18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Legia Warschau – Bodø/Glimt, voorspelling – wedden, quotes en tip, 14 juli 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Legia Warschau – Bodø/Glimt, Champions League voorronde
Aanvang: Woensdag 14 juli 2021, 20.00 uur
Beste wedtip: Legia Warschau wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.07

De voorbereidingen voor het aankomende seizoen zijn in volle gang. Terwijl de finale van het EK en de Copa America pas net zijn gespeeld, zijn de kleine clubs druk bezig met het nieuwe seizoen. De eerste kwalificatieronde van de Champions League is deze week. Afgelopen week werd de eerste wedstrijd van het tweeluik gespeeld. In deze voorbeschouwing lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op de wedstrijd Legia Warschau – Bodø/Glimt.

Pools kampioen

Het Poolse Legia Warschau werd vorig jaar kampioen in de PKO Ekstraklasa. Hiermee plaatste de ploeg zich voor de eerste kwalificatieronde van de Champions League. In de eerste wedstrijd van deze voorronde wist Legia Warschau met 2-3 te winnen van het Noorse Bodø/Glimt. Het eerste doelpunt aan Poolse kant werd gemaakt door aanvallende middenvelder Luquinhas en de andere twee doelpunten werden gemaakt door spits Mahir Emreli. De jonge rechtsbuiten Kacper Skibicki gaf twee keer een assist. Legia Warschau speelt in een 3-4-2-1 opstelling.

Legia Warschau behoort tot de betere clubs in Polen, de club werd de laatste twee jaar kampioen. De laatste keer dat de club een groepsfase op een Europees toernooi haalde was in het seizoen 2016/17. Toen zat de ploeg in de Champions League in een groep met Real Madrid, Borussia Dortmund en Sporting Lissabon. Sindsdien probeert Legia Warschau het elk jaar weer om zich te plaatsen voor Europees voetbal.

Vorig jaar begon de ploeg ook in de eerste kwalificatieronde van de Champions League. In de tweede voorronde werd de ploeg verslagen door Omonia Nicosia. Hierdoor kwam Legia terecht in de kwalificatieronde van de Europa League. In de laatste play-off wedstrijd voor de Europa League verloor Warschau van FK Qarabag, waardoor de ploeg werd uitgeschakeld voor Europees voetbal.

Spelen in de zomerstop

Bodø/Glimt is de huidige kampioen van Noorwegen. De ploeg werd vorig jaar voor de eerste keer in de historie van de club kampioen van Noorwegen. De ploeg werd met een voorsprong van negentien punten kampioen voor Molde. Bodø/Glimt brak ook als eerste Noorse ploeg door de grens van honderd doelpunten in een seizoen. Uiteindelijk eindigde de ploeg op 103 doelpunten en werd er slechts één wedstrijd verloren. Met dit kampioenschap plaatste Bodø/Glimt zich voor de eerste voorronde van de Champions League. Het seizoen in Noorwegen verloopt echter wat anders dan in de Europese topcompetities.

De Noorse competitie is in volle gang en er zijn al veertien wedstrijden gespeeld. In Noorwegen is nu een zomerstop in het midden van het seizoen. Momenteel staat de ploeg tweede in de competitie op vijf punten achter Molde.

In de eerste wedstrijd tegen Legia Warschau wisten Erik Botheim en Pernambuco te scoren voor Bodø/Glimt. De twintigjarige Botheim is de topscorer van de ploeg met vier doelpunten. Middenvelder Ulrik Saltnes is echter de belangrijkste speler van de ploeg. Hij heeft vier doelpunten gemaakt en vijf assists gegeven. Saltnes moet het spel bepalen in de tweede wedstrijd tegen Legia Warschau.

Vorige wedstrijd

De vorige wedstrijd werd in Noorwegen gespeeld en eindigde in een 2-3 overwinning voor Legia Warschau. De twee ploegen hebben elkaar nog nooit eerder getroffen in een Europese wedstrijd. De verliezer van deze wedstrijd zakt af naar de voorrondes van de Conference League, het nieuwe Europese toernooi.

Legia Warschau – Bodø/Glimt tip

Het is lastig om in te schatten welk team beter is. Bodø/Glimt had vorig seizoen een fantastische reeks, maar dit seizoen lijkt het iets minder te gaan. Legia Warschau wist de eerste wedstrijd te winnen en kan het thuis nu afmaken. Daarnaast heeft Legia Warschau een stuk meer ervaring als het om Europese wedstrijden gaat. Daarom de tip: wedden op ‘Legia Warschau wint’ met een quote van 2.07 bij Toto.

Legia Warschau – Bodø/Glimt – Champions League voorronde wedden

Quotes bij Toto:
Winst Legia Warschau: 2.07
Gelijkspel: 3.50
Winst Bodø/Glimt: 3.20