18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Midtjylland – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 3 oktober 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Midtjylland – Ajax, Champions League
Aanvang: Dinsdag 3 oktober 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst Ajax & Over 1.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.72

Het is dinsdag aanhaken of voorlopig afhaken voor Ajax in de Champions League. Het speelt een uitwedstrijd tegen Midtjylland en puntverlies zou de Nederlandse club duur kunnen komen te staan. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Midtjylland – Ajax.

Puntloos

Midtjylland is nog altijd op zoek naar het eerste punt in dit seizoen van de Champions League. De eerste groepswedstrijd ging met 0-4 verloren tegen Atalanta Bergamo en de tweede met 2-0 tegen Liverpool. De Deense club is dus puntloos, maar ook doelpuntloos. Het is dan ook niet vreemd dat Midtjylland de underdog is dinsdag. Een overwinning van de thuisploeg heeft een quote van 4.60 en een zege van Ajax 1.61.

In Denemarken werd Midtjylland vorig jaar vrij gemakkelijk kampioen, maar dit seizoen moet de ploeg nog een beetje op gang komen. Het staat na zeven wedstrijden namelijk met dertien punten op de derde plaats. In die zeven duels kreeg de club elf doelpunten tegen, wat vrij veel is voor een nummer drie. Ajax scoort gemakkelijk en moet hier dus gebruik van maken.

Strijd om overwinteren

Ajax moet alle zeilen bijzetten om te overwinteren in de Champions League. Het staat momenteel derde in groep D met één punt uit twee wedstrijden. Bij een overwinning op Midtjylland kan de club uit Amsterdam op gelijke hoogte komen met Atalanta, mits de Italiaanse club van Liverpool verliest. Het had er een stuk beter uit kunnen zien voor Ajax als het vorige week van Atalanta had gewonnen. Die ontmoeting eindigde in 2-2, nadat de Amsterdammers op een 0-2 voorsprong hadden gestaan.

In de Eredivisie boekte Ajax wel weer een zege deze week, want het won met 5-2 van Fortuna Sittard. De Amsterdamse club kwam met 0-1 achter, maar Davy Klaassen draaide de stand voor rust nog helemaal om tot 2-1 met zijn twee goals. In de tweede helft liep Ajax verder uit. De eindstand was een terechte uitslag, maar toch waren de Amsterdammers soms wat kwetsbaar. Ze pakten wel weer de leiding in de Eredivisie door deze zege.

Blessures

Aan Deense zijde zijn er twee blessures bekend en dit zijn Kristian Dirks Riis en Oliver Olsen. Zij zijn langdurig geblesseerd en komen niet in actie tegen Ajax. Bij de Nederlandse club is Mohammed Kudus nog altijd geblesseerd. Hij viel al vroeg uit in het duel tegen Liverpool en is nog niet fit genoeg om te spelen. Daarnaast zijn Nicolás Tagliafico en Klaas-Jan Huntelaar twijfelgevallen, omdat ze last hebben van pijntjes.

Topscorers

De defensie van Ajax moet goed op Anders Dreyer letten. De aanvaller maakte in de kwalificatie van de Champions League twee goals en in de Deense competitie heeft hij er ook al vier in liggen. De meeste dreiging komt dus van hem.

Bij de Amsterdammers maakten Lassina Traoré en Dušan Tadić tot nu toe de meeste competitietreffers met ieder vijf doelpunten. Zij waren ook beiden trefzeker in de Champions League-wedstrijd tegen Atalanta.

Eerste onderlinge ontmoeting

Ajax speelde nog nooit een officiële wedstrijd tegen Mydtjylland, waardoor er geen statistieken van eerdere ontmoetingen bekend zijn.

Midtjylland – Ajax tip

Ajax gaat de wedstrijd als favoriet in. Het bood goed weerstand tegen Liverpool en deed zichzelf te kort tegen Atalanta. Midtjylland had het een stuk zwaarder tegen deze tegenstanders en het incasseert makkelijk tegendoelpunten. De tip voor Midtjylland – Ajax is daarom: Winst Ajax & over 1.5 doelpunten. Deze voorspelling heeft een quotering van 1.72.

Midtjylland – Ajax Champions League wedden

Quotes bij Toto
Winst Midtjylland: 4.60
Gelijkspel: 4.10
Winst Ajax: 1.61