18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Feyenoord voorspelling – wedden, quotes en tip 17 januari 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: Ajax – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 17 januari 2021, 16.45 uur
Beste wedtip: Sébastien Haller scoort
Bookmaker: Toto
Quote: 1.94

De derde topper binnen iets meer dan een week. De eerste Klassieker van dit seizoen staat op het programma. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Ajax – Feyenoord.

Ontgroeid

Elk seizoen blijft er weer een discussie ontstaan over het niveau van Ajax. Zijn de Amsterdammers de Eredivisie niet inmiddels ontgroeid? Kijken we naar de ranglijst, dan is het antwoord eenvoudig: nee. Na zestien volledige speelrondes is het verschil tussen koploper Ajax en nummer vier PSV namelijk maar vier punten. Maar op een ander vlak kan de concurrentie Ajax niet meer inhalen: de financiën. En dat werd deze winterstop erg duidelijk gemaakt.

Feyenoord en Ajax zochten een nieuwe spits. Die eerste club huurde een Argentijn voor vijf ton en Ajax brak het transferrecord met Sébastien Haller, voor wie 22,5 miljoen euro werd afgetikt. In dat financiële geweld kan de rest van de clubs in de Eredivisie niet mee.

Opvallend is dat Ajax sinds december niet meer zo constant is. In de laatste vijf wedstrijden scoorde het, maar hield het niet de nul. Tip: wedden op de voorspelling ‘beide teams scoren’ geeft een quote van 1.54.

Stoïcijns

Er is een hoop kritiek op Feyenoord dit seizoen. Een ogenschijnlijk niet lastige Europa League-groep werd niet overleefd en het spel is absoluut niet sprankelend. Volgens veel analisten is dat inherent aan de spelersgroep, die ook niet overloopt van kwaliteiten en technische kwaliteiten. Maar toch ging Dick Advocaat door, stoïcijns als de ervaren oefenmeester is. En de aanpak van de trainer legt de Rotterdamse club bepaald geen windeieren.

Drie punten. Dat is op dit moment de achterstand van Feyenoord op aartsrivaal Ajax. Met andere woorden: dit weekend kunnen de Rotterdammers gelijk komen in punten. En gezien de goede resultaten van de afgelopen weken is dat absoluut geen utopie. Het zou best kunnen dat Feyenoord weer een goed resultaat boekt in de Klassieker. Tip: in vier van de laatste vijf duels kreeg Feyenoord geen tegengoal. Wedden op de voorspelling ‘Feyenoord houdt de nul’ geeft een quote van 7.50.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Ajax – Feyenoord heeft de thuisclub een ruim voordeel. Van de laatste zes wedstrijden won Ajax er namelijk vijf en Feyenoord één. Het doelsaldo is met 18-7 ruim in Amsterdams voordeel. Vorig seizoen werd deze wedstrijd alleen in Amsterdam gespeeld, waar Ajax met liefst 4-0 won.

Teamnieuws

In deze Klassieker moet Ajax het nog stellen zonder David Neres, die niet tijdig fit is. Mohammed Kudus begint waarschijnlijk op de reservebank, net als Jurriën Timber, die tegen FC Twente nog in de basis begon. Het is onduidelijk of Klaas-Jan Huntelaar meedoet tegen Feyenoord. Ook Brian Brobbey en Lassina Traoré zijn er niet bij.

Dick Advocaat zal bij zijn Feyenoord nog steeds doelman Justin Bijlow, middenvelders Orkun Kökçü en João Teixeira en aanvaller Robert Bozeník missen. In de punt van de aanval is het de vraag of Nicolai Jörgensen voorrang moet verlenen aan de nieuweling Lucas Pratto .

Ajax – Feyenoord tip

Ajax – Feyenoord: het moet overtuigender dan het de laatste weken was bij de Amsterdammers. Hoe dan ook lijkt het te verwachten dat de nieuwe aanwinst een doelpunt weet te maken. Tip: wedden op de voorspelling ‘Sébastien Haller scoort’ met een quote van 2.04 bij Toto.

Ajax – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.44
Gelijkspel: 4.80
Winst Feyenoord: 5.70