18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Utrecht – AZ Eredivisie wedden, tips en quotes 19 januari 2018

Daniël van Bokhoven

Wedstrijd: FC Utrecht – AZ, Eredivisie
Aanvang: vrijdag 19 januari 2018, 20.00 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.43

FC Utrecht en AZ hervatten de competitie met een onderlinge clash in Stadion Galgenwaard.

Een nieuw tijdperk voor FC Utrecht

Met een zesde plek en 28 punten uit zeventien wedstrijden beleeft FC Utrecht een aardig seizoen. De Domstedelingen hopen nog minimaal de vierde plek van vorig seizoen te behalen en hebben daar nog zeker goede hoop op. De achterstand op de huidige nummer vier, PEC Zwolle, bedraagt namelijk slechts vijf punten, terwijl Zwolle één wedstrijd meer heeft gespeeld.
Die doelstelling moeten de Utrechters wel gaan halen zonder trainer Erik ten Hag, die deze winter vertrok naar Ajax. Zijn vervanger is clubman Jean-Paul de Jong, die onder Ten Hag assistent was en nu begint aan zijn eerste officiële klus als hoofdtrainer.

Onder De Jong speelde FC Utrecht reeds twee aardige oefenwedstrijden. Tegen Wurzburg Kickers uit de 2. Bundesliga werd het 0-0, van het Belgische Anderlecht werd met 4-3 gewonnen. De laatste officiële wedstrijd, voor de winterstop, was tegen NAC Breda. Die ging voor FC Utrecht pijnlijk met 3-1 verloren, waardoor er extra druk op staat tegen het goed presterende AZ. Utrecht speelt deze wedstrijd zonder Edson Braafheid, die in overleg zijn contract liet ontbinden. Ook Yassin Ayoub vertrekt uit Stadion Galgenwaard, maar hij verkast pas aan het einde van dit seizoen naar Feyenoord.

AZ hoopt op sterk vervolg in 2018

AZ beleefde een fantastische eerste seizoenshelft met liefst 38 punten uit achttien wedstrijden. Daarmee staan de Alkmaarders op een mooie derde plek, met slechts drie punten achterstand op nummer twee Ajax. Voor de winterstop verloor AZ slechts vier wedstrijden, een hele knappe prestatie. Dat gebeurde tegen de traditionele top drie en Excelsior.

De ploeg van trainer John van den Brom speelde deze winter één oefenwedstrijd: tegen het Zwitserse St. Gallen werd het 2-2. Dat is een minder resultaat dan de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen sc Heerenveen, die met 3-1 werd gewonnen dankzij twee goals van invaller Fred Friday. Op hem kan AZ de tweede seizoenshelft echter niet op rekenen. Friday vertrok samen met Dabney dos Santos op huurbasis naar Sparta.
Ook Abdel El Hasnaoui (FC Eindhoven), Levi Garcia (Excelsior) en Levi Opdam (Go Ahead Eagles) vertrokken voor een halfjaar. Zelf sloeg AZ ook toe op de transfermarkt met de komst van Oussama Idrissi van FC Groningen.

Head to head

Wedstrijden tussen FC Utrecht en AZ zijn over het algemeen duels met veel doelpunten. Dat geldt ook voor de laatste editie. In Alkmaar veegde AZ met 3-0 de vloer aan met FC Utrecht, dat dit duel niks in te brengen had. Ook vorig seizoen verloor FC Utrecht, in eigen huis, tegen AZ. Toen werd het 1-2.

Aan de play-offs zullen de FC Utrecht-fans betere herinneringen bewaren. In Alkmaar werd, net als dit seizoen, met 3-0 verloren, maar in de return zette FC Utrecht alles recht. In een geweldige wedstrijd werd het 3-0 voor FC Utrecht en werden uiteindelijk de Europa League-voorrondes behaald na een zinderende strafschoppenreeks.

FC Utrecht – AZ tip

Historisch gezien leveren wedstrijden tussen FC Utrecht en AZ altijd doelpunten op en doorgaans hebben beide ploegen weinig moeite nodig om het net daadwerkelijk te vinden. De verwachting is een aantrekkelijke wedstrijd waarbij beide ploegen minimaal één keer tot scoren komen. De weddenschap ‘Beide teams scoren’ wordt door Toto aangeboden met een quotering van 1.41.

FC Utrecht – AZ wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Utrecht: 2.42
Gelijkspel: 3.51
Winst AZ: 2.59