18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

SC Heerenveen – Feyenoord wedden, tips en quotes 6 mei 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: SC Heerenveen – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 6 mei, 14.30 uur
Beste wedtip: winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 2.13

Heerenveen wil in eigen huis een resultaat boeken om zich te plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal. In Friesland treft Heerenveen het al uitgevoetbalde Feyenoord.

SC Heerenveen wil winnen om de play-offs te halen

Voor Heerenveen staat er op de laatste speeldag van de Eredivisie nog het een en ander op het spel. De ploeg van Jurgen Streppel staat op een zevende plaats in de Nederlandse competitie. De voorsprong op PEC Zwolle (achtste) en ADO Den Haag (negende) bedraagt maar twee punten, waardoor Heerenveen nog niet zeker is van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

Het veiligstellen van een ticket voor de play-offs lukte de Friezen vorige week niet, want toen verloren ze in Breda van NAC: 3-0. Dit was ook het einde van een sterke serie. Heerenveen bleef de vijf wedstrijden daarvoor namelijk ongeslagen.

Feyenoord in vorm sluit teleurstellend Eredivisie-seizoen af

Het hield dit seizoen vaak niet over voor Feyenoord in de competitie. Al snel bleek dat de landskampioen van dit jaar niet goed genoeg was om de titel te verdedigen. De achterstand van de nummer vier op kampioen PSV is met één wedstrijd te gaan maar liefst negentien punten. Zeker rondom de winterstop werden er veel punten verspeeld door de club uit Rotterdam-Zuid.

De laatste tijd gaat het wel uitstekend bij de Rotterdammers. De club is al meer dan twee maanden zonder puntverlies en legde eind april beslag op de KNVB-beker, waardoor het seizoen toch wordt afgesloten met een prijs. De laatste weken scoort de equipe van Giovanni van Bronckhorst er op los: 26 goals in slechts zeven wedstrijden.

Geblesseerd en afwezig

Heerenveen moet achterin de talentvolle jongeling Kik Pierie missen. De nog altijd pas zeventienjarige centrale verdediger is geschorst. Ook Stijn Schaars, Martin Ödegaard en oud-Feyenoorder Warner Hahn zijn er vanwege langdurig blessureleed niet bij in het Abe Lenstra Stadion.

Voor Sam Larsson wordt het een race tegen de klok om op tijd fit te zijn voor het treffen met zijn vorige club. De buitenspeler in Rotterdamse dienst kampt met een hamstringblessure. Zeker is dat Jerry St. Juste, ook een oud-speler van Heerenveen, niet in actie kan komen. De verdediger is al sinds februari afwezig vanwege een schouderblessure. Verder heeft Van Bronckhorst geen personele problemen.

Onderlinge geschiedenis

Eerder dit seizoen werd het in De Kuip 1-1 tussen beide ploegen dankzij goals van Steven Berghuis en Henk Veerman. De laatste jaren is de wedstrijd Heerenveen – Feyenoord in het noorden van Nederland vaak een interessante clash. Van de laatste zes edities wonnen beide teams er drie. Feyenoord was de laatste twee competitieduels de sterkste in Heerenveen (2-5 en afgelopen seizoen 1-2).

SC Heerenveen – Feyenoord tip

Feyenoord is in bloedvorm en kan vrijuit voetballen tegen Heerenveen. De Friezen zullen vanwege de play-offs ook kijken wat PEC en ADO op de andere velden doen. De Rotterdammers hebben de laatste niets om voor te voetballen en in de competitie gaat ze dat uitstekend af. Een uitoverwinning van Feyenoord lijkt daarom reëel. Tip: winst Feyenoord met een quotering van 2.13 bij Toto.

SC Heerenveen – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst SC Heerenveen: 3.00
Gelijkspel: 3.58
Winst Feyenoord: 2.13