18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PEC Zwolle – PSV voorspelling – wedden, quotes en tip 25 augustus 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: PEC Zwolle – PSV, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 25 augustus 2018, 20.30 uur
Beste wedtip: PSV wint bij rust en einde wedstrijd
Bookmaker: Toto
Quote: 2.21

Speelronde drie van de Eredivisie staat voor de deur. De regerend kampioen gaat op bezoek in Overijssel: PEC Zwolle – PSV. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Dramatisch kalenderjaar

Het vorige seizoen was er een met twee gezichten voor PEC Zwolle. Onder leiding van de nieuwe trainer John van ‘t Schip sloten de Zwollenaren de eerste seizoenshelft af op een knappe vierde plaats, met slechts twee nederlagen. Alleen PSV, Ajax en AZ presteerden beter dan PEC in de eerste zeventien wedstrijden. De tweede helft van het seizoen was echter een dramatische voor Van ‘t Schip en zijn mannen. Op degradant FC Twente na was PEC de slechtste ploeg in de laatste zeventien wedstrijden, met slechts drie overwinningen en twaalf verliespartijen, het meest van alle Eredivisieclubs in die duels.

Die negatieve lijn trok de Overijsselse ploeg door in het seizoen 2018/19. Achtereenvolgens werd van sc Heerenveen (2-3) en FC Utrecht (2-0) verloren, waarmee de ploeg puntloos op de zeventiende plaats staat. Nieuwe spelers als Darryl Lachman, Kenneth Paal, Clint Leemans, Gustavo Hamer, Zian Flemming, Denis Genreau, Vito van Crooij, Stanley Elbers en Mike van Duinen moesten het tij doen keren, maar dat lukte nog niet. Al met al lijkt de voorspelling dat PEC Zwolle aan het einde van zowel de eerste als de tweede helft verliest een goede tip. Dat gebeurde namelijk vijf keer in de laatste zeven wedstrijden. Wedden op dit gegeven levert een quote van 2.21 op.

Europees succesje

Na het kampioenschap mocht PSV zich opmaken voor de Champions League. Door de dramatische resultaten van Nederlandse ploegen in de Europese competities de laatste seizoenen stroomt PSV echter niet in de groepsfase in, maar in de laatste voorronde. De loting koppelde de Eindhovenaren aan BATE Borisov, de kampioen van Wit-Rusland. Op bezoek in Borisov wisten de mannen van Mark van Bommel met 2-3 te winnen, door een kopbal van Donyell Malen. De jongeling wist met zijn eerste balcontact de bal achter de doelman te koppen.

In de competitie begon PSV ook voortvarend, met een 4-0-overwinning op FC Utrecht. De tweede wedstrijd, op bezoek bij Fortuna Sittard, ging wat moeizamer, maar door een late goal van talent Dante Rigo werd toch met 1-2 gewonnen.

PSV zag Santiago Arias, Joshua Brenet en huurling Marco van Ginkel vertrekken en haalde Trent Sainsbury, Nick Viergever, Angeliño, Denzel Dumfries en Ryan Thomas daarvoor terug. Wedden op doelpunten van PSV lijkt een goede voorspelling. In de laatste tien uitwedstrijden scoorde PSV negenmaal minimaal twee keer. Voor de tip dat de Eindhovenaren nu minimaal drie keer scoren geeft Toto een quote van 2.21.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente verleden kan PSV met veel vertrouwen uitkijken naar deze editie van PEC Zwolle – PSV. De laatste zes onderline ontmoetingen eindigden namelijk telkens in een zege voor de Eindhovenaren. Achtereenvolgens werd het 3-2, 1-3, 0-4, 4-1, 0-1 en 4-0 voor PSV.

Teamnieuws

PEC Zwolle moet twee linksbacks missen, namelijk Kenneth Paal en Dico Koppers. Hierdoor is de kans groot dat John van ‘t Schip opnieuw kiest voor Bram van Polen, ondanks de kwetsbaarheid van de linkerkant tegen FC Utrecht. De doelpunten zullen voornamelijk van spits Mike van Duinen verwacht worden. Hij scoorde twee keer tegen sc Heerenveen, beiden vanaf de strafschopstip.

Coach Mark van Bommel van PSV mocht twee weken geleden Ryan Thomas verwelkomen als nieuwe speler van zijn selectie. De Nieuw-Zeelandse middenvelder werd voor circa 2,75 miljoen overgenomen van nota bene PEC Zwolle. Eerder deze week raakte hij echter geblesseerd aan zijn kruisband en hij staat mogelijk zo’n negen maanden langs de kant. Verder lijkt Van Bommel voor dezelfde namen te kiezen als tegen BATE Borisov.

PEC Zwolle – PSV tip

PEC Zwolle is het seizoen begonnen zoals het de vorige jaargang eindigde: dramatisch. Ondertussen lijkt kampioen PSV goed in het vel te zitten. Een overwinning van PSV lijkt de logische voorspelling, maar alleen daarop wedden levert nog niet zoveel op. Daarom is onze PEC Zwolle – PSV tip dat PSV bij de rust voorstaat en de wedstrijd wint. Deze voorspelling heeft een quote van 2.21 bij Toto.

PEC Zwolle – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PEC Zwolle: 5.45
Gelijkspel: 4.50
Winst PSV: 1.48