18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – VVV-Venlo voorspelling – wedden, tips en quotes 2 februari 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Ajax – VVV-Venlo, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 2 februari 2019, 19.45 uur
Beste wedtip: beide helften meer dan 1.5 doelpunt
Bookmaker: Toto
Quote: 2.40

Ajax likt de wonden na de ontluisterende nederlaag in De Kuip. Defensief oogt de ploeg niet meer zo sterk als voor de winterstop. Dat biedt kansen voor VVV-Venlo. Dit is de voorbeschouwing op Ajax – VVV Venlo met bijbehorende wedtips en quotes.

Defensief ver onder de maat

Bij het ingaan van de winterstop had Ajax een doelsaldo om u tegen te zeggen: 60 goals voor en 8 tegen. Op offensief vlak gingen de Amsterdammers in 2019 in hetzelfde ritme verder, maar in verdedigend opzicht is de ploeg van slag. In de eerste twee duels na de winterstop slikte Ajax reeds 10 tegengoals.

Of er een causaal verband is met de afwezigheid van linksback Nicolas Tagliafico is de vraag, maar sinds het wegvallen van de Argentijn oogt Ajax kwetsbaar. Tagliafico traint inmiddels weer mee met de Ajax-selectie. Het is niet duidelijk of hij van de partij kan zijn tegen VVV.

De Venlonaren, die in hun laatste 3 Eredivisie-duels telkens 3 keer scoorden, zullen bloed ruiken. Een wedtip is daarom: ‘beide teams scoren tijdens Ajax – VVV-Venlo’. Deze weddenschap is gequoteerd op 2.30.

Herhaling van het scenario tegen De Graafschap is gewenst

Alhoewel er geluiden uit het Amsterdamse kamp te horen waren dat de titel voorlopig uit het hoofd moet worden gezet, is de achterstand op PSV niet onoverbrugbaar. Wat betreft doelsaldo heeft Ajax natuurlijk ook averij opgelopen.

Een monsterscore zou Ajax weer naast PSV kunnen brengen. Dat Ajax dit in zijn mars heeft, bewees het kort voor de winterstop toen De Graafschap met 8-0 in de pan werd gehakt. In 5 van Ajax’ 6 laatste competitieduels vielen er meer dan 4.5 goals. Bij de laatste 2 Eredivisie-wedstrijden van VVV-Venlo werden er eveneens meer dan 4.5 goals gescoord.

Voorspellen dat er tijdens Ajax – VVV-Venlo meer dan 4.5 goals worden gescoord, is gequoteerd op 2.25. In 4 van zijn laatste 6 Eredivisie-duels scoorde en incasseerde Ajax minimaal 1 goal in de 1e helft. Wedden op ‘beide teams scoren in de 1e helft’ heeft een quotering van 5.00.

Goals vallen er bij de vleet

Nog een wedtip die kans van slagen heeft, is het wedden op een behoorlijk aantal goals in de 1e helft van Ajax – VVV-Venlo. Goals in de 1e helft van Eredivisie-duels van Ajax vallen er bij de vleet: in 4 van de laatste 6 wedstrijden telkens minimaal meer dan 2.5 doelpunten.

Wedden op meer dan 2.5 goals in de 1e helft heeft een quotering van 3.05. Met ruststanden van 3-1, 3-0 en nog eens 3-1 in recente duels kan daarom ook een bet worden geplaatst op ‘Ajax wint de 1e helft met handicap -1’. Deze weddenschap kent een quotering van 2.17.

Gezien de vele recentelijke doelpuntrijke duels van Ajax is het aan te bevelen om te wedden op ‘beide helften meer dan 1.5 doelpunt, gequoteerd op 2.40. Omdat Ajax dit seizoen zelden puntenverlies lijdt op eigen veld en de ploeg in 5 van zijn 6 laatste competitiewedstrijden steeds minimaal 1 goal incasseerde, is de weddenschap ‘Ajax wint en beide teams scoren’ (gequoteerd op 2.33) er één om rekening mee te houden.

Ajax – VVV-Venlo tip

Ajax heeft wat recht te zetten na de wanvertoning in De Kuip. Een grote score tegen VVV-Venlo is niet ondenkbaar gezien de eerdere competitieduels dit seizoen op eigen veld. De wedtip bij Ajax – VVV-Venlo luidt daarom: beide helften meer dan 1.5 doelpunt, bij Toto gequoteerd op 2.40.

Ajax- VVV-Venlo wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.06
Gelijkspel: 10.50
Winst VVV-Venlo: 26.50