd wint, blijft in het spoor van Barcelona. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Sevilla – Atlético Madrid.

Moeilijk te verslaan

Sevilla is al een hele tijd ongeslagen in La Liga, want het verloor voor het laatst in oktober van het vorige jaar. Toen ging de ploeg met 4-2 onderuit in Camp Nou, tegen Barcelona. Daarna speelde het nog acht wedstrijden in de Spaanse competitie en het verloor er daar dus geen van.
De laatste weken speelt Sevilla vaak gelijk in competitieverband. Van de laatste vier duels eindigde er drie in een gelijkspel. Het is dus erg lastig om de Spaanse nummer drie te verslaan, maar het wint ook moeilijk. Het zou niet gek zijn als het deze week weer gelijkspeelt. De quote van een overwinning van Sevilla is even groot als de quotering van een zege van Atlético Madrid, namelijk 2.75. Een gelijkspel heeft zondag een quote van 3.10, dat is dus niet veel hoger dan wanneer een van beide teams wint.

Kampioenskandidaat

Atlético Madrid is nog vol in de race voor het kampioenschap, want het heeft momenteel drie punten minder dan koploper Barcelona. De wedstrijd van aanstaande zondag is dus erg belangrijk om de aansluiting te behouden. Het gat met Barcelona wordt mogelijk verdubbeld als de club uit Madrid zondag verliest.
In de Champions League doet Atlético Madrid het ook goed, want het is door naar de volgende ronde. Het werd tweede in de poule achter Borussia Dortmund met een gelijk aantal punten. Het doelsaldo gaf de doorslag en daardoor speelt de club uit Madrid in de volgende ronde tegen Juventus.
De ploeg van Diego Simeone doet het de laatste weken uitstekend in La Liga. Het won de laatste drie wedstrijden die het speelde in de Spaanse competitie. Antoine Griezmann was erg belangrijk voor zijn team, want hij maakte vier doelpunten in die drie duels. De kans dat hij zondag scoort is dus behoorlijk aanwezig. Een goal van Antoine Griezmann tegen Sevilla heeft een quote van 2.48.

Geblesseerde en geschorste spelers

Beide trainers moeten wat puzzelen, want er zijn veel spelers die niet mee kunnen doen zondag. Bij Sevilla zijn Franco Vazquez en Gabriel Mercado geschorst voor het aanstaande duel. Daarnaast kan Maxime Gonalons niet meedoen, want hij heeft een gebroken enkel. Simon Kjær en Jesus Navas doen hoogstwaarschijnlijk ook niet mee vanwege blessures.

 

Atlético Madrid moet het doen zonder Diego Costa en Filipe Luís. Zij raakten in december geblesseerd en zijn niet fit genoeg om zondag mee te doen. Gelson Martins is een twijfelgeval, want hij kampte deze week met koorts. Thomas Lemar doet naar alle waarschijnlijkheid ook niet mee door zijn achillespeesblessure.

Twee keer te sterk

Vorig seizoen was het Atlético Madrid dat er twee keer met de winst vandoor ging tegen Sevilla in competitieverband. Thuis was de club uit Madrid met 2-0 te sterk, mede door een goal van Antoine Giezmann. In de uitwedstrijd leidde hij zijn team naar een 2-5 overwinning door een hattrick te maken.

Sevilla – Atlético Madrid tip

De teams staan vlak bij elkaar op de ranglijst in La Liga. De ploegen spelen regelmatig gelijk in de Spaanse competitie, maar Atlético Madrid lijkt beter in vorm. Sevilla speelt wel thuis en de ploeg van Diego Simeone is uit meestal minder goed dan in eigen huis. Antoine Griezmann scoort makkelijk en dat deed hij vorig jaar vier keer in de duels tegen Sevilla. De tip bij deze wedstrijd is dat Atlético wint, Draw no bet. Deze voorspelling heeft een quote van 1.90. Op deze manier is de quote nog steeds goed en zo heb je meer zekerheid.

Sevilla – Atlético Madrid La Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst Sevilla: 2.75
Gelijkspel: 3.10
Winst Atlético Madrid: 2.75