18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Atalanta – Juventus, voorspelling – wedden, quotes en tip, 18 april 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Atalanta – Juventus, Serie A
Aanvang: Zondag 18 april 2021, 15.00 uur
Beste wedtip: Atalanta wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.39

Dit weekend spelen de nummer drie en vier van de Serie A tegen elkaar. Juventus gaat op bezoek bij Atalanta Bergamo. Er zit maar één punt verschil tussen de twee teams. Het winnende team loopt uit op een directe concurrent. Verder is dit een voorproefje op de finale van de Coppa Italia van volgende maand. In deze voorbeschouwing staan de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Atalanta – Juventus.

Veel doelpunten

Het Atalanta van Marten de Roon en Hans Hateboer is net als de afgelopen twee seizoenen de meest scorende ploeg in de Serie A. De ploeg heeft er al 71 doelpunten inliggen, Juventus heeft bijvoorbeeld ‘pas’ 61 doelpunten gemaakt. Daar staat wel tegenover dat Atalanta ook meer goals tegen krijgt. In de dertig gespeelde competitiewedstrijden wist Atalanta maar vier keer niet te scoren. Doelpunten zijn haast gegarandeerd dus bij Atalanta.

De ploeg wist vorig jaar in de Champions League te verrassen en gaat dit seizoen in de competitie gewoon door. Twaalf van de zestien wedstrijden in 2021 werden gewonnen door de ploeg. Daarmee is Atalanta ook van de zevende plek naar de vierde plaats geklommen.

Een plek bij de top vier is erg belangrijk omdat dit recht geeft op een directe plaats in de Champions League. Napoli volgt op de vijfde plek met maar twee punten achterstand. Echter staat AC Milan twee punten voor op Atalanta en Juventus één. Alles is dus nog mogelijk in de strijd om die Champions League-tickets en daarom moet Atalanta deze wedsrtijd eigenlijk winnen.

Hegemonie verbroken

De afgelopen negen seizoenen in de Serie A werden gewonnen door Juventus. Andrea Pirlo had de tiende titel naar Turijn moeten brengen. Dit lijkt er echter niet in te zitten voor Juventus. De ploeg staat derde op twaalf punten achterstand van Internazionale. Deze achterstand lijkt niet meer te overbruggen in acht wedstrijden. Juventus zit in een strijd om de tweede plek met AC Milan, Atalanta en Napoli. Om dit seizoen enigszins positief af te sluiten moet de tweede plek veilig worden gesteld. Daarvoor is winnen van een directe concurrent een verplichting. Dat moet Juventus dan ook doen tegen Atalanta.

Juventus heeft het lastig tegen elke ploeg. Voor elk punt moet worden geknokt, de ploeg kan het zich niet veroorloven om het iets rustiger aan te doen. Dat is perfect terug te zien in de laatste wedstrijden. Er werd verloren van Benevento (0-1) gelijkgespeeld tegen Torino (2-2) en gewonnen tegen Genoa (3-1). Benevento en Torino staan zestiende en zeventiende. Normaal wint Juventus hier makkelijk van, maar dit seizoen lukt dat niet.

Teamnieuws

Atalanta moet het zonder Hans Hateboer en Matteo Pessina doen tegen Juventus. De rechtsback en aanvallende middenvelder zijn afwezig door blessures. Verder is centrale verdediger Cristian Romero geschorst.

Bij Juventus wordt alleen alleskunner Federico Bernadeschi gemist door Pirlo. Hij heeft het coronavirus opgelopen en is waarschijnlijk nog afwezig tegen Atalanta.

Vorige ontmoeting

Eerder dit seizoen speelden de teams ook al een wedstrijd tegen elkaar. Toen eindigde de wedstrijd in een 1-1. Federico Chiesa en Remo Freuler wisten te scoren voor Juventus en Atalanta. Echter had Juventus die wedstrijd kunnen winnen. Cristiano Ronaldo nam een penalty, maar Pierluigi Gollini wist de penalty te keren.

Atalanta – Juventus tip

Atalanta zal gaan aanvallen en vooral het spel willen maken tegen Juventus. Echter heeft Juventus met Cristiano Ronaldo een spits die met één kans de wedstrijd kan beslissen. Toch lijkt Juventus aanvallend te afhankelijk van momenten van spelers. Atalanta is meer een machine die het aanvalsplan tot op de millimeter heeft geoefend. Daarom de tip: wedden op ‘Atalanta wint’ met een quote van 2.39 bij Toto.

Atalanta – Juventus Serie A wedden

Quotes bij Toto:
Winst Atalanta: 2.39
Gelijkspel: 3.50
Winst Juventus: 2.65