18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – FC Groningen voorspelling – wedden, quotes en tip 26 januari 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: PSV – FC Groningen, Eredivisie wedden
Aanvang: zaterdag 26 januari 2019, 19.45 uur
Beste wedtip: PSV wint en minder dan 3.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.39

Het onverwachte puntenverlies tegen FC Emmen kostte PSV uiteindelijk niet de koppositie. De Eindhovense ploeg moet tegen FC Groningen weer in het ritme van de eerste seizoenshelft zien te komen. Dit zijn de tips en quotes voor PSV – FC Groningen.

Bestreden met de eigen wapens

PSV kroop in de eerste seizoenshelft een aantal keer door het oog van de naald met uitzeges die pas in de slotfase van het duel werden gerealiseerd. FC Emmen bestreed PSV met zijn eigen wapens in speelronde 18. De Eindhovenaren verspeelden in de slotfase een 0-2 voorsprong. De 2-2 eindstand die Niclas Pedersen in de 92e minuut aantekende, kwam als een mokerslag aan.

Omdat Ajax niet profiteerde van PSV’s misstap, gaan de Eindhovenaren ook speelronde 19 in als lijstaanvoerder van de Eredivisie. In thuisduels is PSV oppermachtig: dit seizoen leverden 9 competitieduels in het Philips-stadion het volle pond op, met een indrukwekkend doelsaldo van 36 voor en 2 tegen.

Het is verleidelijk om te wedden op PSV wint en meer dan 3.5 goals (gequoteerd op 1.79), maar gezien de recente onderlinge historie hoeft geen doelpuntenfestijn te worden verwacht. PSV scoorde in zijn laatste 4 Eredivisie-thuisduels tegen FC Groningen in totaal slechts 4 keer. FC Groningen incasseerde bovendien slechts maar 28 goals in 18 duels. Voorspellen dat PSV wint en minder dan 3.5 goals, is gequoteerd op 2.39. Wedden op PSV wint en minder dan 2.5 goals heeft een quotering van 4.45.

Slagvaardig FC Groningen

Na 10 speelrondes stond FC Groningen er beroerd voor. De Noorderlingen waren op dat moment hekkensluiter van de Eredivisie. Acht nederlagen waren daar debet aan. Tot paniekvoetbal leidde de slechte resultaten allerminst. Trainer Danny Buijs werd niet de wacht aangezegd. Buijs, sinds dit seizoen coach van Groningen, werd de tijd gegund.

Dat langetermijndenken heeft zich uitbetaald: FC Groningen pakte 14 punten uit zijn laatste 8 duels. Deze resultaten leidden tot een opmars naar plaats 13. Met het huren van Kaj Sierhuis, Iliass Bel Hassani, Thomas Bruns en Mo El Hankouri, plus het transfervrij overnemen van Paul Gladon, toonde de Trots van het Noorden zich slagvaardig op de transfermarkt.

Bruns liet zich direct gelden door in de 18e speelronde twee keer te scoren. Met de nieuwelingen hoopt Groningen wat te doen aan de slechte uitbalans: ‘Grunn’ won slechts 1 van zijn laatste 7 uitwedstrijden. Doelpunten maken in het Philips Stadion gaat FC Groningen evenmin goed af. In de laatste 4 duels op bezoek bij PSV bleef Groningen verstoken van een goal. Voorspellen dat PSV wint zonder tegendoelpunt is gequoteerd op 2.10. Wedden op ‘PSV krijgt geen tegengoal’ heeft een quotering van 1.93.

Gering aantal tegengoals

PSV kent, op de al lang buiten strijd zijnde Ryan Thomas na, geen blessuregevallen. Bij FC Groningen ontbreken Ritsu Doan, Deyovaisio Zeefuik en Jannik Pohl. Doan is met Japan actief op de Azië Cup, Zeefuik is geschorst en Pohl is geblesseerd.

FC Groningen scoort weinig in zijn laatste Eredivisie-uitduels: 0 keer in zijn 3 laatste uitwedstrijden. Voorspellen dat FC Groningen minder dan 0.5 goal (dus 0 goals maakt) scoort tegen PSV is gequoteerd op 2.05. In 3 van Groningens laatste 4 Eredivisie-wedstrijden was de ruststand 0-0.

Tegen opponenten van een vergelijkbaar kaliber , zoals FC Utrecht, Vitesse, VVV en Heerenveen, scoorde PSV dit seizoen op eigen veld weinig in de eerste helft: 3x een 1-0 ruststand en 1x een 0-0 stand in de eerste helft. Voorspellen dat tijdens de eerste helft van PSV – FC Groningen minder dan 1.5 goal wordt gescoord, is gequoteerd op 1.95. Gelet op het geringe aantal tegentreffers van Groningen (gemiddeld 1.5 per wedstrijd) kan er worden gewed op beide helften minder dan 1.5 doelpunt. Deze weddenschap heeft een quotering van 4.75.

PSV – FC Groningen tip

PSV heeft dit Eredivisie-seizoen nog geen punt verspeeld in zijn thuisduels. De Eindhovenaren maken gemiddeld 4 goals per thuisduel. Toch hoeft een hoge score niet tegen Groningen worden verwacht aangezien de Noorderlingen gemiddeld slechts 1.5 goal per Eredivisie-duel incasseren. Tip bij het wedden op PSV – FC Groningen: PSV wint en minder dan 3.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.39.

PSV – FC Groningen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.15
Gelijkspel: 7.35
Winst FC Groningen: 13.00