18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Lazio – Atalanta wedden, tips en quotes 15 mei 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Lazio – Atalanta, Coppa Italia
Aanvang: woensdag 15 mei 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.62

Atalanta is de laatste jaren uitgegroeid tot een subtopploeg in Italië. De Coppa Italia van 1963 is de enige prijs die de ploeg uit Bergamo in zijn clubhistorie pakte. Daar kan op 15 mei 2019 verandering in komen. Atalanta speelt dan namelijk de Coppa Italia-finale. Dit zijn de wedtips en quotes bij Atalanta – Lazio.

Op koers voor Champions League-voetbal

Vanwege de verbouwing van zijn thuisbasis Stadio Atleti Azzurri d’Italia moet Atalanta in de slotfase van het seizoen uitwijken naar het stadion van Sassuolo. In het tijdelijke nieuwe onderkomen wonnen La Dea afgelopen weekend met 2-1 van Genoa.

Daarmee is Champions League-voetbal steeds dichterbij gekomen voor de Nerazzurri. Met nog twee duels te gaan is Milan de naaste belager voor een CL-ticket. De Rossoneri staan 3 punten achter op Atalanta. Op de voorlaatste speeldag moet Atalanta naar Turijn.

Mocht Juventus Atalanta verslaan en Milan winnen dan zijn de Milanezen Atalanta voorbij omdat het onderling resultaat in het voordeel van AC Milan is. Gezien de vorm van Atalanta, de ploeg verloor sinds 27 februari geen wedstrijd meer, is de club uit Bergamo (licht) favoriet voor het winnen van de Coppa Italia. Atalanta heeft een quotering van 2.59 voor winst tegen Lazio.

Atalanta mist nog wel eens zijn start

Hoewel Lazio het thuisvoordeel heeft omdat de bekerfinale in het Stadio Olimpico wordt gespeeld, zijn de recente onderlinge resultaten tegen Atalanta niet om over naar huis te schrijven.

De Biancocelesti wonnen geen van hun laatste 4 officiële wedstrijden tegen Atalanta. Anderhalve week geleden, zondag 5 mei, was de Noord-Italiaanse formatie Lazio met 1-3 de baas in Rome.

Lazio maakte na 3 minuten nog wel de openingsgoal. Atalanta kwam in zijn afgelopen duels wel vaker al vroeg op achterstand. Interessant is daarom de weddenschap ‘Lazio scoort in de eerste 15 minuten’, gequoteerd op 4.75. Wedden op Lazio scoort het 1e doelpunt heeft een quotering van 1.90.

Reputatie van 2 gemakkelijk scorende teams past in recente traditie

Winst van de Coppa Italia levert Lazio vanzelfsprekend Europa League-voetbal op. Bij verlies kan ook nog EL-voetbal worden behaald, maar dan moet de ploeg uit de Italiaanse hoofdstad in zijn laatste 2 Serie A-duels een achterstand van 2 punten op Torino goed zien te maken.

De Biancocelesti speelden geen van hun laatste 7 officiële duels gelijk: 4x winst en 3x verlies. Lazio heeft met Atalanta gemeen dat het vrijwel altijd scoort, maar ook vaak goals incasseert. Wedden op beide teams scoren, quotering van 1.62, is derhalve aan te bevelen.

In 3 van de laatste 5 Italiaanse bekerfinales werden er meer dan 2.5 goals gescoord, meer dan 3.5 goals zelfs in 2 van die 3 eindstrijden. In 4 van de laatste 5 wedstrijden van zowel Lazio als Atalanta werden er meer dan 2.5 goals gemaakt. Voorspellen dat er meer dan 2.5 goals worden gescoord tijdens Lazio – Atalanta is gequoteerd op 1.72.

Lazio – Atalanta tip

Atalanta verloor sinds eind februari geen duel meer, een reeks die inmiddels 13 wedstrijden omvat. Lazio heeft weliswaar thuisvoordeel, maar de ploeg verloor zijn laatste 2 thuiswedstrijden. Beide teams scoren net zo gemakkelijk als dat ze goals incasseren. Tip bij het wedden op Lazio – Atalanta: beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 1.62.

Lazio – Atalanta Coppa Italia wedden

Quotes bij Toto

Winst Lazio: 2.55
Gelijkspel: 3.30
Winst Atalanta: 2.59