18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kroatië – Engeland voorspelling, wedden, quotes en tip – WK 2018

Teun Stiphout

Wedstrijd: Kroatië – Engeland, WK 2018
Aanvang: woensdag 11 juli, 20.00 uur
Beste wedtip: winst Engeland
Bookmaker: Toto
Quote: 2.30

Kroatië en Engeland maken uit wie de finalist van het rechterspeelschema wordt. De Kroaten wonnen in de knock-outfase twee keer na strafschoppen, terwijl Engeland de kampioenskoorts in eigen land tot grote hoogte heeft laten stijgen door Zweden in de kwartfinale te verslaan. De voorspelling, vooruitblik en quotes bij het wedden op Kroatië – Engeland.

Kroatië koning van de pingels

Ondanks de aanwezigheid van aanvoerder en superster Luka Modric op het middenveld, is de Kroatische man met handschoenen misschien wel de belangrijkste Kroaat van de WK. Danijel Subašić keerde in de knock-outfase al vier pingels in de strafschoppenserie. In de achtste finale hield hij drie strafschoppen van Denemarken tegen, terwijl Rusland één inzet door een lichtgeblesseerde Subašić gestopt zag worden. Tevens werd er een penalty naastgeschoten, waardoor Kroatië na Denemarken ook gastland Rusland via pingels het toernooi uitknikkerde.

Mocht Kroatië – Engeland beslist worden via penalty’s, lijkt wedden op Kroatië een goede zet. Toch zit er wat zand in de motor van Modric en co. In de groepsfase maakte Kroatië veel indruk door met drie overwinningen groepshoofd te worden. Voetballend wil het in de eliminatieronde allemaal wat minder vlotten, getuige de twee penaltyseries die de beslissing moesten brengen.

Als het loopt bij de Kroaten, kunnen ze van iedereen winnen. Het voorspellen van een overwinning en dus de eerste WK-finaleplaats van Kroatië op Engeland levert desondanks een relatief hoge quotering op: 4,93 bij Toto.

Engeland weer eens bij laatste vier

‘It’s coming home’ is misschien wel de vaakstgehoorde kreet van dit wereldkampioenschap. Zover is het natuurlijk nog lang niet, maar The Three Lions zijn goed op weg om voor het eerst sinds 1966 wereldkampioen te worden. Onder leiding van Gareth Southgate versloeg Engeland in de achtste finale Colombia na pingels, terwijl Zweden duidelijk de mindere was ten opzichte van de Engelsen: 0-2.

De grote man is momenteel Harry Kane. De spits van Tottenham Hotspur heeft al zes keer gescoord en is als aanjager van het jonge elftal goud waard. Engeland lijkt verlost van de druk van het land. Toen David Beckham, Paul Scholes en Michael Owen de sterren van het nationale elftal waren, werd er van het publiek en de media meer verwacht. Dat lijkt nu minder, met minimaal een halve finale als resultaat.

De Engelsen zijn favoriet en daardoor levert wedden op een Engelse overwinning  een quotering van 2.30 op bij Toto. En wie weet komt de beker dan daadwerkelijk naar het eiland.

Onderlinge geschiedenis

Iets meer dan tien jaar geleden won Kroatië tweemaal van Engeland. In 2006 werd het 2-0, terwijl één jaar later Engeland in eigen huis met 2-3 de mindere was. Door die nederlaag mistte Engeland destijds het EK in Oostenrijk en Zwitserland.

De laatste twee edities werden dik gewonnen door Engeland: 4-1 en 5-1. De laatste keer, in 2009, scoorden Frank Lampard en Steven Gerrard elk tweemaal. Ook Wayne Rooney pikte zijn doelpunt mee, terwijl Kroaat Eduardo Da Silva de eer voor zijn land redde.

Kroatië – Engeland tip

Twee landen die in de jaren negentig voor het laatst in de halve finale van een WK stonden, nemen het in een ongetwijfeld kolkend Olimpiyskiy stadion Luzhniki tegen elkaar op. Engeland lijkt gezien het vertoonde spel en de aanvallende kwaliteiten de favoriet ten opzichte van Kroatië, dat vooraf al zeker voor de laatste vier getekend zou hebben. Tip en voorspelling: winst Engeland met een quotering van 2,30 bij Toto.

Kroatië – Engeland, WK 2018 wedden

Quotes bij Toto
Winst Kroatië: 3.51
Gelijkspel: 3.04
Winst Engeland: 2.30