18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

sc Heerenveen – Feyenoord voorspelling – wedden, quotes en tip 26 augustus 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: sc Heerenveen – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 26 augustus 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.95

In de derde speelronde van de Eredivisie staat sc Heerenveen – Feyenoord op het programma. Het verschil tussen beide teams bedraagt één punt. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips, quotes en weddenschappen voorbij.

Prima begin

Sc Heerenveen is de competitie prima begonnen. In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gingen de Friezen op bezoek bij PEC Zwolle. Na een 1-0 achterstand boog Heerenveen de stand nog voor rust om naar 1-3. Na een rode kaart van Morten Thorsby kwamen de Zwollenaren nog wel dichterbij, maar de zege kwam niet meer in gevaar. In de speelronde die daarop volgde ontving Heerenveen Vitesse in het Abe Lenstra Stadion. Dit duel eindigde met 1-1 in een gelijkspel waardoor de Friezen nu uit twee duels vier punten hebben gehaald.

Bij sc Heerenveen is na het vertrek van Jurgen Streppel een nieuwe oefenmeester aangesteld. Jan Olde Riekerink moet ervoor gaan zorgen dat het weer gaat swingen bij Heerenveen. Afgelopen seizoen eindigde Heerenveen op de 8ste plaats met 46 punten. Er werd toen twaalf keer gewonnen, tien keer gelijkgespeeld en twaalf keer verloren. Die plaats gaf recht op een plek in de play-offs voor Europees voetbal, maar die doelstelling kon niet worden behaald. FC Utrecht bleek over twee wedstrijden de sterkste te zijn.

Licht in de duisternis

Feyenoord begon erg slecht aan het seizoen. Het liep de play-offs van de Europa League mis doordat ze geen vuist konden maken tegen het Slowaakse AS Trenčín. In Slowakije werd Feyenoord tamelijk kansloos van de mat getikt met 4-0 en ook in de return konden de Rotterdammers geen potten breken (1-1). Tot overmaat van ramp ging ook de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij De Graafschap met 2-0 verloren. In De Kuip tegen Excelsior moest de ommekeer komen en die kwam er. Feyenoord speelde goed voetbal en won uiteindelijk verdiend met 3-0 van de stadsgenoot uit Kralingen.

Een ander lichtpuntje is het feit dat Nicolai Jørgensen afgelopen donderdag voor het eerst weer op het trainingsveld stond. De Deen is herstellende van een voetblessure en deed enkel wat loopwerk onder begeleiding van de medische staf.

Zo’n slechte start brengt ook de nodige onrust met zich mee in een elftal. Sofyan Amrabat diende kort geleden een transferverzoek in bij Feyenoord. Club Brugge zag daar wel heil in en bood hem een vierjarig contract aan. De reden voor het transferverzoek is het gebrek aan speelminuten. Amrabat is nooit een vaste basisspeler geweest in Rotterdam-Zuid en ook dit seizoen leek dat er niet in te zitten.

Onderlinge resultaten

De wedstrijd sc Heerenveen – Feyenoord stond 26 keer eerder op de rol. De statistieken zijn weliswaar in het voordeel van de Rotterdammers, maar veel scheelt dat niet. Feyenoord won elf keer tegenover tien zeges voor Heerenveen en vijf gelijke spelen.

De laatste keer dat sc Heerenveen thuis van Feyenoord won was op 4 februari 2015. Het werd destijds in 3-1 voor de thuisclub.

In de afgelopen vier ontmoetingen werd er telkens drie of meer keer gescoord. Een extra sc Heerenveen – Feyenoord tip is dan ook om te voorspellen dat er meer dan 2.5 goals gaan vallen. Voor deze weddenschap krijg je 1.57 keer je inzet terug.

Volgens de bookmakers is Feyenoord de favoriet voor de winst in dit duel. Een Rotterdamse overwinning heeft namelijk een quotering van 1.71. De overige quoteringen bij de wedstrijd sc Heerenveen – Feyenoord zijn als volgt: 4.10 bij een overwinning voor sc Heerenveen en 3.95 bij een gelijkspel.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij sc Heerenveen staat Stijn Schaars aan de kant met scheen- en kuitbeenbreuk.

Bij Feyenoord kan er geen beroep worden gedaan op Ridgeciano Haps (beenblessure) en Nicolai Jørgensen (voetblessure).

sc Heerenveen – Feyenoord tip

Feyenoord wist de afgelopen drie jaar steeds te winnen in het Friese haagje en het zal na de overwinning op Excelsior op dezelfde voet door willen gaan. Heerenveen zal op haar beurt de ongeslagen status willen behouden. De beste sc Heerenveen – Feyenoord tip is dan ook dat het een gelijkspel wordt met een quotering van 3.95 bij Toto.

sc Heerenveen – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst sc Heerenveen: 4.10
Gelijkspel: 3.95
Winst Feyenoord: 1.71