18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – Vitesse voorspelling – wedden, quotes en tip 26 augustus 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: AZ – Vitesse, Eredivisie
Aanvang: zondag 26 augustus 2018, 16.45 uur
Beste wedtip: AZ wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.67

Deze week staan de koploper en de nummer drie van de Eredivisie tegenover elkaar tijdens AZ – Vitesse. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Alles op de Eredivisie

Het seizoen van AZ begon slecht, want het wist zich niet te kwalificeren voor de Europa League. De club uit Alkmaar verloor op doelsaldo het tweeluik met Kairat. Daardoor richt AZ zich nu al vanaf het begin vol op de Eredivisie. Dat is dan ook gelijk te zien aan de stand. AZ staat namelijk bovenaan in de Eredivisie met zes punten uit twee wedstrijden. Alleen PSV wist ook allebei de wedstrijden te winnen in competitieverband. AZ heeft een beter doelsaldo dan de club uit Eindhoven en staat daarom momenteel eerste. De koploper is deze week de favoriet tegen de nummer drie van de Eredivisie, Vitesse. Wedden op AZ heeft daarom zondag niet zo’n hoge quote, namelijk 1.67. Dat komt mede door de overtuigende overwinningen in de eerste twee wedstrijden.

Het eerste duel van het nieuwe seizoen won AZ met 5-0 van NAC. Die uitslag was terecht. Het verschil had zelfs nog vergroot kunnen worden. Een week later haalde de club weer uit. Dit keer uit bij de promovendus, FC Emmen. AZ kwam na een kwartier al op voorsprong door een goal van het talent Myron Boadu. Kort daarna maakte Emmen de gelijkmaker en moest AZ dus laten zien dat het veerkracht kon tonen. Dit lukte, want voor rust maakte de club er nog 1-3 van. In de tweede helft werd de eindstand bepaald op 1-4. AZ is dus sterk begonnen aan dit nieuwe Eredivisie-seizoen.

Ook een goed begin na uitschakeling Europa League

Vitesse begon net als AZ in de tweede kwalificatieronde van de Europa League. De ploeg uit Arnhem wist die ronde wel te overleven. Een ronde later ging het mis tegen het Zwitserse Basel. Het Europese avontuur hield dus al snel op voor Vitesse. Nu rest alleen nog de Eredivisie voor die club.

Vitesse startte net als AZ ook sterk aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. De club haalde geen zes, maar vier punten. De eerste wedstrijd die het speelde was tegen Groningen. Dat duel eindigde in een 5-1 overwinning voor Vitesse. Daarmee stond de club op de tweede plaats. Een week later was Heerenveen de tegenstander. Na heel lang op een 1-0 achterstand te hebben gestaan, scoorde Tim Matavž de gelijkmaker voor Vitesse. Hij bepaalde met zijn goal de einduitslag op 1-1. Door dat gelijke spel is Vitesse een plaatsje gezakt en staat het nu derde. Volgens de bookmakers gaat de club deze week nog verder zakken, want de quote bij winst van Vitesse is vrij hoog. Die voorspelling heeft een quotering van 4.15 bij Toto.

Laatste ontmoetingen

In het seizoen 2016/17 was het affiche van de KNVB-Bekerfinale AZ – Vitesse. Die wedstrijd won Vitesse met 0-2 door twee goals van Ricky van Wolfswinkel. Vorig seizoen won AZ beide Eredivisie-duels van de club uit Arnhem. Uit won het met 1-2 en thuis eindigde het in 4-3.

AZ – Vitesse tip

Beide teams zijn goed gestart aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. Toch overtuigt AZ meer tot nu toe dan Vitesse. De club uit Alkmaar staat daarom ook eerste. De koploper won vorig seizoen ook beide onderlinge duels en speelt zondag ook nog eens thuis. De tip bij deze wedstrijd is dat AZ wint. Wedden op deze voorspelling heeft een quote van 1.67 bij Toto.

AZ – Vitesse Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 1.67
Gelijkspel: 4.15
Winst Vitesse: 4.15