18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

sc Heerenveen – AZ voorspelling – wedden, quotes en tip 27 januari 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: sc Heerenveen – AZ, Eredivisie
Aanvang: zondag 27 januari 2019, 16.45 uur
Beste wedtip: winst AZ
Bookmaker: Toto
Quote: 1.93

Een strijd tussen twee klassieke subtoppers: sc Heerenveen – AZ. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Grote opruiming

De selectie van sc Heerenveen ziet er na de winterstop heel anders uit dan voor de korte stop. Stijn Schaars zal inmiddels ook gezien worden als inkomende transfer. De middenvelder was erg lang geblesseerd maar is nu weer fit en speelde vorige week zijn eerste wedstrijd sinds april 2018. Daar tegenover staat wel het vertrek van een aantal spelers. Oud-aanvoerder Dave Bulthuis verkaste naar Ulsan Hyundai en ook Nicolai Næss (Sarpsborg 08) en Marco Rojas (SönderjyskE) vertrokken.

Daarnaast werd Morten Thorsby teruggezet naar de beloften en ook Arber Zeneli vertrekt waarschijnlijk deze winter, naar Stade Reims. Heerenveen hoopt zich onder coach Jan Olde Riekerink te plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal, waarvoor de Friezen nog vijf punten moeten inlopen. Tegenstellend is de defensie, die dan weer als tip kan gelden voor jouw voorspelling. In 18 wedstrijden kreeg Heerenveen 43 tegendoelpunten. Alleen Excelsior (48) en De Graafschap (44) deden dit slechter. De laatste drie duels leverden minimaal drie tegengoals op. Wedden dat dit opnieuw gebeurt, geeft een quote van 2.70

Afscheidstournee

Na een carrière als speler bij Vitesse, Ajax, Istanbulspor, opnieuw Vitesse, en De Graafschap en als coach bij Bennekom en de jeugd van Ajax, ging John van den Brom in 2007 op eigen benen staan bij AGOVV. Hierna volgden ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht als werkgevers, voor hij aangesteld werd in Alkmaar als coach van AZ. Met de Alkmaarse club eindigde hij achtereenvolgens vierde, vierde, zesde en derde en hij plaatste zich elk jaar voor Europees voetbal. Aan het einde van het seizoen vertrekt hij.

Van den Brom wordt opgevolgd door Arne Slot, die nu nog zijn assistent is in het AFAS Stadion. Van den Brom heeft dus nog tot de zomer om een mooi afscheid te regisseren. Hij plaatste zich met AZ voor de halve finales van de TOTO KNVB Beker en staat op een vijfde plaats in de Eredivisie, één puntje achter Vitesse. Tip: in vijftien van de laatste zestien uitwedstrijden van AZ vielen minstens 2,5 doelpunten. Je kunt wedden dat dit opnieuw gebeurt. Deze voorspelling heeft een quote van 1.44.

Onderlinge resultaten

AZ zal zin hebben in deze sc Heerenveen – AZ gezien het recente verleden. Van de laatste zes onderlinge wedstrijden werden er vier gewonnen en eenmaal werd het gelijk. Heerenveen won dus ook één keer en dat was de laatste keer dat de twee tegenover elkaar stonden, in oktober 2018 in Alkmaar: 2-3. Het doelsaldo is met 8-12 in het voordeel van AZ.

Teamnieuws

Heerenveen lijkt een nieuw team te hebben na de winter. Morten Thorsby speelt sowieso niet mee, waar Jan Bekkema nog geblesseerd is. Ben Rienstra en Yuki Kobayashi keren terug van een schorsing, waardoor coach Jan Olde Riekerink vooral op het middenveld meer keuzes heeft.

Bij AZ is reservedoelman Rody de Boer sowieso nog geblesseerd, waar John van den Brom ook niet hoeft te rekenen op Stijn Wuytens en Myron Boadu. De kans is groot dat hij met dezelfde elf start als in de beker tegen Vitesse (2-0 winst).

sc Heerenveen – AZ tip

Heerenveen – AZ is een wedstrijd tussen twee klassieke subtoppers. AZ blijft op dat niveau, maar Heerenveen is weggezakt. Dat laatste zie je dan ook in de resultaten en de voorspelling dat de Alkmaarders winnen lijkt dan ook een goede om op te wedden. Tip: AZ wint met een quote van 1.93 bij Toto.

sc Heerenveen – AZ Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst sc Heerenveen: 3.35
Gelijkspel: 3.80
Winst AZ: 1.93