18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

RB Leipzig – Borussia Dortmund voorspelling – wedden, quotes en tip 20 juni 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: RB Leipzig – Borussia Dortmund, Bundesliga
Aanvang: Zaterdag 20 juni 2020, 15.30 uur
Beste wedtip: Over 3.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 2.31

Bayern München is kampioen, maar het blijft spannend in de top van de Bundesliga. De andere teams uit de top vijf staan namelijk nog dicht bij elkaar en in deze speelronde staan de nummers twee en drie tegenover elkaar, oftewel RB Leipzig – Borussia Dortmund. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Te veel gelijke spelen

Leipzig had een stuk meer punten kunnen hebben als het niet zo vaak gelijk zou spelen. De club speelde in dit seizoen al twaalf keer gelijk in de Bundesliga. Dit is samen met Schalke het meest van de gehele Duitse competitie en dit kost dus veel punten. Die Roten Bullen zorgden ook niet voor verandering na de corona-onderbreking, want van de zeven wedstrijden speelden ze er vier gelijk sinds de hervatting. De andere drie duels werden wel allemaal gewonnen.

Door deze resultaten staat Leipzig nu op de derde plaats, met slechts drie punten minder dan Dortmund. Het doelsaldo van beide clubs is momenteel +45. De strijd om wie ‘the best of the rest’ gaat zijn, blijft daardoor erg spannend.

Positie vasthouden

Voor Borussia Dortmund is het zaak om de huidige tweede plaats tot het einde van het seizoen vast te houden. Een overwinning op Leipzig zou hier al voor kunnen zorgen, maar een nederlaag zou de laatste wedstrijd van het seizoen voor beide teams nog erg spannend maken. Als we de bookmakers moeten geloven, zal het er om hangen in het aanstaande duel. Een zege van Dortmund heeft een quote van 2.85 en een overwinning van Leipzig 2.24.

Dortmund speelt niet zoveel gelijk, sinds de hervatting nog helemaal niet zelfs. Het won vijf keer en verloor twee keer. De laatste nederlaag kwam eerder deze week tegen Mainz 05. In eigen huis werd de nummer twee met 0-2 geklopt en dit was erg onnodig.

Team informatie

Leipzig kent niet zoveel problemen in aanloop naar de ontmoeting met Dortmund, want alleen Yussuf Poulsen kampt nog met een blessure. De Duitse nummer twee heeft het wel wat lastiger. De ziekenboeg zit erg vol, waardoor er veel onzekerheid bestaat over wie er wel of niet gaan spelen. Marco Reus is al een tijdje afwezig en later kwamen hier ook nog Mahmoud Dahoud, Manuel Akanji, Mario Götze en Thomas Delaney bij. Zij zullen allemaal geen hele wedstrijd in actie komen tegen Leipzig.

Doelpuntrijke wedstrijd

Eerder dit seizoen konden de doelpunten niet op toen deze teams tegenover elkaar stonden. Dortmund kwam in eigen huis met 2-0 voor, maar zag Leipzig terugkomen tot 2-2. Even later was de thuisclub weer aan de beurt om weer uit te lopen naar 3-2. Dit was niet genoeg, omdat Die Roten Bullen wederom op gelijke hoogte kwamen. 3-3 was uiteindelijk ook de eindstand en dit was over heel de wedstrijd gezien ook wel terecht.

RB Leipzig – Borussia Dortmund tip

De teams deden allebei lang mee om het kampioenschap en staan dan ook nog altijd dicht bij elkaar op de ranglijst. Het is erg lastig in te schatten wie er gaat winnen, maar deze clubs hebben allebei scorend vermogen. Dit was eerder dit seizoen ook al te zien toen ze tegenover elkaar stonden. De beste wedtip bij RB Leipzig – Borussia Dortmund is daarom: ‘Over 3.5 doelpunten’. Deze voorspelling heeft een quote van 2.31.

RB Leipzig – Borussia Dortmund Bundesliga wedden

Quotes bij Toto
Winst RB Leipzig: 2.24
Gelijkspel: 3.55
Winst Borussia Dortmund: 2.85