18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – PSV wedden, tips en quotes 31 januari 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Feyenoord – PSV, KNVB Beker
Aanvang: woensdag 31 januari 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 2.57

Feyenoord speelt thuis tegen PSV in de kwartfinale van de KNVB Beker.

Beker kan seizoen Feyenoord nog beetje glans geven

In de derde competitiewedstrijd na de winterstop behaalde Feyenoord zijn eerste Eredivisie-zege in 2018. ADO Den Haag kreeg met 3-1 klop in de Kuip. Grote man aan Feyenoord-zijde was Steven Berghuis die goed was voor een doelpunt en twee assists. Berghuis onderstreepte daarmee wederom zijn status als waardevolste speler in de Eredvisie. Na negentien Eredivisie-duels staat de teller van de Feyenoorder op twaalf goals en zes assists.

Over prolongatie van de landstitel hoeft Feyenoord zich echter weinig illusies te maken. In veertien duels zestien punten goedmaken op koploper PSV is een schier onmogelijke opgave. Bekerwinst zou een kleine pleister op de wonde zijn voor de huidige nummer vier van de Eredivisie.
Feyenoord speelde dit bekerseizoen drie keer thuis en rekende op eigen bodem af met ADO Den Haag (2-0), hoofdklasser AVV Swift (4-1) en Heracles Almelo. Ook in het bekertoernooi is Steven Berghuis van grote waarde geweest. Hij scoorde tegen ADO en maakte er twee in het treffen met Heracles. Met drie goals is hij met Sam Larsson gedeeld bekertopscorer bij Feyenoord.

Winnaar van het weekend

Het spel van PSV kan niet iedereen bekoren, maar daar zullen ze in Eindhoven maling aan hebben. Tegen FC Twente werd de zeventiende competitiezege in twintig Eredivisie-duels geboekt. PSV sloeg vroeg toe via Hirving Lozano. Santiago Arias besliste het duel in de slotfase en legde de 0-2 eindstand vast. Omdat Ajax bleef steken op een gelijkspel op bezoek bij FC Utrecht is de marge tussen beide rivalen tot zeven punten gegroeid in Eindhovens voordeel.

PSV heeft, evenals Feyenoord, drie bekerduels gespeeld. In de eerste ronde moest Hoofdklasse-club SDC Putten met 0-4 eraan geloven. Vervolgens werd na verlengingen afgerekend met Jupiler League-ploeg FC Volendam: Marco van Ginkel en Hirving Lozano brachten de 0-2 eindstand op het bord. In de achtste finale versloeg PSV VVV-Venlo (4-1). Na een 0-1 achterstand waren het opnieuw Van Ginkel en Lozano die van grote waarde waren door de 2-1 en 3-1 te maken.

PSV bereikte daarmee voor de tweede keer in de afgelopen vijf bekerseizoenen de kwartfinale. Het geeft aan dat PSV het bekertoernooi niet altijd serieus neemt, zeker als de ploeg verwikkeld is in de titelrace. De laatste keer dat PSV de laatste acht haalde, was in 2016 toen de ploeg het thuisduel tegen FC Utrecht verloor.

Head to head

PSV wint zelden in De Kuip. De laatste vijf seizoen boekten de Eindhovenaren slechts één zege in het Feyenoord-stadion. Die overwinning vond in januari 2016 plaats. Feyenoord won vier van zijn laatste thuisduels tegen PSV.

Deze twee ploegen troffen elkaar dit decennium tweemaal in de KNVB beker. Beide keren ging het om een kwartfinaleduel. In januari 2010 zegevierde Feyenoord met 0-3 in het Philips-stadion. PSV nam drie jaar later revanche door in eigen huis met 2-1 te winnen.

Feyenoord – PSV tip

Feyenoord heeft alle hoop gevestigd op de KNVB Beker om nog wat van het seizoen te maken. Voor PSV heeft de beker geen prioriteit, de focus ligt op het behalen van de landstitel. PSV heeft het altijd lastig in De Kuip en wint er zelden. Tip: winst Feyenoord, bij Toto gequoteerd op 2.57

Feyenoord – PSV KNVB beker wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 2.57
Gelijkspel: 3.34
Winst PSV: 2.54