18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Atalanta Bergamo – AC Milan voorspelling – wedden, tips en quotes 16 februari 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Atalanta Bergamo – AC Milan, Serie A
Aanvang: zaterdag 16 februari 2019, 20.30 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.35

Atalanta – AC Milan is behalve een Lombardische derby ook het duel van twee van de meest spectaculaire spitsen in de Serie A. Hieronder volgt de voorbeschouwing van de wedstrijd die in het teken staat van de strijd om plek 4.

Een duel tussen spitsen in topvorm

Cristiano Ronaldo voert momenteel de topscorerslijst van de Serie A aan met 18 goals. De Portugees wordt op de hielen gezeten door Duvan Zapata en Krzyysztof Piatek. De Pool kende dit seizoen een bliksemstart door in de eerste 8 competitieronden telkens te scoren.

Zapata begon begin december aan een ongekende scoringsdrift. Sinds zijn goal tegen Napoli, op 3 december 2018, scoorde de Colombiaan in 11 van zijn 12 laatste officiële duels. In Atalanta’s 10 laatste competitieduels scoorde Zapata 15 keer.

Wedden op een goal van Zapata tijdens Atalanta Bergamo – AC Milan is gequoteerd op 1.99. Piatek, die in januari 2019 overstapte naar AC Milan, maakte 4 van de Rossoneri’s 6 laatste goals. Voorspellen dat Piatek een doelpunt tegen Atalanta maakt, heeft een quotering van 2.58.

De opmars van Atalanta

Atalanta’s opmars in de Serie A kan niet los worden gezien van Zapata’s doelpuntenregen. Waar de Nerazzurri begin december nog op de 11e plaats bivakkeerden, is de ploeg uit Bergamo inmiddels opgeklommen naar de 5e plaats.

Atalanta heeft 1 punt achterstand op de vierde plaats, die recht geeft op Champions League-voetbal. De 4e plek wordt ingenomen door AC Milan. Dat Atalanta in grootse vorm verkeert, blijkt wel uit de recente statistieken. Alleen Juventus haalde in de laatste 8 Serie A-duels meer punten.

Zowel Atalanta als Milan is ongeslagen in de laatste 6 competitiewedstrijden. Beide clubs ontlopen elkaar nauwelijks, als je de recente onderlinge historie erop naslaat. Vier van de vijf laatste competitieduels tussen Atalanta en Milan eindigden onbeslist. Wedden op een gelijkspel is gequoteerd op 3.35.

Milan houdt de deur dicht

Atalanta Bergamo scoort dit seizoen veel in duels tegen clubs uit de top zes van de Serie A, maar incasseert net zo gemakkelijk doelpunten. Zo eindigden de duels tegen Juventus en AS Roma in respectievelijk 2-2 en 3-3. Wedden op beide teams scoren tijdens Atalanta – AC Milan is gequoteerd op 1.70.

Voorspellen dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt en beide teams scoren, heeft een quotering van 4.15. Niet alleen de duels tegen Juventus en AS Roma waren rijk aan goals, ook bij de winst op Inter (4-1 zege voor Atalanta) vielen er meer dan 3.5 goals. In 8 van Atalanta’s 12 laatste duels werden er minimaal meer dan 3.5 goals gescoord.

Het wedden op meer dan 3.5 goals bij Atalanta – AC Milan is gequoteerd op 3.05. AC Milan slaagt er echter de laatste tijd vaak in de nul te houden (5x in zijn laatste 9 wedstrijden). In 7 van Milans laatste 9 Serie A-duels werden er minder dan 2.5 goals gescoord. Minder dan 2.5 goals vielen er tevens in 4 van de laatste 5 ontmoetingen tussen Atalanta en Milan. Wedden op minder dan 2.5 goals, is gequoteerd op 1.90.

Atalanta Bergamo – AC Milan

Atalanta Bergamo en AC Milan bleven ongeslagen in hun laatste 6 Serie A-wedstrijden. Beide clubs maken deel uit van de top 6 van de Serie A. Duels tegen andere ploegen uit de top 6 eindigden dit seizoen vaak in een gelijkspel. Ook de recente historie is er één van bijna alleen maar remises. Daarom luidt de tip bij Atalanta Bergamo – AC Milan: gelijkspel, bij Toto gequoteerd op 3.35.

Atalanta Bergamo – AC Milan Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst Atalanta Bergamo: 2.01
Gelijkspel: 3.35
Winst AC Milan: 3.50