18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PEC Zwolle – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 11 september 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: PEC Zwolle – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 11 september 2021, 18.45 uur
Beste wedtip: Ajax wint met handicap -2
Bookmaker: Toto
Quote: 2.18

De nog puntloze hekkensluiter moet beginnen aan een wedstrijd tegen de regerend landskampioen en nummer twee in de tussenstand. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel PEC Zwolle – Ajax.

Teleurstelling

Art Langeler heeft een hekel aan trainers die een nederlaag wijten aan een gebrek aan kwaliteiten in hun team. Maar inmiddels rijst de vraag of het niet gerechtvaardigd zou zijn voor de trainer zelf om dat excuus te gebruiken. Het gaat namelijk absoluut niet best met PEC Zwolle, de teleurstelling van de competitie tot nu toe. Het vertrek van Thomas Lang, Clint Leemans, Jesper Drost, Virgil Misidjan, Mike van Duinen en Reza Ghoochannejhad bleek toch zwaar om te vervangen. Vele jonkies werden ingevlogen, maar ze maakten nog geen indruk.

Eerst werd in eigen huis kansloos met 0-1 verloren van Vitesse, dat na de treffer de wedstrijd kon en mocht uitspelen op halve kracht. Daarna volgde een verdiende 2-0-nederlaag op bezoek bij promovendus NEC en in de derde speelronde was Willem II met een minimaal verschil te sterk: 1-0. Dat betekent dat PEC Zwolle tot nu toe nul punten én nul doelpunten heeft. Tip: je kunt wedden dat ook deze wedstrijd geen punt of doelpunt oplevert. De voorspelling ‘Ajax wint en houdt de nul’ krijgt een quote van 2.15.

Concurrentie

Men vreesde er lang voor: een Bayern München-scenario, waarbij Ajax door de hoge Europese prijsgelden een vlucht zou nemen ten opzichte van de concurrenten PSV, Feyenoord en AZ en helemaal uit beeld zou verdwijnen. De grootste angst? Dat Ajax spelers bij die clubs gaat wegkapen. Die angst leek uit te gaan komen, toen aanvoerder en sterspeler Steven Berghuis besloot de overstap te maken van Feyenoord naar Amsterdam. Maar het tot nu toe sterke PSV ontpopt zich tot een zeer waardige concurrentie voor de regerend landskampioen.

Behalve Steven Berghuis kwamen reservedoelmannen Remko Pasveer en Jay Gorter naar Amsterdam, maar vooral de aankoop van Mohamed Daramy viel op. De 19-jarige polyvalente aanvaller moet coach Erik ten Hag meer opties gaan geven voorin. Genoeg reden om doelpunten te verwachten. Tegen NEC en Vitesse werd in eigen huis met 5-0 gewonnen, rondom een teleurstellende 1-1 bij FC Twente. Tip: je kunt wedden dat Ajax opnieuw veel doelpunten gaat maken dit duel. De voorspelling ‘Ajax maakt meer dan 3,5 goals’ krijgt een quote van 2.63.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente verleden van de wedstrijd PEC Zwolle – Ajax, dan zijn de bezoekers de huizenhoge favorieten, met zes overwinningen in de laatste zes ontmoetingen. Qua doelsaldo is het dan ook ruim in Amsterdams voordeel (4-17). Vorig seizoen won Ajax in Amsterdam met 4-0 en de uitwedstrijd leverde een 0-2-zege op.

Teamnieuws

PEC Zwolle moet het voorlopig zien te stellen zonder Pelle Clement. De reserve-aanvoerder viel tegen Willem II geblesseerd uit. Ook andere middenvelders Mustafa Saymak en Dean Huiberts kunnen niet meespelen. Aanwinst Daishawn Redan (gehuurd van Hertha BSC) hoopt hier direct zijn eerste minuten te kunnen maken.

Mede door de interlandperiode moet Ajax-coach Erik ten Hag wat gaan schuiven. Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez zijn er niet bij, waardoor Devyne Rensch mag hopen op een plek in de basis. Daarnaast ontbrak Maarten Stekelenburg op de training. Door de blessure van Jay Gorter zou Remko Pasveer dan in de goal staan.

PEC Zwolle – Ajax tip

PEC Zwolle – Ajax: dat de bezoekers gaan winnen lijkt bijna een zekerheidje. Je kunt het beste inzetten op een ruimere zege, want dan krijg je een mooiere quotering. Tip: wedden op de voorspelling ‘Ajax wint met handicap -2’ met een quote van 2.18 bij Toto.

PEC Zwolle – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PEC Zwolle: 12.25
Gelijkspel: 7.00
Winst Ajax: 1.17