18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – Excelsior voorspelling – wedden, quotes en tip 7 december 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: PSV – Excelsior, Eredivisie
Aanvang: vrijdag 7 december 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: PSV wint en houdt de nul
Bookmaker: Toto
Quote: 1.73

Een aangeslagen koploper ontvangt een middenmoter: PSV – Excelsior. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Tik gekregen

Wekenlang was het dé vraag van dit Eredivisieseizoen: wanneer gaat PSV een keer een wedstrijd verliezen? Het won de eerste dertien wedstrijden (waaronder van concurrent Ajax) en stond vijf punten voor op Ajax. Vorige week was het dan zover: het traditioneel lastige uitduel bij Feyenoord stond op het programma en dit leverde dan ook een nederlaag op voor PSV. De Rotterdammers waren over negentig minuten met 2-1 te sterk en lieten zien dat PSV niet onverslaanbaar is.

Nu speelt PSV opnieuw tegen een Rotterdamse ploeg, maar dan een die twaalfde staat. Tegen Excelsior zal het team van coach Mark van Bommel willen laten zien dat het nog steeds met vertrouwen voetbalt. Al acht keer dit Eredivisieseizoen wist PSV namelijk de nul te houden. De club zal hopen dit kunstje tegen Excelsior te gaan herhalen. Tip: je kunt wedden op deze voorspelling. Dat geeft een quote van 1.78 bij Toto.

Wisselvalligheid troef

Adrie Poldervaart was de grote verrassing van alle nieuwe aanstellingen afgelopen zomer in de Eredivisie. De fysiotherapeut die werd gepromoveerd tot hoofdtrainer: het leek het begin van een mooi verhaal. En zo slecht gaat het ook niet eens met de Rotterdamse Eredivisionist. Na veertien wedstrijden staat Excelsior op een mooie twaalfde plek, zo rond de plaats waar de club normaliter vaker staat. Wel moeten Poldervaart en zijn spelers goed opletten: de voorsprong op de degradatieplekken is maar drie punten.

Vooral in verdedigend opzicht is er werk aan de winkel op het trainingsveld. Poldervaart zal met tegenzin kijken naar het aantal tegendoelpunten: 34 in 14 wedstrijden. Alleen hekkensluiter NAC Breda kreeg er één meer tegen. Feyenoord (3-0), ADO Den Haag (2-4), sc Heerenveen (3-3), De Graafschap (4-1), FC Groningen (2-4), Ajax (1-7) en FC Utrecht (3-3) wisten allemaal minimaal drie keer te scoren. Het kan een tip zijn te wedden dat dit PSV ook lukt. De quote voor deze voorspelling is 1.29.

Onderlinge resultaten

De laatste twee edities van PSV – Excelsior eindigden in 2-0 en 1-0 voor de thuisploeg, terwijl ook de laatste drie wedstrijden in Rotterdam door PSV gewonnen werden: 1-3, 1-3 en 1-2.

Teamnieuws

Ryan Thomas moet nog wachten tot na de winterstop totdat hij zijn PSV-debuut kan maken, omdat hij nog steeds toekijkt met een kruisbandblessure.

Excelsior zag Desevio Payne weer deelnemen aan de groepstraining, maar basisspelers Ryan Koolwijk en Jerdy Schouten zijn wel vraagtekens voor het duel in Eindhoven. Hetzelfde geldt voor Marcus Edwards en Jinty Caenepeel.

PSV – Excelsior tip

PSV – Excelsior is een wedstrijd waarin de thuisploeg torenhoog favoriet is. Gezien de lage quotering lijkt wedden op thuiswinst niet de meest interessante voorspelling. Wel kun je deze weddenschap uitbreiden. Tip: PSV wint en houdt de nul met een quote van 1.73 bij Toto.

PSV – Excelsior Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.07
Gelijkspel: 9.65
Winst Excelsior: 22.00