18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – Excelsior wedden, tips en quotes 1 april 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Feyenoord – Excelsior, Eredivisie
Aanvang: zondag 1 april 2018, 16.45 uur
Beste wedtip: meer dan 2,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.39

Een echte Rotterdamse stadsderby. Nummer vier Feyenoord ontvangt nummer elf Excelsior in De Kuip.

Moeite met de kleintjes en de groten

Feyenoord hoopte dit jaar vervolg te kunnen geven aan het vorige seizoen. Toen werd verrassend, maar overtuigend, de eerste titel sinds achttien jaar binnengehaald. Dit jaar kon Feyenoord nooit die vorm halen. De eerste vier duels werden nog winnend afgesloten maar in de acht wedstrijden daarna noteerden de Rotterdammers slechts één overwinning. Er zijn ook weinig spelers met een grootse vorm bij Feyenoord dit seizoen. Slechts Steven Berghuis lijkt zich te onttrekken aan de malaise: hij scoorde twaalf keer en was elfmaal aangever.

Wedstrijden die vorig jaar met gemak gewonnen werden, leveren dit jaar de grootst mogelijke moeite op voor de regerend kampioen. Van de twee promovendi werd niet gewonnen. NAC Breda was tweemaal te sterk (0-2 en 2-1) en VVV-Venlo bleek ook onklopbaar (1-1 en 1-0). Hiernaast snoepten ook bijvoorbeeld PEC Zwolle (0-0), Roda JC (1-1) en ADO Den Haag (2-2) puntjes af. Van PSV (1-0 en 1-3) en Ajax (1-4 en 2-0) werd alles verloren. Inmiddels moet Feyenoord de vierde plek verdedigen tegen achtervolger FC Utrecht.

Slecht in eigen huis

Excelsior geldt al jarenlang als een van de kleine clubs in de Eredivisie, maar de eigenwijze Rotterdammers trekken zich daar niets van aan. De laatste drie seizoenen ontliep Excelsior zelfs telkens de nacompetitie tegen degradatie, met achtereenvolgens een vijftiende, vijftiende en twaalfde positie. Nu staan de Kralingers fier op de elfde plek, qua punten dichter bij Europees voetbal dan degradatie. Succestrainer Mitchell van der Gaag verlaat Excelsior na dit seizoen, dus er moet gezocht worden naar een nieuwe trainer.

In de afgelopen seizoenen behaalde Excelsior vaak goede resultaten in eigen huis. Dit seizoen is het echter omgedraaid en de Rotterdamse club moet het vooral hebben van de uitwedstrijden. Thuis werd alleen van Roda JC (1-0) en FC Groningen (2-0) gewonnen. Van de andere twaalf wedstrijden werden er acht verloren en vier gelijkgespeeld. Tegenover tien punten in eigen huis staan er liefst vijfentwintig buitenshuis. Vijf nederlagen, één gelijkspel en liefst acht overwinningen noteerde Excelsior in een ander stadion.

Onderlinge resultaten

Van de laatste zes onderlinge duels won Feyenoord er vijf (2-4, 3-0, 4-1, 4-0 en 0-1), maar de meest memorabele was de enige overwinning van Excelsior in deze reeks. Vorig seizoen kon Feyenoord de titel pakken op bezoek in Stadion Woudestein, maar Excelsior verraste vriend en vijand door de stadsgenoot met 3-0 in te maken. Eerder dit seizoen won Feyenoord wel op bezoek bij de kleine broer: door een treffer van Jean-Paul Boëtius werd met 0-1 gewonnen.

Geblesseerden aan beide kanten

Jerry St. Juste en Sam Larsson zijn er al een aantal weken niet bij vanwege hun respectievelijk schouder- en hamstringblessure. Ook de wedstrijd tegen Excelsior komt te vroeg voor hen. Jan-Arie van der Heijden is teruggekeerd in de groepstraining, waar Robin van Persie een klein vraagteken achter zijn naam heeft.

Vier geblesseerden bij Excelsior: Alessandro Damen heeft een knieblessure, Jordy de Wijs een gescheurde meniscus, Stanley Elbers een dijbeenverrekking en Zakaria El Azzouzi een verrekking. Zij zijn al een tijdje afwezig met hun blessureleed.

Feyenoord – Excelsior tip

Feyenoord zou normaliter moeten winnen van kleine broer Excelsior, maar de eerdere resultaten tegen kleinere clubs verraden veel moeite  aan de kant van de Stadionclub. Op de ontmoeting eerder dit seizoen na zijn onderlinge wedstrijden vaak erg doelpuntrijk. Tip: meer dan 2,5 goals met een quote van 1.39 bij Toto.

Feyenoord – Excelsior Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.20
Gelijkspel: 6.25
Winst Excelsior: 11.50