18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Barcelona – Borussia Dortmund voorspelling – wedden, quotes en tip 27 november 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: Barcelona – Borussia Dortmund, Champions league
Aanvang: Woensdag 27 november 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.58

De twee teams met de meeste punten uit groep F van de Champions League, oftewel Barcelona en Borussia Dortmund, spelen tegen elkaar en ze zouden zich allebei al kunnen plaatsen voor de knock-outfase van het toernooi. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Barcelona – Borussia Dortmund.

Nog niet het oude Barcelona

In principe gaat alles tot nu toe goed bij Barcelona dit seizoen, want het staat in de Spaanse competitie bovenaan, net als in groep F van de Champions League. Toch gaat het allemaal nog niet vanzelf. Het verloor in de competitie al drie keer in dertien duels en dat is evenveel als in heel het vorige seizoen van La Liga. Dit ligt niet aan de aanval, want Barcelona scoorde al 35 keer, dus bijna drie keer per wedstrijd.
De productie van Barça in de Champions League ligt een stuk lager, gemiddeld één goal per duel. Ondanks deze mindere statistiek is Barcelona nog wel ongeslagen in het toernooi. Van de vier wedstrijden werden er twee gewonnen en twee gelijkgespeeld.

Veel concurrentie in Duitsland

Borussia Dortmund wist afgelopen weekend niet te winnen van hekkensluiter Paderborn. Het kwam voor rust al met 3-0 achter, maar kwam toch nog knap terug naar 3-3. Dit gelijke spel was natuurlijk niet goed voor de positie van Dortmund, want het staat nu op de zesde plek in de Bundesliga. Het gat met de nummer één, Borussia Mönchengladbach, is wel maar vijf punten. De teams in de top van Duitsland staan dus allemaal erg dicht bij elkaar.
In de Champions League breekt er een erg belangrijke fase aan voor Dortmund, want in de komende twee speelronden wordt beslist wie er door gaat. De Duitse club staat momenteel tweede en dit zou genoeg zijn om door te gaan naar de knock-outfase. Maar als Dortmund woensdag verliest, kan Internazionale op gelijke hoogte komen.

Blessures zorgen voor problemen bij Barça

Barcelona heeft dit seizoen veel last van geblesseerde verdedigers, waardoor het viertal achterin vaak veranderd. De backs, Jordi Alba en Nélson Semedo, zijn al een paar weken geblesseerd en ook Clément is een twijfelgeval geworden voor woensdag door spierproblemen. Gerard Piqué is niet geblesseerd, maar wel geschorst door te veel gele kaarten in de Champions League. Ernesto Valverde mag dus weer gaan puzzelen om het achterin zo goed mogelijk dicht te houden.
Dortmund heeft minder problemen met blessures, maar moet wel twee spelers missen. Marcel Schmelzer is al een tijdje niet inzetbaar door een verrekking en Thomas Delaney is ook niet fit.

Doelpuntloos duel

De vorige keer werd het niet zo’n entertainende wedstrijd als dat veel mensen op voorhand dachten. Dortmund had ondanks het mindere balbezit toch de betere kansen, maar dit resulteerde dus niet in doelpunten. De kans dat er dit keer gescoord wordt is wel groot, want Barcelona speelt thuis waar het erg sterk is, maar het heeft wel een probleem in de verdediging wat weer kansen biedt voor Dortmund.

Barcelona – Borussia Dortmund tip

Het zijn de nummer één en twee in de poule en ze speelden eerder tegen elkaar gelijk. Toen werd er niet gescoord, maar de kans is dit keer groot dat beide teams scoren. Barça is in eigen huis sterk en laat in La Liga zien dat het makkelijk scoort. De Spaanse club kampt met problemen in de defensie, waardoor Dortmund ook een grote kans heeft om minimaal één doelpunt te maken. De tip bij deze wedstrijd is daarom dat beide teams scoren en deze voorspelling van Barcelona – Borussia Dortmund heeft een quote van 1.58.

Barcelona – Borussia Dortmund Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Barcelona: 1.53
Gelijkspel: 4.30
Winst Borussia Dortmund: 5.15