18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – Vitesse wedden, tips en quotes 2 december 2017

Michiel Kuipers

Wedstrijd: Feyenoord – Vitesse, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 2 december 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.44

Een mooi affiche in de Eredivisie: Feyenoord krijgt Vitesse op bezoek.

Tegenvallende kampioen wint weer

Regerend kampioen Feyenoord vinden we na dertien speelronden terug op een teleurstellende zevende plaats. De Rotterdammers hebben al drie keer verloren en verspeelden dit seizoen al zeventien punten. Ter vergelijking: in het seizoen 2016/17 verspeelde Feyenoord maar twintig punten in het hele seizoen. In eigen huis verloor het in het lopende seizoen van NAC (0-2) en Ajax (1-4), terwijl het afgelopen jaargang ongeslagen bleef in eigen huis.

De voorhoede is nog niet erg op stoom gekomen dit seizoen. Terwijl er vorig seizoen grote overwinningen werden geboekt, staat de teller na dertien wedstrijden pas op drieëntwintig goals. Nicolai Jørgensen – die er een tijd uitlag met een blessure – heeft zijn vorm van vorig seizoen ook nog niet gevonden. Pas vier keer mocht de Deen juichen. Steven Berghuis is de enige voorhoedespeler die tot nu toe een goed seizoen draait, met zeven doelpunten achter zijn naam.

Verdedigend is het ook minder geworden. Na dertien wedstrijden heeft Brad Jones de bal al veertien keer uit het net moeten vissen. Vorig jaar hoefde hij in het hele seizoen slechts vijfentwintig keer zijn meerdere te erkennen.

Vorige week werd er wel eindelijk weer eens gewonnen. In de Euroborg werd er met goed voetbal met 0-2 gewonnen van FC Groningen. Nicolai Jørgensen was weer eens trefzeker en ook Tonny Vilhena deed een duit in het zakje.

Wisselende vorm Vitesse

Vitesse staat in de subtop op de zesde plaats, één plaats boven tegenstander Feyenoord. Vorige week werd er met 2-0 gewonnen van ADO Den Haag, dit na drie speelrondes waarin een zege uitbleef. Achtereenvolgens werden er punten verspeeld tegen PSV (2-4), PEC Zwolle (0-0) en FC Groningen (4-2).

Vitesse verzamelde dit seizoen tweeëntwintig punten. Daarvan werden er dertien buitenshuis behaald. Twee weken geleden leden de geel-zwarten pas hun eerste nederlaag in een uitwedstrijd. Sambavoetbal word afgewisseld met erg slechte wedstrijden. Tegen Heerenveen speelde het misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen, toen er met 0-4 werd gewonnen. Tegen FC Groningen was dan weer sprake van een groot foutenfestival van de Arnhemmers, met de bizarre eigen goal van Fankaty Dabo als dieptepunt.

Teamnieuws

Centrale verdediger Jan-Arie van der Heijden is nog steeds afwezig vanwege een spierblessure. Ook is het nog niet zeker of Eric Botteghin er bij is. Hij stond deze week al wel weer op het veld op Varkenoord, maar of hij kan spelen is de vraag.

Ook bij Vitesse zijn er verdedigers afwezig. Linksback Arnold Kruiswijk is niet inzetbaar vanwege een rugblessure, terwijl Maikel van der Werff niet kan spelen wegens een knieblessure. Dat betekent dat Matt Miazga, die vorige week scoorde tegen ADO, centraal naast aanvoerder Guram Kashia komt te staan. Talent Lassana Faye zal net als in de voorbije weken de linksbackpositie invullen.

Historie en stats

Aan het begin van dit seizoen stonden de twee ploegen ook al tegenover elkaar in de Kuip. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal won Feyenoord met 2-1. Tijdens die wedstrijd was er de primeur dat de videoscheidsrechter gebruikt werd. Na een overtreding op Tim Matavž liet Bas Nijhuis doorspelen, waaruit Nicolai Jørgensen toesloeg uit de counter en de 2-0 maakte. Vanwege protesten van de Arnhemmers, schakelde Nijhuis toch de videoscheidsrechter in. Daaruit bleek dat het inderdaad een overtreding was op Matavž, en dus een penalty. Alexander Büttner benutte de strafschop, en zo stond het niet 2-0, maar 1-1. Feyenoord won na penalty’s.

Vorig seizoen wonnen de Rotterdammers beide competitie-ontmoetingen: 3-1 in Rotterdam en 0-2 in Arnhem. Vitesse won tussendoor in januari wel van Feyenoord in de kwartfinale van de beker: 2-0 dankzij doelpunten van Guram Kashia en Adnane Tighadouini.

Feyenoord – Vitesse tip

Feyenoord verloor al veel punten dit seizoen, maar won vorige week weer eens en ook met goed voetbal. De onderlinge resultaten zijn ook in het voordeel van de Rotterdammers. De beste tip is dus dat Feyenoord deze wedstrijd wint. Deze weddenschap vind je bij Toto met een quotering van 1.44.

Feyenoord – Vitesse Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.44
Gelijkspel: 4.33
Winst Vitesse: 7.00