18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Chelsea – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 5 november 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Chelsea – Ajax, Champions League
Aanvang: dinsdag 5 november 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: Dubbele kans: gelijkspel of Ajax
Bookmaker: Toto
Quote: 1.75

Ajax staat voor een belangrijke wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Het gaat het namelijk opnemen tegen Chelsea in Londen Dit is onze voorbeschouwing voor Chelsea – Ajax.

Turbulente avond in Zwolle

Ajax speelde, in aanloop naar het treffen met Chelsea, op een vrijdagavond. Het ging op bezoek bij PEC Zwolle. De Amsterdammers leken na twintig minuten al klaar te zijn met de Blauwvingers, want toen hadden ze er al drie in liggen. Quincy Promes (twee treffers) en David Neres waren de doelpuntenmakers. Nog voor rust kwam Zwolle enigszins terug in de wedstrijd door een goal van Gustavo Hamer. Ajax werd geplaagd door blessures in de Hanzestad en stond in de tweede helft door een blessure van Edson Álvarez even met tien man. PEC profiteerde van de overtalsituatie via een goal van Mustafa Saymak. Ajax wankelde bij vlagen, maar Neres gooide uiteindelijk de wedstrijd in het slot: 2-4.

In de Champions League is het er vooralsnog niks aan de hand voor Ajax, ondanks het feit dat de laatste wedstrijd, tegen Chelsea, verloren ging. De Londenaren vertrokken met een 0-1 overwinning uit Amsterdam. Ajax heeft nu zes punten, evenals Chelsea. De winnaar van Chelsea – Ajax doet dus uitstekende zaken met het oog op de volgende ronde.

Vierde plaats en zicht op de tweede

Chelsea staat op de vierde plaats in de Premier League. The Blues wonnen afgelopen wedstrijd op bezoek bij Watford met 1-2. Hierdoor komt Chelsea op een puntentotaal van 23 en dat is goed voor een gedeelde derde plek met Leicester City. Het verschil met nummer twee Manchester City is slechts twee punten. Het verschil met koploper Liverpool is met acht punten een stuk groter.

Chelsea staat in de Champions League op de eerste plaats, omdat het onderling resultaat met Ajax doorslaggevend is. Het won eerder al van LOSC Lille met 1-2. In de eerste wedstrijd werd er in eigen huis verloren van het Spaanse Valencia. Het werd 0-1 voor de Spanjaarden.

Wat denken de bookmakers van Chelsea – Ajax?

De bookmakers zien Chelsea als de favoriet voor dit duel. Een quotering van 1.89 is verbonden aan deze weddenschap.

Een overwinning van Ajax ligt met een quotering van 3.55 een stukje hoger.

Een gelijkspel staat op 3.70.

Terug in de tijd

Chelsea – Ajax werd nog niet eerder gespeeld. De eerste officiële ontmoeting tussen deze clubs vond dus op 23 oktober van dit jaar plaats.

Teamnieuws: Ajax geplaagd door blessures in Zwolle

Ajax kreeg het in de wedstrijd tegen PEC Zwolle zwaar te voortduren met opgelopen blessures op het veld. Eerst moest Lisandro Martínez zich laten vervangen door Edson Álvarez. Vervolgens kon ook hij niet verder. Voor hem in de plaats kwam Ryan Gravenberch. Twintig minuten voor tijd ging het ook niet helemaal goed met Donny van de Beek. Met het oog op de wedstrijd tegen Chelsea werd ook hij gewisseld. Răzvan Marin was zijn vervanger.

Voor Martínez lijkt het allemaal mee te vallen en ook Van de Beek lijkt Chelsea-uit te gaan halen.

Bij Chelsea kunnen Marco van Ginkel en Antonio Rüdiger niet in actie komen.

Chelsea – Ajax tip

Het wordt een belangrijk duel voor beide ploegen. Chelsea speelt in eigen huis en heeft Ajax de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht in de eerdere ontmoeting. Ajax weet wat het in huis heeft en heeft deze editie van het Miljardenbal al laten zien dat het weet wat winnen is. Een overwinning in Londen behoort zeker tot de mogelijkheden. Om een beetje extra zekerheid in te bouwen geven we als tip de weddenschap ‘Dubbele kans: gelijkspel (X) of Ajax’ met een quotering van 1.75 bij Toto.

Chelsea – Ajax Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Chelsea: 1.89
Gelijkspel: 3.70
Winst Ajax: 3.55