18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – Feyenoord voorspelling – wedden, tips en quotes 4 augustus 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: PSV – Feyenoord, Johan Cruijff Schaal
Aanvang: zaterdag 4 augustus 2018, 18.00 uur
Beste wedtip: PSV wint
Bookmaker: Toto
Quote:1.93

PSV en Feyenoord kunnen op 4 augustus 2018 hun eerste prijs van het seizoen pakken. In het Philips Stadion staat het duel om de Johan Cruijff Schaal op het programma. Diverse tips, voorspellingen en quoteringen zijn van toepassing bij het wedden op PSV – Feyenoord.

Van PTT Telecom Cup naar Johan Cruijff Schaal

Al bijna dertig jaar start het Nederlandse voetbalseizoen met het duel tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. In 1991 vond de eerste editie plaats van wat toen nog de PTT Telecom Cup heette. Bekerwinnaar Feyenoord klopte landskampioen PSV. Na het afhaken van PTT als sponsor van deze wedstrijd ging dit duel in 1994 en 1995 als Supercup door het leven.

Vanaf 1996 werd de wedstrijd tussen de landskampioen en bekerwinnaar omgedoopt in Johan Cruijff Schaal. Tot en met 2016 werd het duel om de schaal in de Amsterdam ArenA gespeeld en waren strafschoppen, indien de wedstrijd na 120 minuten onbeslist eindigde, de ultieme manier om een winnaar te bepalen. Sinds 2017 wordt het duel om de JCS in het stadion van de landskampioen gespeeld. Vanaf 2017 volgen er strafschoppen als de wedstrijd na 90 minuten geen winnaar kent.

Na de wedstrijd in 1991 troffen PSV en Feyenoord elkaar nog drie keer in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Telkens trokken de Eindhovenaren aan het langste eind, steeds in de hoedanigheid van landskampioen. Inclusief winnaars van de dubbel (landskampioen én bekerwinnaar) won de landskampioen in 16 van de 27 duels de seizoensopener. Puur op basis van de resultaten uit het verleden zou bij het wedden op PSV – Feyenoord winst voor PSV de meest logische voorspelling zijn. Wedden op winst voor PSV is qequoteerd op 1.93 bij Toto.

De voorbereiding

Eind juni vertrok Phillip Cocu bij PSV. Cocu was heel succesvol in de vijf seizoenen waarin hij hoofdcoach in Eindhoven was: drie landstitels en twee Cruijff-schalen prijken er op zijn palmares. Mark van Bommel is zijn opvolger. De Limburger lijkt in alles af te wijken van zijn voorganger. Hij laat zich verbaal nadrukkelijk gelden op de training en hij wil dominant en aanvallend voetbal spelen.

De selectie heeft Van Bommel er voor. PSV zag Marco van Ginkel en Santiago Arias vertrekken, maar wist Hirving Lozano te behouden. Met aankopen Angeliño, Denzel Dumfries en Nick Viergever lijken de Eindhovenaren op defensief gebied de zaken goed voor elkaar te hebben. PSV maakte indruk in de voorbereiding met zeges op Galatasaray, Olympiakos Piraeus en Valencia.

Feyenoords voornaamste aanwinsten zijn Yassin Ayoub en Jordy Clasie. Daartegenover staat het vertrek van Karim El Ahmadi en Brad Jones. Feyenoord had wisselend succes in de voorbereiding: een ruime nederlaag tegen BSC Young Boys werd afgewisseld met een riante zege op FC Basel. Daarna volgde een knappe comeback tegen Fenerbahçe, die leidde tot de 3-3 eindstand. Gezien de resultaten in de voorbereiding is de voorspelling aannemelijk dat zowel PSV als Feyenoord goals scoren en incasseren. Wedden op ‘beide teams scoren’ bij het JCS-duel PSV – Feyenoord heeft een quotering van 1.58.

Teamnieuws

PSV kent geen noemenswaardige blessureperikelen en zal in zijn sterkst mogelijke opstelling aantreden. Bij Feyenoord staat achter de namen van Nicolai Jørgensen en Yassin Ayoub een vraagteken.

Giovanni van Bronckhorst zei in een recent interview veel waarde te hechten aan de Johan Cruijff Schaal. Mogelijk werpt echter het duel tegen Trenčín, in de derde voorronde van de Europa League, zijn schaduw vooruit. Feyenoord speelt op donderdag 9 augustus in Slowakije. Het kan zijn dat Van Bronckhorst enkele basisspelers spaart in de JCS-wedstrijd.

Recente onderlinge historie in het Philips Stadion

Dit decennium won PSV acht van zijn elf officiële duels die tegen Feyenoord in het Philips Stadion werden gespeeld. In zeven van die duels werden er meer dan 2.5 goals gescoord. Aangezien er ook in de voorbereidingsduels van beide clubs vaak meer dan 2.5 goals te noteren vielen, is de voorspelling gerechtvaardigd dat er meer dan 2.5 goals vallen bij PSV – Feyenoord. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.70.

PSV- Feyenoord tip

Op basis van de historie trekt de landskampioen vaak aan het langste eind in het duel om de Johan Cruijff Schaal. PSV kende een goede voorbereiding, met zeges op gerenommeerde clubs. Feyenoord wint dit decennium zelden in het Philips Stadion. Derhalve luidt de tip bij het wedden op PSV – Feyenoord: winst PSV, bij Toto gequoteerd op 1.93.

PSV- Feyenoord Johan Cruijff Schaal wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.93
Gelijkspel: 3.55
Winst Feyenoord: 3.55