18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Lazio Roma – SSC Napoli voorspelling – wedden, quotes en tip zaterdag 11 januari 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Lazio Roma – SSC Napoli, Serie A
Aanvang: zaterdag 11 januari 2020, 18.00 uur
Beste wedtip: winst Lazio Roma
Bookmaker: Toto
Quote: 2.01

Er staat een mooi affiche op het programma in de Serie A. Lazio Roma en Napoli nemen het in Rome tegen elkaar op. Lazio staat derde en Napoli achtste. Dit is onze voorbeschouwing voor Lazio Roma- SSC Napoli.

Twee keer gewonnen van Juventus

Lazio is bezig aan een goed seizoen in de Italiaanse Serie A. De Romeinen staan momenteel op de derde plek met 39 punten uit 17 wedstrijden. De afstand met de nummers één en twee bedraagt zes punten. Lazio heeft daarnaast nog een wedstrijd tegoed. Op 5 februari vindt de inhaalwedstrijd tegen Hellas Verona plaats.

Lazio houdt ongetwijfeld mooie herinneringen over aan de maand december. In die maand won het maar liefst twee keer van Juventus. De eerste was in de competitie. In eigen huis werd De Oude Dame met 3-1 verslagen. Twee weken later troffen beide ploegen elkaar opnieuw. Ditmaal in het kader van de Supercoppa Italiana. Ook nu moest Juventus eraan geloven en ook dit keer werd het 3-1. In beide wedstrijden eindigde Juve met tien man én incasseerde het een tegentreffer in de blessuretijd van de tweede helft.

Slecht seizoen

Waar het Lazio voor de wind gaat, is dat bij Napoli wel anders. Die ploeg staat op een teleurstellende achtste plaats met 24 punten uit 18 wedstrijden. Er werd zes keer gewonnen, zes keer gelijkgespeeld en zes keer verloren. Het heeft de top van de Serie A al uit het oog verloren. De afstand met nummer vier AS Roma bedraagt nu al elf punten. De Napolitanen moeten oppassen dat ze niet wegzakken in de grote middenmoot. De afstand met nummer dertien Udinese bedraagt namelijk slechts drie punten.

Afgelopen wedstrijd kruiste Napoli de degens met koploper Internazionale. Na 33 minuten stond het 0-2 voor de bezoekers uit Milaan. Arkadiusz Milik bracht de spanning in de wedstrijd nog vóór rust terug, maar in de tweede helft velde Lautaro Martínez het vonnis: 1-3.

Wat denken de bookmakers van Lazio Roma – SSC Napoli?

De bookmakers zien de thuisploeg als de favoriet. Een overwinning van Lazio heeft een quotering van 2.01. Een overwinning van Napoli staat gequoteerd op 3.25 en een gelijkspel op 3.65.

Terug in de tijd

Lazio en Napoli hebben vaak tegen elkaar gespeeld, in totaal zo’n 131 keer. De statistieken zijn in het voordeel van Napoli. Die ploeg trok vijftig keer aan het langste eind. De Romeinen wisten 38 keer te winnen.

Vorig seizoen won Napoli beide ontmoetingen met Lazio. Op de eerste speeldag werd het 1-2 in het Stadio Olympico in Rome. In Napels won Napoli met dezelfde uitslag: 2-1.

Teamnieuws: Ciro Immobile als doelpuntenmachine en Luis Alberto als assistkoning

Bij Lazio hoeven ze zich geen zorgen te maken om het scorend vermogen. De Romeinse ploeg trof dit seizoen al veertig keer doel, dat is het meeste van alle clubs uit de Serie A. De Italiaan Ciro Immobile scoorde bovendien al negentien keer voor Lazio. Hij is met dat aantal de topscoorder in de Serie A.

Ook op het gebied van meeste assists vaardigt Lazio een eigen speler af. Luis Alberto prijkt bovenaan het klassement.

Lazio Roma – SSC Napoli tip

Lazio doet het vele malen beter dit seizoen dan Napoli. Het speelt bovendien ook thuis. Winst betekent aanhaken bij de bovenste twee ploegen. Napoli heeft het daarentegen erg moeilijk dit seizoen. Als je alles dus naast elkaar legt, is de beste tip bij Lazio Roma- Napoli, dat Lazio wint. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.01 bij Toto.

Lazio Roma – SSC Napoli Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst Lazio Roma: 2.01
Gelijkspel: 3.65
Winst SSC Napoli: 3.25