18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AS Roma – Juventus voorspelling – wedden, quotes en tip 12 mei 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: AS Roma – Juventus, Serie A
Aanvang: zondag 12 mei 2019, 20.30 uur
Beste wedtip: winst AS Roma
Bookmaker: Toto
Quote: 2.40

Er staat een mooi affiche op het programma in de Serie A. AS Roma neemt het in eigen huis op tegen kampioen Juventus. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel AS Roma – Juventus.

Zesde plaats

AS Roma staat op de zesde plaats in de Italiaanse competitie. Deze plek geeft recht op een plek in de voorrondes van de Europa League. Het verschil met plek 4, die recht geeft op de laatste voorronde van de Champions League, bedraagt slechts drie punten. Met nog drie wedstrijden te gaan, is er dus nog veel mogelijk voor de Romeinen.

Afgelopen wedstrijd speelde AS Roma met 1-1 gelijk bij Genoa. Stephan El Shaarawy leek in de 82ste minuut Roma naar de overwinning te schieten, maar in de eerste minuut van de blessuretijd zorgde Cristian Romero voor de gelijkmaker.

AS Roma wordt, enigszins verrassend, gezien als de favoriet voor het treffen met Juventus. Een quotering van 2.40 is verbonden aan een Romeinse overwinning. Een overwinning voor de ploeg uit Turijn staat op 2.70 en een gelijkspel op 3.40.

Gemengde gevoelens

Juventus zal met gemengde gevoelens terugkijken op het afgelopen voetbaljaar. Het werd weliswaar voor de achtste keer op rij kampioen, maar werd uitgeschakeld in de Champions League door Ajax. Het is alweer de 35ste keer dat Juventus zich de beste van Italië mag noemen.

Juventus is bezig aan een mindere reeks. Van de laatste zes duels won het er slechts één. Op 20 april werd het thuis tegen Fiorentina 2-1. Het moet dus oppassen dat het ook tegen AS Roma geen punten laat liggen. De uitschakeling in de Champions League heeft dus wel wat gedaan met de spelers van De Oude Dame.

Onderlinge resultaten

AS Roma en Juventus kennen elkaar inmiddels door en door als we kijken naar de onderlinge statistieken. De twee ploegen stonden maar liefst 177 keer eerder tegenover elkaar. Juventus won verreweg de meeste wedstrijden (85 keer). AS Roma zegevierde 43 keer en het eindigde 49 keer in een gelijkspel.

Op 14 mei 2017 won AS Roma voor het laatst van Juventus. In het eigen Stadio Olimpico werd het 3-1 voor de thuisploeg.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij AS Roma kan men geen beroep doen op de volgende spelers: Lorenzo Valeau, William Bianda, Davide Santon, Daniele De Rossi en Diego Perotti.

Juventus moet het tegen AS Roma doen zonder Paulo Dybala, Mehdi Benatia, Matia Perin, Mario Mandžukić. Alex Sandro, Sami Khedira en Fedrico Bernardeschi.

AS Roma – Juventus tip

AS Roma heeft nog genoeg om voor te strijden. Juventus is al klaar in de competitie en is aan een niet al te beste reeks bezig. Als Roma een keer kan winnen van Juventus dan is het deze keer wel. De beste AS Roma – Juventus tip is dat AS Roma wint met een quotering van 2.40 bij Toto.

AS Roma – Juventus Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst AS Roma: 2.40
Gelijkspel: 3.40
Winst Juventus: 2.70