18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – Heracles Almelo wedden, tips en quotes 18 februari 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Feyenoord – Heracles Almelo, Eredivisie
Aanvang: Zondag 18 februari 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: Meer dan 4.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 3.12

Een top drie-klassering is bijna uit zicht voor Feyenoord. Winst tegen een kwakkelend Heracles Almelo is geboden.

Baas in eigen huis

In tegenstelling tot vorig seizoen valt er geen consistentie te bespeuren bij Feyenoord. In De Kuip verlopen de duels van een leien dakje getuige de vier zeges in de laatste vijf thuisduels en gemiddeld drie goals per wedstrijd. Op vreemde bodem is Feyenoord echter dolende. De verliespartij in Arnhem was de derde uitnederlaag in de laatste vier duels. Tot overmaat van ramp kregen linksbuiten Bilal Basaçikoglu en linksback Tyrell Malacia rood. Beide spelers zijn er niet bij tegen Heracles. Basaçikoglu kreeg twee duels aan zijn broek en ontbreekt ook tegen PSV.

Malacia kwam in het duel met Vitesse in de zestiende minuut in het veld als vervanger van Ridgeciano Haps. De verdediger werd in het gezicht geraakt door de schoen van Vitesse-middenvelder Thomas Bruns. De oogblessure die hij opliep, is minder erg dan aanvankelijk werd vermoed. Zijn meespelen tegen Heracles blijft echter twijfelachtig. Haps was niet de enige speler die uitviel, ook Jeremiah St. Juste moest noodgedwongen voortijdig naar de kant. Hij viel uit met een armblessure. Hij is, net als Haps, een vraagteken.

Feyenoord-spelers die zich dit seizoen in hun sas voelen in De Kuip zijn Steven Berghuis en Jens Toornstra. Berghuis had een aandeel in zeven van de laatste acht Eredivisie-goals die Feyenoord op eigen bodem maakte. Toornstra scoorde in de laatste drie thuiswedstrijden van Feyenoord in de Eredivisie.

Dramatische uitbalans voor Heracles

Voor Heracles geldt eigenlijk hetzelfde als voor Feyenoord. Op eigen terrein verloopt alles crescendo. De enige twee thuisduels die de Almeloërs dit seizoen verloren, vonden plaats tegen Feyenoord en PSV. Buiten het eigen Polman Stadion zijn de resultaten dramatisch: slechts twee gelijke spelen in elf wedstrijden, de overige negen duels louter nederlagen.

De laatste twee uitduels van Heracles waren doelpuntrijk. Tegen Groningen sleepte Heracles nog een 3-3 gelijkspel uit het vuur na een 3-1 achterstand bij rust. De meest recente uitwedstrijd is een duel dat Heracles nog lang zal heugen: een 6-1 afstraffing tegen de huidige nummer vijftien NAC. Degradatiezorgen zijn er vooralsnog niet aangezien Heracles een marge van tien punten heeft op Roda JC, de eerste ploeg onder de degradatiestreep.

Deze week werd bekend dat trainer John Stegeman na bijna vier jaar hoofdtrainerschap aan het eind van het seizoen vertrekt bij Heracles. De oefenmeester zag verdedigers Dario van den Buijs en Jeff Hardeveld geblesseerd uitvallen tijdens het echec tegen NAC. Hun meespelen tegen Feyenoord is onzeker.

Head to head

Eerder dit seizoen won Feyenoord met 2-4 in Almelo en, in bekerverband, met 3-1 thuis van de Almeloërs. De laatste keer dat Heracles won van Feyenoord was in het seizoen 2014/2015. Dat was de tweede Eredivisie-zege op Feyenoord in de laatste vijf seizoenen. De andere overwinning vond in 2013/2014 plaats in De Kuip. Dat is de enige uitzege van Heracles in zeventien Eredivisie-duels in De Kuip. Feyenoord won dertien van de voorgaande zeventien ontmoetingen.

Feyenoord – Heracles Almelo tip

Voor Feyenoord verliepen de laatste vijf thuisduels in de Eredivisie soepel, gemiddeld scoorden ze drie keer per wedstrijd. Heracles’ uitbalans in de Eredivisie is dit seizoen dramatisch. De laatste twee uitwedstrijden incasseerden ze in totaal negen goals. Tip: meer dan 4.5 goals, bij Toto te vinden met een aantrekkelijke quotering van 3.12.

Feyenoord- Heracles Almelo Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.13
Gelijkspel: 7.47
Winst Heracles Almelo: 15.22