18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Fortuna Sittard – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 29 september 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Fortuna Sittard – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 29 september 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Ajax wint met handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.68

De verrassende promovendus tegen de aangeslagen recordkampioen: Fortuna Sittard – Ajax. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Prima seizoensbegin

Het was behoorlijk spannend voor Fortuna Sittard. De beoogde trainer Kevin Hofland had niet de goede papieren, dus René Eijer werd naast hem aangesteld. Daarnaast zag Fortuna Miguel Santos, Stefan Aškovski, Dries Saddiki, Sjoerd Ars en natuurlijk aanvoerder en supertalent Perr Schuurs vertrekken. Om hen te vervangen gingen de Limburgers onder meer international scouten. De Moldavische doelman Aleksei Koselev, de Venezolanen Rubén Ramírez en José Bandez, de Slowaak Branislav Ninaj, de Senegalees Amadou Ciss, de Griek Lazaros Lamprou, de Hongaar Áron Dobos en de Spanjaard José Rodríguez werden ingevlogen, net als Alessando Ciranni, Ahmed Al Messaoudi, Mark Diemers en Andrija Novakovich, bekenden in de Benelux.

Na vier wedstrijden wachtte Fortuna nog op de eerste overwinning, die tegen Excelsior (1-1), PSV (1-2), ADO Den Haag (3-1) en FC Utrecht (1-1) niet behaald werd. NAC Breda werd echter met 2-3 verslagen hierna en vorige week leverde het duel met Willem II een waar spektakelstuk op: 4-4. Uit deze zes competitie-uitslagen lijkt een conclusie getrokken te kunnen worden. Elke wedstrijd kregen Eijer, Hoflan en hun mannen wel een tegengoal. De voorspelling dat Fortuna tegen Ajax wel de nul houdt lijkt een onrealistische. Dat zegt ook de quote van 9.90 als je hierop wil wedden. Dit lijkt niet zo’n goede tip.

Nu al achtervolgen

Ajax heeft al ruim twee jaar niet op de eerste plaats van de Eredivisie gestaan. Vorige week was er eindelijk weer een goede kans. Tegen PSV had het team van Erik ten Hag het behalen van de koppositie volledig in eigen hand. Binnen één helft liepen de Eindhovenaren echter al uit naar 3-0, wat ook de einduitslag zou zijn. De wedstrijd tegen PSV werd de eerste nederlaag in een officiële wedstrijd dit seizoen. Eerder werd achtereenvolgens niet verloren van Heracles Almelo (1-1), VVV-Venlo (0-1), FC Emmen (5-0), Vitesse (0-4), FC Groningen (3-0).

De nieuwe spelers Daley Blind en Dušan Tadić proberen mede de kar te trekken, terwijl andere zomeraanwinsten als Perr Schuurs, Zakaria Labyad en Hassane Bandé moeten blijven hopen op hun doorbraak. Ook talenten als Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp en Kaj Sierhuis mogen steeds meer hopen op speeltijd. In de wedstrijden van Ajax tot nu toe dit seizoen werd vaker gescoord in de tweede helft dan in de eerste helft. Wedden op de voorspelling dat dit opnieuw gebeurt, levert een quote van 2.75 op bij Toto. Aangezien Ajax graag door wil drukken tegen Fortuna lijkt dit een realistische tip.

Onderlinge resultaten

Voor de laatste zes duels tussen beide clubs moeten we ver de geschiedenis induiken. In deze wedstrijden was Ajax trouwens viermaal te sterk, Fortuna één keer en het werd eenmaal gelijk. De meest recente Fortuna Sittard – Ajax die op het programma stond stamt uit 2002, toen beide teams op 1-1 bleven steken.

Teamnieuws

Djibril Dianessy en Gavin Vlijter zijn er niet bij voor Fortuna Sittard. Coaches René Eijer en Kevin Hofland speelden de laatste weken al met Mark Diemers als hangende linksbuiten en deze tactische zet bleek een nuttige. Zodoende lijkt de middenvelder opnieuw aan de zijkant te mogen starten voorin.

Bij Ajax moet men het nog steeds stellen zonder de langdurig geblesseerden Joël Veltman en Hassane Bandé. Jongeling Matthijs de Ligt lijkt weer fit na zijn kwetsuur. Carel Eiting wordt waarschijnlijk het kind van de rekening, waarna Frenkie de Jong terugkeert op het middenveld.

Fortuna Sittard – Ajax tip

Fortuna Sittard – Ajax is een affiche dat al zestien jaar niet op het programma stond. Dat komt doordat de Limburgers al die jaren op het tweede niveau acteerden. Het verschil tussen de clubs is groot en wedden op de voorspelling dat Ajax wint levert weinig winst op. Hierdoor kun je de weddenschap wat uitbreiden. Tip: Ajax wint met een handicap -1, met een quote van 1.68 bij Toto.

Fortuna Sittard – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Fortuna Sittard: 9.20
Gelijkspel: 6.15
Winst Ajax: 1.27