18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Lazio Roma – Atalanta Bergamo voorspelling – wedden, quotes en tip 5 mei 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Lazio Roma – Atalanta Bergamo, Serie A
Aanvang: Zondag 5 mei 2019, 15.00 uur
Beste wedtip: winst Atalanta
Bookmaker: Toto
Quote: 3.05

In de Serie A staat Lazio – Atalanta op het programma. Beide ploegen zijn volop onderdeel van een spannende strijd om Europese tickets. Wat deze wedstrijd extra speciaal maakt, is dat de teams op 15 mei ook de finale van de Coppa Italia tegen elkaar spelen. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Lazio – Atalanta.

Plek 8 met perspectief

Lazio staat momenteel op de achtste plaats in de Serie A. Het heeft 55 punten uit 34 wedstrijden en zelfs plek 4 is nog mogelijk voor de Romeinen. De afstand met die plaats is slechts vier punten en het toeval wil dat Atalanta momenteel die plaats bezet. Bij winst doet Lazio dus uitstekende zaken in de race om Europees voetbal.

Afgelopen wedstrijd won Lazio op bezoek bij Sampdoria. Lazio stond na negentien minuten al op een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Felipe Caicedo. Toen Gastón Ramírez van Sampdoria ook nog een rode kaart kreeg, leek de buit binnen. Fabio Quagliarella zorgde er met de 1-2 voor dat het toch nog spannend werd. Lazio hield echter de voorsprong vast en schreef drie belangrijke punten bij.

De bookmakers zien nummer 8 Lazio toch als favoriet in dit duel. Een overwinning van Lazio heeft een quotering van 2.24 en een overwinning van Atalanta 3.05. Bij een gelijkspel krijgt men 3.60 keer de inzet terug.

Uitstekend seizoen

Atalanta is de nummer vier van de Italiaanse competitie en is dus bezig aan een behoorlijk seizoen. Het mag zelfs nog dromen van de derde plaats, want de afstand met Internazionale bedraagt maar drie punten. Ook voor Atalanta zet een overwinning dus serieus zoden aan de dijk.

Atalanta is bezig aan een indrukwekkende reeks wedstrijden. Het bleef de laatste elf duels namelijk ongeslagen. Hier zaten ook enkele knappe overwinningen tussen, zoals die op Napoli (1-2). De laatste keer dat het verloor was op 23 februari. Tegen Torino werd het toen 2-0. Een mogelijk aantrekkelijke weddenschap is dat Atalanta ook deze speelronde niet gaat verliezen. De ‘Dubbele kans’ biedt hiervoor uitkomst. De optie ‘X of Atalanta Bergamo’ heeft een quotering van 1.54 bij Toto.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar de onderlinge statistieken van deze twee ploegen, dan zien we een rijke historie. Maar liefst 101 keer stonden ze tegenover elkaar in het verleden. De statistieken zijn nipt in het voordeel van Atalanta met 33 overwinningen. Lazio won 29 keer en het eindigde 39 keer in een gelijkspel.

Op 17 december 2018 stonden ze voor het laatst tegenover elkaar. In Bergamo werd het 1-0 voor de thuisploeg. Op 15 januari 2017 won Lazio voor het laatst. In Rome werd het destijds 2-1.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Lazio moet men het zonder Valon Berischa, Sergej Milinkovic-Savic, Romulo Souza Orestes Caldeira en Jordan Lukaku doen.

Bij Atalanta zijn Marco Varnier, Rafael Toloi, Josip IIicic en Musa Barrow niet inzetbaar.

Lazio Roma – Atalanta Bergamo tip

Een mooi affiche waarvoor de belangen bij beide ploegen enorm zijn. Zowel Lazio als Atalanta heeft het meest aan een overwinning. Atalanta is al elf duels ongeslagen en heeft de derde plek in het vizier. De beste Lazio Roma – Atalanta Bergamo tip is dat Atalanta wint, met een quotering van 3.05 bij Toto.

Lazio Roma – Atalanta Bergamo Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst Lazio Roma: 2.24
Gelijkspel: 3.60
Winst Atalanta Bergamo: 3.05