18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Chelsea – Everton voorspelling – wedden, quotes en tip 8 maart 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: Chelsea – Everton, Premier League
Aanvang: Maandag 8 maart 2021, 19.00 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.90

Het is weer tijd voor een topper in Engeland, want Chelsea neemt het in eigen huis op tegen Everton. De prijs die op het spel staat, is een plek in de top vier. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Chelsea – Everton.

Reeks van toppers

Chelsea had een zwaar programma in de afgelopen weken, maar het kwam dit prima door. Het begon met een wedstrijd in de Champions League. Daarin won de club uit Londen met 0-1 van Atlético Madrid. Daarna stonden er twee zware duels in de Premier League op het programma. Thuis speelde Chelsea met 0-0 gelijk tegen Manchester United en vorige week won de club op bezoek bij Liverpool met 0-1.

Door deze prima resultaten staat Chelsea er goed voor in de Champions League en heeft de club goede zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket voor volgend seizoen. De Londenaren staan nu op de vierde plek in Engeland en dit is precies genoeg voor een plek in het miljardenbal. De achterstand op nummer twee Manchester United is slechts vier punten, maar het verschil met nummers vijf en zes (Everton en West Ham) is ook maar één en twee punten.

Zelfde doelstelling

Everton staat dus vijfde en dit is aan het einde van het seizoen goed voor een Europa League-ticket. De club gaat natuurlijk voor het hoogst haalbare en dat is een plaats in de Champions League. Zoals al eerder benoemd is de achterstand op nummer vier Chelsea slechts één punt, waardoor de wedstrijd van maandag enorm belangrijk is. Everton speelde tot nu toe een duel minder, dus het kan nog meer inlopen of uitlopen op Chelsea.

Achterin staat het goed in de laatste weken voor Everton. Het hield drie keer op rij het doel schoon en won ook drie keer. De knapste zege boekte het tegen Liverpool, want Everton won met 0-2 van The Reds. Richarlison is de belangrijkste man van de afgelopen duels. De Braziliaan scoorde namelijk in de laatste vier wedstrijden. Een goal van Richarlison tegen Chelsea levert een quote van 4.50 op.

Teamnieuws

De kans bestaat dat Thiago Silva maandag zijn return maakt bij Chelsea. De Braziliaanse verdediger is vorige week weer begonnen met licht te trainen, maar het is nog onbekend of hij fit genoeg is.

Bij Everton is de Colombiaanse spelmaker James Rodriguez een twijfelgeval. Hij ontbrak in de laatste twee duels vanwege een kuitprobleem. Tom Davies en Seamus Coleman waren er ook niet bij tijdens die wedstrijden en zijn nog altijd geen zekerheid. Yerry Mina en Fabian Delph halen de wedstrijd tegen Chelsea zeker niet.

Recente geschiedenis

Het thuisspelende team lijkt echt een voordeel te hebben in de onderlinge ontmoetingen tussen deze teams. Everton won drie van de laatste vier ontmoetingen met Chelsea, maar het speelde in al die drie duels in eigen huis. Chelsea won het duel op Stamford Bridge dan weer met 4-0 van Everton. Dit keer speelt Chelsea thuis en is het dan ook de favoriet. Een zege van de thuisploeg levert een quotering van 1.52 op, terwijl een overwinning van Everton een quote van 6.00 heeft.

Chelsea – Everton tip

De teams draaien beiden goed op het moment en strijden om hetzelfde. Ze lieten allebei zien dat ze van sterke tegenstanders kunnen winnen, maar de verwachting is dat de aanstaande wedstrijd geen winnaar krijgt. De tip is dus dat het eindigt in een gelijkspel en deze voorspelling heeft een quote van 3.90.

Chelsea – Everton Premier League wedden

Quotes bij Toto
Winst Chelsea: 1.52
Gelijkspel: 3.90
Winst Everton: 6.00