18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Hamburger SV – Borussia Mönchengladbach wedden, tips en quotes 12 mei 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Hamburger SV – Borussia Mönchengladbach, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 12 mei 2018, 18.30 uur
Beste wedtip: Winst Borussia Mönchengladbach
Bookmaker: Toto
Quote: 2.82

Hamburger SV moet winnen om ook volgend seizoen nog in de Bundesliga te kunnen spelen. Tegenstander Borussia Mönchengladbach kan het doodsvonnis van HSV tekenen.

Is het geluk op?

Hamburger SV staat bekend als de club die nog nooit gedegradeerd is uit de Bundesliga. Daar kan na dit seizoen een eind aan gaan komen. De voorgaande seizoenen leken de Noord-Duitsers al vaker te gaan degraderen. In de jaargangen 2013/14 en 2014/15 won het met alle moeite in de play-offs en vorig seizoen ontliep HSV deze pas in de allerlaatste speelronde. De stadionklok, die aangeeft hoe lang de club al op het hoogste niveau speelt, lijkt nu te stoppen met tikken.

Dit seizoen lukt het HSV maar niet om afstand te nemen van de degradatiezone en dat kostte Markus Gisdol en Bernd Hollerbach hun baan. Na deze twee trainers was het aan Christian Titz om de boel weer op de rails te krijgen, maar het bleek een schier onmogelijke taak om HSV in de competitie te houden. Het grootste probleem dit seizoen is het gebrek aan doelpunten. Pas 27 keer scoorde HSV. Middenvelders Lewis Holtby en Filip Kostić namen beiden vijf doelpunten voor hun rekening.

Kleine kans op Europees voetbal

Voor Borussia Mönchengladbach is het een seizoen zonder al te veel hoogte- of dieptepunten. De club staat op een nette negende plaats en zou in theorie nog Europees voetbal kunnen halen. Dan moet er wel gewonnen worden, terwijl RB Leipzig, Eintracht Frankfurt en VfB Stuttgart verliezen. Gebeurt dat niet, dan loopt Borussia Europees voetbal mis. In de jaren zeventig werd de club vijfmaal kampioen, maar daarna schipperde het rond de eeuwwisseling zelfs tussen Bundesliga en Tweede Bundesliga.

De laatste zes seizoenen eindigt Mönchengladbach al in het linkerrijtje en dat gebeurt nu dus ook. Zomeraanwinst Matthias Ginter en clubtopscorer Thorgan Hazard (elf treffers) deden dit seizoen elke wedstrijd mee en hebben dus een belangrijk aandeel gehad in de prestaties van de club. Een aandachtspuntje voor Mönchengladbach is de verdediging. Dit seizoen moest de club namelijk al vijftig tegengoals slikken. Er zijn maar vier Bundesligateams met meer tegentreffers.

Onderlinge resultaten

Hamburger SV heeft het al een paar jaar lastig in de Bundesliga, maar van Borussia Mönchengladbach wordt geregeld gewonnen. 0-3, 3-2 en 2-1 waren de overwinningen voor HSV. Eenmaal werd het gelijk (0-0) en Mönchengladbach won tweemaal in de laatste zes ontmoetingen. Na een 1-2 zege won het eerder dit seizoen met 3-1.

Geen Johnson en Stindl

Hamburger SV is bijna compleet voor dit duel. Walace en Mergim Mavraj zijn geblesseerd maar verder is iedereen fit. Ook Nicolai Müller, die aan het begin van het seizoen geblesseerd raakte tijdens het juichen, is weer fit.

Bij Borussia Mönchengladbach zijn Mamadou Doucouré, Julio Villalba, László Bénes en Raúl Bobadilla geblesseerd, maar vooral de geblesseerden Fabian Johnson en Lars Stindl zullen node gemist worden.

Hamburger SV – Borussia Mönchengladbach tip

Voor Hamburger SV is dit duel de laatste strohalm om nog in de Bundesliga te kunnen blijven. Over het algemeen zou nummer negen Borussia Mönchengladbach dit duel toch moeten kunnen winnen. Tip: een overwinning voor Borussia Mönchengladbach, met een quote van 2.82 bij Toto.

Hamburger SV – Borussia Mönchengladbach Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Hamburger SV: 2.22
Gelijkspel: 3.60
Winst Borussia Mönchengladbach: 2.82