18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Barcelona – Atlético Madrid voorspelling – wedden, quotes en tip 8 mei 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: Barcelona – Atlético Madrid, La Liga
Aanvang: Zaterdag 8 mei 2021, 16.15 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.65

Er staat een absolute kraker op het programma in La Liga. Nummer één Atlético Madrid gaat op bezoek bij nummer drie Barcelona en beide clubs maken, met nog vier wedstrijden te gaan, kans op de titel. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Barcelona – Atlético Madrid.

Koeman-effect

Toen Ronald Koeman bij Barcelona aankwam, stond er een hele klus op hem te wachten. Het ging niet goed met de club en het was aan hem de taak om orde op zaken te stellen. Dit is de Nederlander aardig gelukt. Hij won de Copa del Rey en maakt nu ook nog kans op de titel. De Nederlander zit zaterdag in principe niet in de dug-out, want hij is geschorst. Op 29 april kreeg Koeman een rode kaart in het verloren thuisduel met Granada. Barça heeft opnieuw beroep aangetekend tegen de schorsing, maar of dit effect heeft moet nog blijken.

In het afgelopen duel herstelde Barcelona zich van het verlies tegen Granada. Bij Valencia won met het met 2-3. Dit was met name te danken aan een aantal effectieve minuten. In de tweede helft scoorde de club namelijk drie goals in twaalf minuten. Lionel Messi nam er twee voor zijn rekening en Antoine Griezmann één.

Titel glipt uit handen

Atlético Madrid stond er dit seizoen heel goed voor om de titel te veroveren. Het had een flink gat met de concurrentie geslagen. Daarbij had het zelfs minder wedstrijden gespeeld, waardoor het bijna niet mis kon lijken te gaan. Nu zitten we ver in het seizoen en is niets minder waar. De club staat nog wel eerste met 76 punten. Atlético wordt alleen wel op de hielen gezeten. Real Madrid en Barcelona hebben namelijk 74 punten.

Het succes van Atlético komt net als wel vaker voort uit een erg betrouwbare achterhoede. De club heeft de minst gepasseerde defensie van La Liga. Soms waren de goals wel schaars, maar daar kwam dit seizoen ook verandering in door onder andere de komst van Luis Suárez. Hij is dit seizoen de clubtopscorer met negentien treffers. In totaal scoorde zijn ploeg 61 keer, wat na Barcelona het meeste is van heel de Spaanse competitie.

Teamnieuws

Ansu Fati en Philippe Coutinho zijn nog altijd niet fit bij Barelona. Martin Braithwaite wordt wel terugverwacht van een enkelblessure. Dit zijn alle drie geen nieuwe blessures. Daarnaast is Braithwaite geen basisspeler, waardoor het goed is op te vangen.

Aan de kant van Atlético ontbreekt Renan Lodi. Voor de rest lijkt Diego Simeone een volledig fitte selectie te hebben. Hij hoeft dan ook niet te puzzelen en kan met een zo’n sterk mogelijk team aan de wedstrijd beginnen.

Eerder dit seizoen

De teams kwamen elkaar op 21 november voor het laatst tegen in de competitie. Het werd toen geen spektakelstuk. Barcelona had iets meer kansen, maar het was Atlético dat er met de winst vandoor ging in eigen stadion. Het duel eindigde in 1-0 door een goal van Yannick Carrasco.

Als de club uit Madrid dit keer weer weet te winnen, dan verdampen de titelkansen voor Barcelona. De bookmakers verwachten dat Barcelona zich dit niet laat gebeuren. Een zege van Barça heeft namelijk een quote van 1.77, terwijl een overwinning van Atlético een quotering van 4.20 oplevert.

Barcelona – Atlético Madrid tip

Het belooft een gelijk opgaande wedstrijd te worden. Beide teams missen niet zoveel spelers. Atlético won het laatste onderlinge duel, maar dit keer speelt Barça in eigen huis. De tip voor Barcelona – Atlético Madrid is dat het duel eindigt in een gelijkspel. Deze voorspelling heeft een quote van 3.65.

Barcelona – Atlético Madrid La Liga wedden

Quotes bij Toto
Winst Barcelona: 1.77
Gelijkspel: 3.65
Winst Atlético Madrid: 4.20