18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – VVV-Venlo voorspelling – wedden, quotes en tip 4 november 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Feyenoord – VVV-Venlo, Eredivisie
Aanvang: zondag 4 november 2018, 16.45 uur
Beste wedtip: minder dan 3,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.60

Giovanni van Bronckhorst en Maurice Steijn staan zondag met hun ploegen tegenover elkaar: Feyenoord – VVV-Venlo. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Onneembare vesting

Feyenoord hoopte dit seizoen weer aan te kunnen haken bij PSV en Ajax, bij veel mensen in de voetbalwereld voorafgaand aan dit seizoen de twee grote favorieten voor de landstitel. Na tien wedstrijden staan de Rotterdammers op de derde plaats, met tien punten achterstand op PSV en vijf op Ajax. Samen met Heracles Almelo (ook op 20 punten) vormt Feyenoord de subtop, maar dat is niet waar de club wil staan. Na dit seizoen stopt Robin van Persie en de geruchten gaan dat ook Giovanni van Bronckhorst, die een aflopend contract heeft, gaat vertrekken. Alleen de beker lijkt nog troost te kunnen bieden wanneer zij inderdaad gaan.

Met wedstrijden tegen onder meer Heracles Almelo en PSV voor de boeg in de komende vier wedstrijden gaat Feyenoord een interessante periode in. De problemen voor Feyenoord ontstaan dit seizoen wel duidelijk buitenshuis. In eigen huis werden namelijk alle vijf wedstrijden gewonnen, waar de vijf uitduels maar vijf punten opleverden. De Kuip blijkt andermaal een onneembare vesting. Als er nu weer thuis wordt gewonnen, heeft Feyenoord dus de eerste zes thuisduels gewonnen. Dat kwam in het seizoen 2000/01 voor het laatst voor. De quote voor deze voorspelling is 1.24. Dat is vrij laag, dus wedden op de thuisploeg lijkt niet de meest lucratieve tip.

Verrassing

Elk seizoen voorspellen diverse voetbaljournalisten de eindstand van de Eredivisie. VVV-Venlo kwam er niet zo goed van af, want acht van de twaalf prominenten zetten de Limburgers bij de onderste vijf en Arno Vermeulen zelfs op de laatste plek. De realiteit is echter anders. Met de huidige zesde plaats is VVV een van de koplopers van de middenmoot. Het team van Maurice Steijn is een van de grote verrassingen tot nu toe, maar in de laatste vier Eredivisiewedstrijden werd wel maar één keer gewonnen. Het tekent dit seizoen, waarin elke ploeg van een ander lijkt te kunnen winnen, maar het zegt ook dat VVV moet blijven uitkijken.

De verdediging van VVV staat als een huis dit seizoen. Na PSV en Ajax (beiden vier doelpunten) heeft de Limburgse club de minste tegentreffers, tien uit tien wedstrijden. Nog nooit kreeg VVV zo weinig tegendoelpunten in de eerste tien Eredivisiewedstrijden. Daarnaast staan ook maar elf doelpunten voor. Alleen PEC Zwolle (tien) en FC Groningen (zes) scoorden minder vaak. Tip: je kunt wedden dat het VVV niet gaat lukken te scoren op bezoek bij Feyenoord. De quote voor deze voorspelling is 1.81 bij Toto.

Onderlinge resultaten

VVV-Venlo is een ware kwelgeest voor Feyenoord. Vorig seizoen wist Feyenoord niet te winnen (1-0 en 1-1), en van de vier ontmoetingen daarvoor wonnen beide ploegen er twee. Feyenoord – VVV-Venlo is daarom nog niet zo’n makkelijk affiche voor de thuisploeg. Doelpunten vallen er trouwen niet zo veel in deze duels: 15 uit 6. Dat komt neer op een gemiddelde van 2,5 per wedstrijd.

Teamnieuws

Bij Feyenoord geen Jeremiah St. Juste. De centrumverdediger annex rechtsback zit na zijn rode kaart tegen Ajax een schorsing van twee wedstrijden uit. Ridgeciano Haps is weer gaan trainen na zijn blessure, maar het is onzeker of hij nu kan spelen. Justin Bijlow en Kenneth Vermeer vechten een plek uit onder de lat, maar de eerste lijkt te gaan winnen.

VVV-Venlo-coach Maurice Steijn ziet ook een speler met een schorsing van twee wedstrijden achter zijn naam; Roel Janssen speelt voorlopig nog niet mee. Ook Tristan Dekker, die met een hernia kampt, zal niet in actie gaan komen.

Feyenoord – VVV-Venlo tip

Feyenoord – VVV-Venlo lijkt een prooi te gaan worden voor de thuisploeg, die schier onverslaanbaar lijkt in eigen huis. De quotering van 1.24 is echter niet heel hoog, dus het is interessant om voor je voorspelling te kijken naar de meest recente wedstrijden onderling en de weinige doelpunten in wedstrijden van VVV. Beide voorspellen weinig scorend vermogen in dit duel. Tip: wedden op ‘minder dan 3,5 goals’ met een quote van 1.60 bij Toto.

Feyenoord – VVV-Venlo Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.24
Gelijkspel: 5.65
Winst VVV-Venlo: 10.00