18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Napoli – Lazio voorspelling – wedden, quotes en tip 1 augustus 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Napoli – Lazio , Serie A
Aanvang: zaterdag 1 augustus 2020, 21.45 uur
Beste wedtip: winst Lazio
Bookmaker: Toto
Quote: 2.29

De laatste speelronde van de Serie A staat voor de deur. In speelronde 38 nemen Napoli en Lazio het tegen elkaar op. Dat is het duel tussen de nummers zes (Napoli) en vier (Lazio). Het verschil tussen deze twee ploegen bedraagt negentien punten. Dit is onze voorbeschouwing voor Napoli – Lazio.

Europees voetbal

Napoli is volgend seizoen verzekerd van Europees voetbal. Dat komt echter niet door de goede prestaties in de competitie. In de Serie A staat Napoli namelijk met 59 punten op de zevende plaats. De zevende plaats geeft geen recht op Europees voetbal. De afstand met de zesde plaats, die wel recht geeft op een Europees ticket, bedraagt vier punten. Op die plaats staat AC Milan met 63 punten. Met nog één wedstrijd voor de boeg is het niet meer mogelijk voor Napoli om Milan te achterhalen. Er zijn nog nog maximaal drie punten te verdienen.

Tóch gaat Napoli in de groepsfase van de Europa League spelen. Dat komt doordat ze de Coppa Italia hebben gewonnen. In de finale trof het Juventus en na 120 minuten voetballen stond het nog altijd 0-0. Napoli nam vervolgens de strafschoppen beter (4-2).

Napoli heeft de vorige wedstrijd niet winnend af kunnen sluiten. Het reisde af naar Milaan voor het duel met Internazionale. Het dolf uiteindelijk het onderspit: 2-0.

Tweede plaats in het vizier

Voor Lazio heeft de tweede plek nog altijd in het vizier. Het staat zelf op de vierde plaats met 78 punten uit 37 wedstrijden. De afstand met nummer twee Internazionale bedraagt slechts één puntje en dus kan het nog voor Lazio. Het heeft het daarentegen niet meer in eigen hand. Het moet zelf winnen en hopen dat Inter gelijkspeelt of verliest. Ook de derde plaats is nog mogelijk. Daar staat Atalanta Bergamo met 78 punten uit 37 wedstrijden. Beide ploegen hebben dus een identiek puntenaantal, maar Atalanta heeft een beter doelsaldo (52 tegenover 39). Ook hier heeft Lazio het niet meer in eigen hand.

Lazio wist de vorige wedstrijd winnend af te sluiten. Het nam het in het eigen stadion op tegen het gedegradeerde Brescia. De thuisploeg was de bovenliggende partij en vuurde 29 schoten af. Twaalf keer werd er op doel geschoten en twee keer kwam daar een doelpunt uit voort.

Wat denken de bookmakers van Napoli – Lazio ?

De bookmakers zien Lazio als de favoriet voor de overwinning. Die weddenschap heeft een quotering van 2.29. Een overwinning van Napoli staat gequoteerd op 2.85 en een gelijkspel op 3.80.

Terug in de tijd

Napoli en Lazio stonden dit seizoen al twee keer eerder tegenover elkaar. Beide duels vonden in januari plaats en eindigden allebei in 1-0. Op 11 januari won Lazio in eigen huis met 1-0 van Napoli en op 21 januari won Napoli thuis met 1-0. De laatste wedstrijd werd gespeeld in het kader van de Coppa Italia.

Teamnieuws

Bij zowel Napoli als Lazio zijn er spelers afwezig. Bij Napoli zijn er veel spelers zonder speelbevoegdheid. De volgende spelers kunnen daardoor niet in actie komen: Fernando Llorente, Amin Younes, Faouzi Ghoulam, Leandrinho en Adam Ounas. Verder ligt er een schorsing op de loer voor Piotr Zielinski (vier gele kaarten).

Bij Lazio zijn er een aantal blessures. Senad Lulic (operatie aan de enkel), Lucas Leiva (knieklachten), Stefan Radu (kuitblessure), Felipe Caicedo (Achillespeesproblemen) kunnen niet in actie komen door blessures. Daarnaast hebben Davide Di Gennaro, Riza Durmisi en Wallace geen speelbevoegdheid.

Napoli – Lazio tip

Een mooi affiche om de Serie A mee af te sluiten. Lazio is de favoriet en dat is logisch gezien de stand op de ranglijst. Een wedstrijd bij Napoli zal altijd lastig zijn, maar Lazio draait een goed seizoen. Onze tip bij Napoli – Lazio is dat de bezoekers winnen. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.29 bij Toto.

Napoli – Lazio Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst Napoli: 2.85
Gelijkspel: 3.80
Winst Lazio : 2.29