18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Atalanta – Juventus voorspelling – wedden, quotes en tip 16 mei 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Atalanta – Juventus, Coppa Italia
Aanvang: Woensdag 19 mei 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: Atalanta wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.50

De finale van de Coppa Italia staat op het programma deze week. Regerend kampioen Juventus treft aanvalsmachine Atalanta Bergamo in de finale. Atalanta kan voor de tweede keer de Italiaanse beker winnen terwijl Juventus voor de veertiende bekerwinst gaat. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Atalanta – Juventus.

Loon naar werken

Atalanta Bergamo kan voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de Italiaanse beker winnen. De eerste – en laatste – keer dat Atalanta de beker won was in het seizoen 1962/63. De club kan bijna zestig jaar na dato weer een prijs pakken op het hoogste niveau van Italië. Gian Piero Gasperini is de trainer en het brein achter de aanvalsmachine van Atalanta Bergamo. De laatste drie seizoenen, met het huidige seizoen meegeteld, eindigde de club bij de eerste drie in Italië.

Atalanta is als een komeet opgekomen in het Europese topvoetbal. Dat kwam door een combinatie van de onbekende tactiek en de snelheid van het spel. De onorthodoxe 3-4-2-1 opstelling van Atalanta in combinatie met de hoge druk van de ploeg blaast de meeste tegenstanders helemaal omver. In 33 van de 37 gespeelde competitiewedstrijden dit seizoen wist Atalanta een doelpunt te maken. Zelfs als de ploeg niet wint wordt er meestal toch gescoord.

Atalanta begon de beker in de achtste finale en wist Cagliari Calcio met 3-1 te verslaan. Lazio Roma was de volgende tegenstander van Atalanta en hier werd dan ook met 3-2 van gewonnen. De halve finale werd over twee wedstrijden gespeeld en de eerste wedstrijd tegen Napoli eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. De tweede wedstrijd won Atalanta met 3-1, waardoor de ploeg nu in de finale staat.

Laatste strohalm

Juventus wist al dertien keer de Italiaanse beker te winnen in de clubhistorie. Echter heeft de Italiaanse topclub de beker in 2017/18 voor het laatst gewonnen. De club uit Turijn zal graag een veertiende beker aan de collectie willen toevoegen. De Coppa Italia is ook de enige kans van Juventus om het seizoen enigszins te redden. De club had de tiende titel op rij moeten winnen, maar dat ging mis. Zelfs een plek in de Champions League is nog niet zeker voor Juventus. De beker is de laatste strohalm voor trainer Andrea Pirlo om dit seizoen nog enigszins te redden.

Waar Atalanta altijd spectaculair voetbal speelt, is het bij Juventus vaak een stuk degelijker. Andrea Pirlo houdt het achterin dicht met topverdedigers als Matthijs de Ligt, Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci en hoopt dat de aanval onder leiding van Cristiano Ronaldo het dan afmaakt. Deze tactiek werkt redelijk goed: Ronaldo heeft al 29 goals gemaakt en helpt Juventus vaak aan de overwinning. Het probleem is alleen dat Juventus té afhankelijk van Ronaldo is. Als hij niet scoort weet de ploeg vaak niet te winnen.

Juventus begon ook in de achtste finale van de beker. In die ronde versloeg de club Genoa met 3-2. Daarna werd SPAL in de kwartfinale met 4-0 verslagen en in de halve finale was Internazionale de tegenstander. De eerste wedstrijd won Juventus met 1-2 en de tweede wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Onderlinge resultaten

De clubs hebben al twee keer tegen elkaar gespeeld dit seizoen. De eerste wedstrijd tussen de twee eindigde in een 1-1 gelijkspel. Federico Chiesa en Remo Freuler maakten toen de doelpunten. Tijdens de tweede wedstrijd leek de wedstrijd in een 0-0 te eindigen. Echter wist Ruslan Malinovskyi in de laatste vijf minuten nog te scoren, waardoor Atalanta met 1-0 won.

Atalanta – Juventus tip

Atalanta is in een geweldige vorm en speelt bijna elke tegenstander kapot. Daartegenover staat het degelijke Juventus dat uitgaat van de defensieve kracht. Echter lijken er steeds meer scheurtjes naar voren te komen in de defensie van Juventus en de aanval van Atalanta lijkt niet te stoppen. Daarom de tip: wedden op ‘Atalanta wint’ met een quote van 2.50 bij Toto.

Atalanta – Juventus Coppa Italia wedden

Quotes bij Toto:
Winst Atalanta: 2.50
Gelijkspel: 3.30
Winst Juventus: 2.64