18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Roda JC – FC Den Bosch voorspelling – wedden, quotes en tip, 26 oktober 2021

Joris Velthausz

Winst Roda JC

Toto
1.56
Wed nu

*Quoteringen van vandaag. Alle informatie wordt zonder garantie gegeven. De quoteringen kunnen veranderen.

Er is deze week een midweekse speelronde door heel Europa. In Nederland wordt de eerste ronde van de KNVB Beker gehouden. De ploegen die Europees spelen mogen de eerste ronde overslaan, er blijven echter genoeg interessante wedstrijden over. Roda JC krijgt namelijk bezoek van FC Den Bosch. Deze wedstrijd heeft niet het hoogste aanzien, maar dat maakt het niet minder interessant om op te wedden. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quoteringen die helpen bij het wedden op Roda JC – FC Den Bosch.

Roda JC: Teaminfo en vorm

Jurgen Streppel is tegenwoordig de trainer van Roda JC en doet dat redelijk goed. De oud-trainer van Willem II en Heerenveen behaalde vorig seizoen de play-offs met de club. De Graafschap werd in de eerste ronde met 2-3 verslagen. In de halve finale was NEC echter met 3-0 te sterk, waardoor Roda nog een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie moet blijven spelen. De club staat momenteel op de zevende plaats in de competitie. Wanneer je de jeugdelftallen van Ajax en AZ ertussenuit haalt staat Roda zelfs vijfde, de club doet het dus uitstekend.

Niet iedereen zal het weten, maar Roda heeft een rijke historie in het Nederlandse bekervoetbal. De club wist in de historie van de club de KNVB Beker namelijk twee keer te winnen. In het seizoen 1996/1997 won de club voor het eerst in de historie de beker en drie seizoenen later in 1999/2000 was het weer raak. Roda heeft de beker dus vaker gewonnen dan clubs als Vitesse, Groningen en Heerenveen. Een nieuw bekersprookje gaat moeilijk worden, maar alles is mogelijk in de voetballerij. Tijdens deze bekerwedstrijden moet Roda het vooral hebben van Patrick Pflücke: de Duitse linksbuiten is al bij zeven treffers betrokken dit seizoen.

Streppel mist centrale verdediger Florian Mayer, verder kan de trainer over alle spelers beschikken. Roda heeft bovendien verschillende nieuwe centrale verdedigers aangetrokken en zal dus niet heel veel last hebben van de afwezigheid van Mayer.

Roda JC1
FC Emmen2

23/10/2021

Jong FC Utrecht1
Roda JC2

18/10/2021

Roda JC2
Jong PSV2

15/10/2021

Roda JC2
FC Eindhoven0

01/10/2021

FC Den Bosch: Teaminfo en vorm

De situatie van FC Den Bosch is uiterst interessant om te volgen. De club is overgenomen door een Amerikaanse investeringsmaatschappij, die ook eigenaar is van verschillende andere Europese clubs zoals Oostende, Nancy en Barnsley. De filosofie van de Amerikanen is om veel jeugd te gebruiken en deze talentvolle spelers na een aantal seizoenen te verkopen. Het is dan ook geen toeval dat Den Bosch twee aanvallers van Oostende heeft gehuurd.

Ondanks de overname en de nieuwe jonge talenten gaat het nog niet goed bij Den Bosch. De club staat slechts zeventiende en heeft dit seizoen pas vier keer gewonnen. Den Bosch is erg afhankelijk van de spits Roy Kuijpers. Van de veertien doelpunten die Den Bosch heeft gemaakt is Kuijpers verantwoordelijk voor vijftig procent van deze treffers. Uiteindelijk moeten de andere spelers ook het net gaan vinden, anders krijgt Den Bosch nog een probleem dit seizoen.

Er moet wel worden vermeldt dat Den Bosch heel veel geblesseerde spelers heeft. Najim Hairdary, Jordy van der Winden, Gijs Schalks, Dylan Ryan, Ryan Leijten, Linus Zimmer, Sebastiaan van Bakel, Teun van Grunsven én Preben Stiers zijn geblesseerd. Dit wordt ook lastig voor trainer Jack de Gier om het goed op te vangen.

FC Dordrecht 3
FC Den Bosch 3

22/10/2021

FC Den Bosch 1
Almere City0

15/10/2021

ADO Den Haag3
FC Den Bosch 2

10/10/2021

FC Den Bosch0
Telstar1

01/10/2021

Quoteringen Roda JC – FC Den Bosch

Quotes bij Toto
Winst Roda JC: 1.56
Gelijkspel: 4.20
Winst FC Den Bosch: 5.00

Laatste resultaten Roda JC – FC Den Bosch

Vorig seizoen hebben de clubs elkaar twee keer getroffen in de competitie. In Kerkrade eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel. De wedstrijd in Den Bosch was een stuk leuker om naar te kijken. FC Den Bosch wist namelijk met 7-0 te winnen van Roda. Romano Postema maakte een hattrick en de andere spits Jizz Hornkamp maakte er ook twee. Postema was gehuurd van Groningen en is ondertussen weer teruggekeerd naar de club. Hornkamp speelt nog altijd bij Den Bosch en hoopt natuurlijk weer twee doelpunten te maken.

Belangrijke feiten voor jouw weddenschap op Roda JC – FC Den Bosch

  • Roy Kuijpers is met zeven doelpunten de topscorer van FC Den Bosch.
  • Patrick Pflücke is met vier treffers en drie assists de belangrijkste man van Roda.
  • De laatste keer dat Roda JC wist te winnen van Den Bosch in een officiële wedstrijd was in 2015.
  • Den Bosch is al zeven wedstrijden ongeslagen tegen Roda JC.
  • Roda JC heeft acht treffers meer gemaakt dan Den Bosch dit seizoen.

Onze voorspelling voor Roda JC – FC Den Bosch

Den Bosch heeft de laatste jaren beter gepresteerd in de onderlinge wedstrijden. Toch is Roda JC de favoriet voor deze bekerwedstrijd. De ploeg steekt in een betere vorm en staat er stukken beter voor in de competitie. Daarnaast mist Den Bosch heel veel verdedigers tegen Roda JC wegens blessures. De tip is daarom: wedden op ‘Winst Roda JC’. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.56 bij Toto.

Toto
1.56
Winst Roda JC