18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bayern München – Sevilla wedden, tips en quotes 11 april 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Bayern München – Sevilla, Champions League
Aanvang: woensdag 11 april, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Bayern München
Bookmaker: Toto
Quote: 1.26

Na een onverdiende nederlaag in eigen huis staat Sevilla voor een moeilijke klus in München tegen de kersverse Duits kampioen Bayern München.

Bayern mazzelt tegen Sevilla

Bayern mazzelde een week geleden in de eerste kwartfinalewedstrijd behoorlijk in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. De Duitsers kwamen in de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Pablo Sabaria. Dezelfde Sabaria kreeg voor rust nog meer mogelijkheden om zijn club Sevilla op een ruimere marge te zetten, maar liet die kansen liggen.

Later die wedstrijd bleken het dure missers. De Duitsers wonnen uiteindelijk nog in Spanje. Door eigen doelpunten van Sevilla-backs Jesus Navas en Sergio Escudero, eindigde de wedstrijd in 1-2 voor Bayern waardoor de Duitsers een uitstekende uitgangspositie hebben voor de return.

Voetballend deed de nummer zeven van de Spaanse competitie zeker niet onder voor de kampioen van de Bundesliga, maar door de nederlaag in eigen huis staan de Spanjaarden voor een moeilijke klus in München.

Bayern oppermachtig in eigen land

Bayern München is ook dit seizoen heer en meester in eigen land. Afgelopen zondag vierde de equipe van Jupp Heynckes dankzij een 1-4 overwinning op bezoek bij Augsburg haar zesde landstitel op rij. Omdat de club nu al kampioen is, kan Der Rekordmeister zich volledig focussen op de Champions League.

Heynckes beschikt daarvoor over topmateriaal en een ruime keuzemogelijkheid. De breedte van de Duitse selectie is zo groot, dat spelers als James Rodríguez, Arjen Robben en Franck Ribery geregeld een wedstrijdje op de bank vertoeven.

Cupfighter Sevilla

Sevilla is internationaal gezien een erkende en gevreesde cupfighter. De equipe van de Italiaan Vicenzo Montella won drie van de laatste vier Europa League-toernooien.
De Spanjaarden zorgden in de vorige ronde voor de grootste stunt in de Champions League door Manchester United over twee wedstrijden uit te schakelen. Na een 0-0 in Spanje won Sevilla in Manchester met 1-2.

Dit seizoen gaat het in de Spaanse competitie matig met Sevilla. De club haalde uit de laatste vier competitiewedstrijden maar één punt en staat zevende, waardoor uitkomen in het miljoenenbal volgend seizoen een lastig verhaal wordt.

Geblesseerd en afwezig

Manuel Neuer is al lange tijd afwezig bij de Duitsers. Trainer Heynckes doet daarom al maandenlang een beroep op reservedoelman Sven Ulreich. Arturo Vidal moest in Sevilla na 36 minuten vanwege een blessure naar de kant. Ook het meespelen van David Alaba en Kinsley Coman is nog niet zeker.

Bij Sevilla iets minder blessureleed. Daar zitten alleen Lionel Carole en Gabriel Ivan Mercado in de lappenmand.

Onderlinge geschiedenis

De clash van vorige week was pas de eerste officiële ontmoeting tussen beide elftallen. Zoals bekend won Bayern met 1-2.

Bayern München – Sevilla tip

Sevilla staat voor een bijzonder moeilijk karwei in München. De Spanjaarden lieten in Manchester wel zien dat ze uitwedstrijden kunnen winnen. Desalniettemin heeft Bayern de beste papieren en lijkt de ploeg van Heynckes ervaren genoeg om een ticket voor de halve finale over de streep te trekken. Een kleine, zakelijke overwinning voor Bayern ligt het meest voor de hand. Tip: winst Bayern München met een quote van 1.26 bij Toto.

Bayern München – Sevilla Champions League wedden

Quotes bij Toto
Winst Bayern München: 1.26
Gelijkspel: 5.18
Winst Sevilla: 8.78