18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bologna – Juventus voorspelling – wedden, quotes en tip 22 juni 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Bologna – Juventus, Serie A
Aanvang: Maandag 22 juni 2020, 21.45 uur
Beste wedtip: Winst Juventus
Bookmaker: Toto
Quote: 1.55

Juventus vervolgt de jacht op de titel en de eerste club die in de weg staat is Bologna. Gaat de koploper zich revancheren na de verloren finale van de Coppa Italia? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Bologna – Juventus.

Kans op Europees voetbal

Bologna staat dan wel elfde, maar de club is zeker nog niet uitgespeeld dit seizoen. Het heeft momenteel 34 punten en dit zijn er maar vijf minder dan Napoli, dat op plek zes staat. Deze plaats betekent aan het einde van het seizoen een plekje in de kwalificatie voor de Europa League. Via die voorrondes zou Bologna dus in Europa terecht kunnen komen als het een paar plaatsen stijgt.

De nummer elf moet dan wel betere resultaten boeken dan net voor de corona-onderbreking. De club wist in de laatste drie wedstrijden geen enkele keer te winnen – twee nederlagen en een gelijkspel. Het ziet er dit keer ook somber uit voor Bologna, want een zege van dit team levert in het aanstaande duel een quote van 5.35 op.

Koploper

Juventus draaide wel prima voor de break, want het won vier van de laatste vijf wedstrijden. De Oude Dame wint alleen vaak niet zo ruim. Meestal zijn twee doelpunten genoeg en veel meer scoren ze dan ook niet. Dit wordt opgevangen door de verdediging die gemiddeld minder dan één goal per wedstrijd moet incasseren. Eerder deze week scoorde Juventus helemaal niet in de finale van de Coppa Italia tegen Napoli, en verloor het op penalty’s. De vraag is dus of het team zich in het aanstaande duel kan revancheren.

Tot nu toe waren al deze goals voldoende om de koppositie van de Serie A te veroveren. Juventus heeft nu 63 punten en dit zijn er net wat meer dan de nummer twee Lazio Roma. Die club heeft namelijk 62 punten en zit de koploper dus op de hielen. De laatste weken van de Italiaanse competitie kunnen nog voor vuurwerk zorgen.

Teamnieuws

Beide trainers kunnen niet over de sterkste elf beschikken. Bij Bologna missen er drie spelers vanwege een schorsing. Federico Santander, Mattia Bani en Jerdy Schouten kregen allemaal een gele kaart in de laatste wedstrijd, waardoor zij nu niet in actie mogen komen.

Juventus heeft geen last van schorsingen, maar wel van blessures. Zo is Giorgio Chiellini na de hervatting van het voetbal nog niet fit genoeg om te spelen, en Gonzalo Higuaín en Sami Khedira zijn getroffen door blessures.

Niet effectief

Tijdens de laatste ontmoeting tussen deze teams bleef het tot het einde spannend. Juventus creëerde veel meer kansen, maar dit leverde maar twee doelpunten op. Bologna scoorde één keer, waardoor de beslissing maar uitbleef. Het duel eindigde in een 2-1 overwinning voor De Oude Dame. Het verschil in doelpunten had groter kunnen zijn, maar Juventus was gewoon niet effectief genoeg. De koploper won dus wel en is nu ook weer de favoriet voor de zege. Een overwinning van Juve heeft een quote van 1.55.

Bologna – Juventus tip

Juventus is de favoriet, maar wint vaak niet groots en dit was eerder in dit seizoen ook al het geval tegen Bologna. De thuisploeg was voor de corona-onderbreking niet in vorm en lijkt ook niet tegen de koploper op te kunnen. De tip voor Bologna – Juventus is dan ook dat Juventus wint en deze voorspelling heeft een quote van 1.55.

Bologna – Juventus Serie A wedden

Quotes bij Toto
Winst Bologna: 5.35
Gelijkspel: 4.00
Winst Juventus: 1.55